magyarfutball.hu

Pécsi MSC - MTK-VM SK 1 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.29, 20:39 (szerk.: 2017.12.29, 21:03)
    Jobb volt a pécsi csapat
    Pécsi MSC -MTK-VM 1:0 (1:01
    PVSK-pálya, 6000 néző. Vezette: Tátrai.
    PMSC: Katzirz - Iványi, Toma, Pál, Tapaszti - Lutz, Dárdai, Gallai (Schulteisz a 65. percben) - Kardos, Lingl (Lőrincz a szünetben), Varga. Edző: Szőcs János.
    MTK-VM: Brünyi - Gál, Egervári, Aszalai (Kromer a 66. percben), Kovács J., - Kovács B., Burg, Borsó, - Takács, Morgós, Koritár (Gruborovics a 62. percben). Edző: Mezey György.
    Az MTK kezdett jobban, és az első percekben több veszélyes támadást vezettek. A második percben Borsó nagyerejű szabadrúgását védte Katzirz. öt perc elteltével „bátrabb" lett a PMSC és fokozatosan magához ragadta a kezdeményezést. A 7. percben Lutz 16 méteres bombája alig kerülte el a kaput. A 18. percben 60 másodperc leforgása alatt két gólhelyzet is adódott a pécsiek előtt. Előbb Lutz átadását Kardos lőtte, de a labda a gólvonal előtt gurulva az alapvonalnál elhagyta a játékteret. Ezután a felfutó Iványi ívelt középre, és az 5-ös sarkáról Varga az üres kapu fölé fejelt. A 25. percben gólt szerzett a PMSC. Kardos a jobb szélről középre adott, és a jó ütemben érkező Dárdai az 5-ösről előre vetődve a hálóba fejelt (1:0). Változatlanul fölényben voltak a pécsiek. A 34. percben Varga beadását Pál lőtte kapura, Brünyi vetődve elcsípte a labdát. Nem sokkal később Varga átadását Kardos kapásból lőtte fölé a 16-osról.
    A második félidő elejére eleredt az eső, ekkor az MTK-nak volt néhány támadása. Negyed óra eltelte után ismét a pirosfeketék kerültek fölénybe. A 63. percben Lőrincz átadását Gallai kapta, de a középpályás jó helyzetben várt, és közbeléptek az MTK-védők, Mindössze egy percet kellett várni az újabb pécsi helyzetre, de ezúttal Varga lövése nyomán az üres kapu előtt szállt el a labda és végül Aszalai hárított. A mély talajon több átadási hiba csúszott a játékba. A 77. percben Katzirz remek vetődéssel mentett Morgós elől. öt perccel a találkozó befejezése előtt Varga elhúzott Gál mellett, de visszagurítása rövidre sikerült és Kardos nem érte el a labdát.
    A PMSC javuló játékkal, sorrendben harmadik hazai 1:0-ós győzelmét aratta. Az MTK VM az első percekben meglepte a piros-feketéket, de szerencsére néhány perc elteltével magára talált a Pécs, és ahogy telt az idő, egyre inkább játékba lendültek. Az első félidő végéig irányítottak, és több helyzetük is akadt. A második félidő elején egy negyedórára az MTK VM került mezőnyfölénybe, de azután ismét a hazaiak játéka lett tervszerűbb, és támadásaik nagyobb veszélyt jelentettek kapura, mint a vendégeké. Az utolsó percekben a pécsiek már csak az eredmény tartására törekedtek.
    A pécsi kapuban Katzirz hibátlanul védett. A hátvédsor legjobbjai Iványi és Torna voltak, akik felfutásokra is vállalkoztak. Középpályán Lutz rengeteget vállalt magára. Dárdait jó indításai mellett gólja is dicséri. Elöl Kardos minden megmozdulása veszélyt jelentett. Varga lényegesen jobban játszott, mint az elmúlt hetekben. Az MTK-VM legjobbjai Egervári, Kovács J., és Kovács B. voltak.

    Forrás: Dunántúli Napló, 1978-10-05