magyarfutball.hu

Honvéd Szabó Lajos SE - Szekszárdi Dózsa SE 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.30, 21:33 (szerk.: 2017.10.01, 12:16)
    Honvéd Szabó Lajos SE - Szekszárdi Dózsa SE 1:0 (1:0)
    Mezőtúr, 1400 n. V.: Bubori
    M. Honvéd: Brockhauser—Kiss, Quirikó, (Andriska), Dávid, Krecska, Zombori, Hegedűs, Hídvégi, Hüber (Csató), Oláh, Takó. Edfző: Földesi János
    Szekszárd : Pólyák—Szabó, Weitner, Kiss, Somodi, Varga F., Lauer, Kniesz, Gracza (Muraközi), Dienes, Márkus (Szirják). Edző: Kovács István.
    A körülmények alakulása folytán fontos tétmérkőzéssé lépett elő a találkozó. A Honvéd az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodott, de a kiesés szempontjából a Szekszárd sem érezheti magát biztonságban. Ez meg is határozta a mérkőzés színvonalát. Ideges, kapkodó játékkal telt az idő, s érezhetően a hazaiak akartak jobban. Helyzetük is adódott: a 22. percben egy szöglet nyomán Pólyák helyett a felső léc hárított Aztán a 35. percben Oláh beadását Hüber az ötösről teljesen tiszta helyzetben az üres kapu mellé lőtte. Egy perc múlva Oláh lövése egy védőn felperdült és Po- lvák feje fölött a gólvonalon túlra jutott. A hálót nem érte a labda, de Bubori a partjelzőre nézett és középre intett, 1:0.
    A második félidőben tovább tartott az öldöklő küzdelem. Az 51. nercben Pólyák a kitörő Takó elől gólhelyzetben ütötte el a labdát. A 73. percben Andriska teljesen egyedül húzott kapura, de közeli lövése célt tévesztett. Nyolc perccel a mérkőzés vége előtt Pólyák a 16-oson kívül fogta meg a labdát, a szabadrúgást Csató a felső kapufára fejelte. A hazaiaknak gólokkal kellett volna nyerniük, ám a legjobb lehetőségeiket is elpuskázták, viszont ha nem igy lenne, aligha állna most ilyen kritikus helyzetben a gárda. Jó: Kiss, Krecska, Zombori, Oláh, Takó, ill. Kiss, Lauer, Kniesz, Márkus.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1986-05-29