magyarfutball.hu

Budapesti Vasas Izzó SK - Pécsi MSC 1 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.28, 08:24 (szerk.: 2017.09.28, 10:05)
    Budapesti Vasas Izzó SK - Pécsi MSC 1-1 (0-1)
    Újpest, Tábor utca, 3000 néző. V.: Szávó
    PMSC: Katzirz— Iványi, Tapaszti, Pál, Schulteisz — Lutz, Gallai, Dárdai (Lingl,a 65. percben), Lőrincz (Dobány, a szünetben) — Kardos, Varga. Edző: Szőcs János.
    Izzó: Fekete — Révész, Szántó, Kovács B., Schuszter— Geiger (Nagy M., a szünetben), Antal, Szűcs — Vágvölgyi (Földes, a 60. percben), Varga, Bódis. Edző: Kovács
    József.

    A Pécs kezdett lendületesebben, Gallai próbálkozott lövéssel, Fekete bravúrral hárított. Kardos lövését is tisztázta az Izzó kapusa. A másik oldalon Varga elől mentettek a vendég védők. Kiegyenlítetté vált a küzdelem. A 10. percben nagy tűzijáték után Varga a hálóba talált, a játékvezető azonban érvénytelenítette a gólt, mert leshelyzet előzte meg az esetet. Pál fejese csúszott el a bal kapufa mellett. Két perccel a félidő befejezése előtt Dárdai az Izzó kapujától 25 méterre váratlanul lövésre szánta el magát, a csavarodó labda megtévesztette Feketét és az elmozduló kapus mellett a háló bal oldalán a léc alá vágódott (0:1).
    Szünet után Kovács P. veszélyeztetett kétszer is, lövése azonban fölé csúszott, fejesét pedig Katzirz a felső léc segítségével tisztázta. Élénkült a játék, most az Izzó támadott veszélyesebben. Az 58. percben Vágvölgyi a jobb oldalról, az alapvonal közeléből jól ívelt a kapu elé, Kovács B. 6 méterről elórevetődve kapura fejelt, Katzirz beleért ugyan a labdába, de az kezéről a kapu jobb oldalára jutott (1:1). Továbbra is a hazaiak rohamoztak. Bódis lövésébe vetődött bele Katzirz, majd Varga lövését fogta a pécsi kapus. Válaszként Kardos nagy helyzetben a jobb kapufa mellé helyezett. A hajrá is az Izzóé volt.

    Pécsi rohamokkal indult a találkozó, Fekete több lövést és helyzetet tisztázott bravúrral. 20 perc elteltével az Izzó kiegyenlítetté tette a küzdelmet, mégis a fővárosiak kapták az első gólt. Szünet után sem csökkent az újoncegyüttes lendülete, és most a pécsi kapuson múlott, hogy megmentse csapatát a góltól. A vendégek mindössze néhány gyors ellenakcióval próbálkoztak, és amint az várható volt, az Izzónak sikerült egyenlítenie, sőt további erőfeszítéseket is tett az újabb gól megszerzésére. Jók: Katzirz, Iványi, Pál, Lutz, Gallai, illetve Fekete, Kovács B., Szántó, Szűcs, Varga.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1978-09-03