magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - Bakony Vegyész TC 2 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.11, 19:13
    Végre kijött a lépés
    SBTC—Bakony Vegyész 2—0 (1—0)
    Salgótarján, 2500 néző, v.: Eőry (Palik, Mészáros)
    SBTC: László — Nagy, Juhász, Zimonyi, Babcsán — Gyimesi, Földi, Lipták (Balga, 56. perc) — Oláh, Kovács, Gyöngyösi. Edző: Haász Sándor
    Bakony Vegyész: Palla (Andorka, 21. perc) — Belső, Jugovits, Kelemen (Marth, 28. perc), Matter — Sánta, Bognár, Alföldi, Tóth — Havasi, Diósi. Edző: Temesvári Tibor.
    ISzögletarány: 16—1 (12—0)az SBTC javára!]
    Fergeteges salgótarjáni rohamokkal Indult a mérkőzés. Már az első percekben többször is szögletrúgást harcoltak ki a hazaiak. Sőt a 8. percben a mérkőzés legnagyobb gólhelyzetét hagyta ki Földi. Oláh betört a 16-oson belülre, ott szabálytalanul szerelték — a játékvezető (aki végig nagyszerűen bíráskodott, pedig partjelzői sokszor Inkább zavarták, mint segítették) azonnal büntetőt ítélt. A labdának a tarjáni 10-es futott neki, de a kapu közepébe tartó, lapos labda Palláról kipattant, a berobbanó Gyimesi pedig 8 méterről a kapu fölé lőtt...
    A 12. percben szabadrúgáshoz jutották a hazaiak. Gyöngyösi 17 méterről meglőtt labdáját a veszprémi kapus a bal fölső sarok elől szedte le. Egy percre rá a balszélső élesen középre játszott, de Földi előtt elsuhant a labda. A 14, percben Kovács indított nagyszerűen, Oláh a 16-oson belülről Jobb oldalról, kisodródva, remekül lőtt kapura, Palla azonban szögletre mentett. A beívelés után Kovács fejelt veszélyesen, de a volt NB I-es kapus ismét a léc fölé tolta a labdát. Köziben megsérült, két percig ápolni kellett —ezt az időt Eőry be is számította —, majd hamarosan kénytelen volt lecserélni őt edzője. Előtte azonban még kapott egy gólt: a 17. percben Zimonyi hátulról remekül Indította a lesre játszó védők közül jó ütemben kiugró Juhászt, aki középre játszott, és Gyöngyösi 6 méterről nem hibázott, 1—0.
    Egy-két veszprémi akció után Lipták indult a vendégek kapuja felé egy jó, labdával, futtából lőtt, a cserekapus azonban jól mutatkozott 'be: hárított. Egy perccel később a tisztán álló Gyöngyösi elől is veszélyes ’helyzetben mentett szögletre Andorka. Aztán a nem teljesen egészségesen pályára lépő Kelement is le kellett cserélnie Temesvári Tibornak. A 32. percben Kovács szerzett labdát, becselezte magát a 18- oson belülre, ott azonban elcsúszott, Valamivel később Oláh és a középcsatár kapott nyíltszíni tapsot egy remek akció után, A lefújás előtt egy veszélyes Zlmonyi-lövés, majd három hazai szögletrúgás jelentett még eseményt.
    Szünet után már az első percben a földre került Gyöngyösi a kezdőkörben; a derekát fájlaló balszélső ápolásra is szorult. Aztán Kovácsot rúgták föl kíméletlenül — Marth megkapta érte a sárga lapot. Két veszprémi támadás is jelezte, hogy mintha kissé elbízta volna magát az SBTC, fölénye tudatában. Különösen a szünetig kitűnően játszó Liptákon látszott a könnyelműsködés. meg némi fáradtság együttes hatása, amely szükségtelen és nem mindig sikeres „játszadozásban" nyilvánult meg, Talán ezért is cserélték be helyette Balgát, A frissen beállt középpályás a 62. percben Juhász labdáját remek ütemben adta Gyöngyösi elé, aki a balszélen elfutott, középre adott, és a jól helyezkedő Kovács 11 méterről ballal, kapásból, védhetetlenül lőtt a jobb alsó sarokba. 2—0,
    Sokadszor csattant föl a nyíltszíni taps. Ez jutalmazta a 64. perc eseményét is: a gólszerző csapatkapitány balról középre játszott, a kapus kivetődött, Gyöngyösi átlépte a labdát, Földi pedig csak egy hajszállal maradt le róla. A 71, percben egy veszprémi szabadrúgás kipattant a hazai védőkről, Kovács—Balga— Gyöngyösi—Kovács—Zimonyi volt a labda útja, majd a védő 17 méterről mellé' durrantott. Újabb veszélyes szögletrúgások után Gyöngyösi került többször Is helyzetbe, majd 25 méteres szabadrúgása pattant vissza a sorfalról. Még a cserejátékos Marth vétette észre magát két kiméletlen szabálytalansággal, de sem a kártyája színe, sem a végeredmény nem változott már.
    Ezen a délutánon olyan játékkal lepte meg a vendégcsapatot a Bányász-gárda, amelyet az idény eleje óta várt tőle a közönség —mindeddig hiába. Az nyilvánvaló volt, hogy a régi keretből megmaradt játékosoknak még össze kell szokniuk az újakkal. Csak az volt a kérdés, hány pontjába kerül ez az SBTC-nek. A nehéz időszakot végül is megúszta a tarjáni csapat egyetlen vereséggel, akkor is a szinte ellenállhatatlan és újonc létére vezető Vác lepte meg a nógrádi együttest a Kohász-stadionban. Már az
    előző, szerdal mérkőzésen, Kazincbarcikán is jól játszott a társaság, csak a helyzetek kihasználásával maradtak adósak' a játékosok. Talán nem merték elhinni a hazai kudarcok után, hogy akár idegenben is nyerhetnek.
    A hatodik fordulóra végre minden tekintetben kijött a lépés. Kezdettől a hazaiak diktálták a szokatlanul erős iramot, és a második félidő . elejétől eltekintve, bírták is végig. Nagyszerű volt az összhang a csapatrészek között, hibátlanul segítették ki egymást szükség esetén a védők, a csatárokat pedig a középpályások. Ezúttal nem volt gyenge sora az együttesnek, amelynek legalább a fele eddigi átlagát jóval fölülmúlva, végre igazi tudása szerint játszott. A veszprémiek jóformán csak a vagdalkozásra. a „bekkelésre” szorítkozhattak — egy pillanatra sem volt esélyük, Csak azért nem volt feltűnő az általuk okozott csalódás, mert a szurkolókat a hazaiak sokszor tapsot érdemlő, nagyszerű teljesítménye foglalkoztatta inkább. És a kívánság: csak így tovább!
    Jók: Juhász, Zimonyi, Lipták, Oláh, Kovács. Gyöngyösi, Ill. Andorka. Matter.

    Forrás: Nógrád, 1984-09-11