magyarfutball.hu

22. Sz. Volán SE - Salgótarjáni BTC 0 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.26, 20:07
    Oláh ismét remekelt.
    22. sz. Volán -SBTC 0-1 (0-1)
    Rákoscsaba, 2000 néző, v.: Czirba.
    SBTC: László — Nagy, Juhász I., Zimonyi, Mákos — Földi, Oláh, Gyimesi, Lipták (Balga, a 66 percben) — Kovács, Gyöngyösi (Jónás, a 77. percben). Edző: Haász Sándor
    Volán: Vajda — Nagy G„ Balogh B., Ebedli, Rácz I. — Balogh J., Rácz II. (Kőhalmi, az 54. percben), Aranyosi — Hídvégi, Kotul, Kántor. Edző: Nagy János.
    (A taktikai értekezleten a tarjániak edzője — többek között — így fogalmazott: „Mindenki próbálja azt játszani, amit tud, és amire az elmúlt napokban készültünk. Ha ezt sikerül precízen, pontosan végrehajtani, akkor nem lehet olyan gond, mint szerdán, a Vác ellen...”)
    A vendégek kezdték a játékot, és ők vezették az első veszélyes . támadást is. Az 5. percben Gyimesi kitűnő labdát tálalt a középcsatár helyén kiugró Gyöngyösi elé, szélső egy mozdulattal kicsalta kapujából Vajdát, aztán 12 méterről a jobb oldali léc mellé gurított. A túloldalon Juhász a kaputól 17 méterre buktatta Kotult, a megítélt szabadrúgást követően Hídvégi került gólhelyzetbe, de 10 méterről a bal kapufát találta el. A 10. percben, gyors kontratámadás végén, két tarjáni helyzet is kihasználatlanul maradt! Első alkalommal Földi, aztán Lipták bombája messze elkerülte a Volán kapuját. Később Hidvégi ' veszélyes beadását Juhász szögletre fejelte. A 16. percben Oláh kilépett a védők közül. 10 méterről Vajdát találta el, a kipattanó labdát Gyöngyösi az üres kapura gurította, Nagy a gólvonal előtt mentett — szögletre. Négy perc múltán Oláh 18 méterről kapura lőtt, Vajda remek vetődéssel tornázta a labdát az alapvonalon túlra.
    A 25. percben Kovács jobbról- beadott, a labda az egyik védőről a felfutó Zimonyi elé pattant, a hátvéd megcélozta a kaput, de az irányzók rossz volt. Két csabai szögletrúgást remek Lipták-elfutás követte, a beadást azonban a hazai védelem lekapcsolta. A 29. percben Kotul végzett el szögletet, a remekül becsavart labda a „hosszúsarokba” tartott, Mákos a gólvonal előttről kifejelte a „pettyest”. Másodpercekkel később Aranyosi hibázott: 12 méterre a kaputól elvesztette a labdát, Juhászék felszabadítottak... Az ellentámadás során Gyöngyösi jó labdát adott Földinek,
    aki kissé hosszan szöktette magát, így a labda a hazai „portásé” lett. A 40. percben Lipták távolról lőtt kapura, a labda megpattant Ebedli fején, Földi rajtolt rá, de 6 méterről gyengén emelte kapura, Vajda védeni tudott. Egy perc múlva Kovács lövésszerű beadását szögletre ütötte a Volán-kapus. A gyors ellentámadás során Mákos buktatta Hídvégit, a játékvezető sárga lapos figyelmeztetésben részesítette a tarjániak balhátvédjét. A 43. percben vezetést szerzett az SBTC! Gyöngyösi 20 méterről kapura bombázott, a labda Ebedliről Oláh elé pattant, a fiatal középpályás nagy rutinnal elfektette a hazai kapust, és kisodródva, az öt és feles sarkáról elegánsan lőtt a kapuba. 0-1. (A nézőtéren ülő, sérült Babcsán megjegyezte: „Remek teljesítmény volt, Béla!”)
    A második félidő 30. másodpercében Czirba játékvezető Zimonyi szabálytalanságáért a 16-osról szabadrúgást ítélt a hazaiak javára. Kotul a labdát a sorfalba lőtte. A 47. percben László két ízben is remekelt;. Kotul lábáról ütötte szögletre, aztán a beívelt labdát remekül húzta le a berobbanó hazai csatárok elől. Támadásban maradt a „kis” Volán, a tarjáni védők azonban jól álltak a lábukon, öt-hat perc elteltével ritmust váltott az SBTC: támadott, és Kovács, Földi, majd Gyimesi jól „megforgatta” a hazaiak közvetlen védelmét. A 60. percben a hazai kaputól 20 méterre végezhetett el szabadrúgást a Tarján. Kovács átemelte á labdát a sorfalon, Földi rajtolt, előle Balogh B. szögletre mentett, később Nagy csúszott be Kovácsnak, a labda az alapvonalon túlra vágódott.
    A 66. percben, a csereként beállt Balga távolról próbálkozott, bombája azonban elzúgott a keresztléc fölött. Még a hazai nézők is elismeréssel jegyezték meg a lelátón: „Jól játszik a tarjáni hetes!”. Valóban, Oláh ezekben a percekben is remekül védekezett, indított, és ha lehetősége volt, gyors támadásokat vezetett. A 72. percben a Volán végzett el szabadrúgást, a labda Lászlóról kipattant, a védők csak üggyel- bajjal szabadítottak fel. Négy perccel ezután Gyimesi előtt adódott helyzet, a középpályás gyengére sikerült közeli emelését azonban Vajda tisztázta. A 85. percben Balogh B. kíméletlenül felrúgta Oláht, ő is kiérdemelte a sárga kártyát. A befejezés előtt Kotul elrobogott a jobb oldalon. de rossz ütemben adott be... .
    Az első játékrészben mindkét együttes nyílt sisakkal játszott. Ennek következtében a közönség változatos, nagy iramú küzdelemnek lehetett szemtanúja. A hazai szurkolóknak nem nagyon tetszett, hogy nem kedvenceik, hanem a tarjániak dolgoztak ki több gólhelyzetet. Azért valami öröm jutott nekik is: egy esetet kivéve, a Volán megúszta gól nélkül. Hogy Kotul és társai is lőhettek volna gólt? Ez már csak történés, és már nem annyira fontos...
    A második félidőben még inkább fokozódott az iram. a küzdelem. Szinte percenként fordult a kocka: hol az egyik, hol a másik csapat rohamozott, harcolt ki átmeneti fölényt. Mindez lényegét tekintve — semmi újat nem hozott, maradt az SBTC vezetése! A már kritikusnak tartott — emlékezzünk csak, májusban ekkor kapott gólt az STC, és egy évvel korábban a Nagybátony is Rákoscsabán (!) — 90 perc sem okozott gondot... Összegezve: a végig nagy iramú, á közepesnél magasabb színvonalú találkozón megérdemelt tarjáni siker született! Es a győzelem értékét csak növeli, hogy a Volán — bár sorai időközben gyengültek — kitűnő partnernek bizonyult...
    Jók: Oláh (a mezőny legjobbja), Zimonyi, Juhász, ill.: Nagy G., Kotul, Vajda, Balogh B.
    Haász Sándor: — „örüljünk a győzelemnek és legyen kitartás bennünk a további munkához!”

    Forrás: Nógrád, 1984-08-28