magyarfutball.hu

Honvéd Szabó Lajos SE - Dunaújvárosi Kohász SE 2 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.28, 17:31
    Szép skalpot szerzett a Mezőtúri Honvéd
    Mezőtúri Honvéd—Dunaújváros 2:1 (2:0).
    Mezőtúr, 1000 n. V.: Szekeres
    Mezőtúr: Brockhauser—Rumszauer, Tyukodi, Krecska, Dávid, Horváth, Quirikó (Domján), Oláh, Hidvégi, Csató, Lehota (Kovács). Edző: Földesi János
    Dunaújváros: Holló—Miskovitz, Boldóczki, Menyhárt, Kalmár (Németh), Tatár (Flórián), Kiss, Dupai, Ress, Csorba, Törő. Edző: Kovács András.
    A mérkőzés Csibi Ferenc emlékére (aki korábban MAFC-játékos, később edző volt) egyperces gyászszünettel kezdődött! Annak ellenére, hogy az első félidőben két gól is született, említésre méltó esemény alig-alig akadt. Mindössze a 15. percben Kiss kapott sárgalapos figyelmeztetést Quirikó felvágásáért. A 31. percben aztán felhördült a közönség, mert Hídvégit a 16-oson belül csúnyán felvágták. A játékvezető határozottan a ll-es pontra mutatott. A büntetőhöz letett labdából Quirikó bombaerős lövést küldött a hálóba, 1:0. Egy perccel a félidő befejezése előtt ismét gólhoz jutottak a hazaiak. Egy partdobásból Hídvégihez került a labda, aki szép cselekkel az alapvonalig verekedte magát, onnan laposan a kapu előterébe továbbította, és Quirikó minden habozás nélkül a gólvonalon túlra helyezte a labdát, 2:0.
    A második félidő úgy kezdődött, hogy nem lehetelt ráiesmerni egyik csapatra sem. Bizonyára mindkét edző „szigorú megrovásban” részesítette játékosait az első félidei gyenge szereplés miatt. A Honvéd rohamozott, Lehota többször is csillogtatta tudását, azonban a vendégek sem voltak restek, mert még nagyobb sebességre kapcsoltak. Ennek eredménye volt, hogy a csereként beállított Flórián a 65. percben megszerezte a kohászok egyetlen gólját. Jobb oldalról a középre beívelt labda egyik lábról a másikra vándorolt, mígnem a nagy tumultusban Flóriánhoz került, aki a kifutó Brockhauser mellett a hálóba gurított, 2:1. A gól szárnyakat adott a dunaújvárosiaknak; mert a támadások sorozatát vezették. Olyannyira, hogy szinte teljesen a kapujuk elé szorították a Honvéd-játékosokat. Többször rendeztek tűzijátékot, de a mezőtúriak derekasan helytálltak.
    A mérkőzés irama és színvonala annyit javult, hogy a közönség a sípszót követően vastapssal köszöntötte a hazai játékosokat, akik szívvel-lélekkel küzdöttek. Jók: Qurikó, Hidvégi, Brockhauser, Krecska, Csató.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1985-11-05