magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Videoton FC Fehérvár 0 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.12.12, 11:29 (szerk.: 2021.07.27, 23:44)
    Elmozdultak a holtpontról?
    Békéscsabai Előre FC - Videoton FC Fehérvár 0-0


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 4500 néző
    V.: Vad (Márton, Szabó A.)
    Békéscsaba: Derdák 6 — Raducu 6 — Medgyesi 6, Sándor 5, Csehi 6 — Belvon 6, Major 6, Illés 4, Kovács 5 — Szabados 6, Kulcsár 5. Edző: Silviu Iorgulescu
    Videoton FC Fehérvár: Bíró 6 — Dulics 6 — Tóth A. 5, Schindler 5 — Takács 6, Pető 5, Vancsa 6, Tóth N. 6, Bekő 5 — Filipovics 6, Korsós 5. Edző: Szlobodan Kusztudics
    Csere: Illés helyett Schultz (-) a 67., Vancsa h. Árgyelán (-) a 78., Takács h. Dobi (-) a 78., Csehi h. Kasik (-) a 81., Kovács h. Varga (-) a 86., Tóth N. h. Topos (-) a 89. percben.
    Sárga lap: Filipovics (Major buktatásáért) a 46., Raducu (visszahúzta Kasikot) a 48., Tóth A. (Kovács buktatásáért) az 53., Bekő (Major felrúgásáért) a 63., Csehi (Takácsot buktatta) a 72. percben.
    Szögletarány: 7:4 (4:2)

    2. perc: Korsós nagy erejű 28 méterről eleresztett szabadrúgása a sorfalon megpattant, ám Derdák résen volt és hárított.
    13. perc: Belvon távoli próbálkozása csak a labdaszedő gyerekeknek okozott fejtörést, messzire kellett futniuk a labdáért.
    20. perc: Takács labdájával Korsós iramodott meg két védő kíséretében, majd 12 méterről nagyon keményen meglőtte a labdát, amely a vetődő Derdákról kipattant. Filipovics robbant be, ám a csabai kapus fürgébbnek bizonyult, és villámgyorsan rávetődött a guruló labdára.
    29. perc: Belvon 27 méteres szabadrúgása nyomán a labda a sorfal mellett ugyan szépen elcsavarodott, csakhogy Bíró remekül érezte honnan érkezhet a pettyes, így könnyen mellre ölelte.
    48. perc: Szabados a jobb összekötő helyén jó labdát kapott, betört a 16-oson belülre, ám lövését magabiztosan hárította a fehérváriak portása.
    51. perc: Korsós bal oldali beadását Derdák merész vetődéssel mentette a berobbanó Filipovics és Takács elől az ötösön.
    68. perc: Takácstól kapott jó labdát Filipovics, akinek remek lövését Derdák nagyszerű érzékkel, lábbal mentette szögletre.
    73. perc: egy gyors fehérvári kontra végén Tóth Norbert 18 méterről nagy erővel megcélozta a kaput, Derdák nagyot nyújtózkodott, és a felső kapufára tolta a labdát.
    78. perc: Schultz jobb oldali szögletéből Major fejelhetett az ötösről kapura, ám Bíró a levegőben úszva hárított.
    85. perc: Szabados a jobb összekötő helyéről, 12 méterről sokadszor célzott - ezúttal a felső keresztlécet találta telibe.kép
    Mindkét kapu előtt kialakultak helyzetek, itt éppen Derdáknak akadt dolga, aki az előtérben lévő Major mögött felugorva igyekszik megkaparintani a labdát. A háttérben (balról) Csehi, Raducu és a fehér mezes Filipovics figyeli az akciót. (Fotó:Such Tamás)

    A hazaiak mestere a mérkőzés előtt úgy fogalmazott, az a csapat nyer, amelyikben több lesz az akarás, amelyik agresszívebb és pontosabb lesz, s amelyik jobban betartja a taktikai utasításokat.
    Nos, az első percek egyáltalán nem igazolták a csabaiak mesterének várakozását. Lassított felvételnek tűnt a két csapat játéka, leginkább a birkózásból ismert fogáskereséssel voltak elfoglalva a játékosok. A csatárok alig vétették észre magukat, a középpályások nem szereztek labdát és nem is vették ki részüket a rombolásból. De a szervezésből sem. A két csapat inkább hátulról, hosszan előrevágott labdákkal próbált operálni, ám az elöl lévők alig-alig tudtak egy-egy épkézláb lehetőséget kiharcolni.
    Az idő előrehaladtával egyre küzdelmesebbé vált a mérkőzés, ha nem is alakult ki szép játék. A fehérváriak egyre inkább védekezni kényszerültek, s ebből a hadállásból igyekeztek kontrákkal operálni. A csabaiak viszont enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, ám egyik csapat sem élt a lehetőségekkel.
    A vendégek játékán érződött a három eltiltott, Váczi, Dvéri és Lőrincz hiánya, nem tudtak igazán kibontakozni. A csabaiak játékán pedig olykor az érződött, hogy még mindig nincs igazán összeszokva a csapat.
    Már a második félidő legelején nagyobb sebességre kapcsolt a két együttes, ám továbbra is sok volt az átadási hiba, ezért egyik oldalon sem alakult ki folyamatos játék: ráadásul egyre idegesebbek lettek a labdarúgók, sok volt az adok-kapok. Míg az első félidőben egyszer sem kellett a sárga lapot elővennie Vad játékvezetőnek, a fordulás után 25 percen belül annál nagyobb lett a „leosztás”.
    A Békéscsaba szorongatott, a vendégek rendre kontráztak, így már nem csak küzdelem volt a pályán, hanem elfogadható iram is kialakult, miként egyre több helyzet a kapuk előtt. Gyűrte egymást a két gárda, de továbbra sem boldogultak, így végül is igazságosnak mondható a pontosztozkodás.
    Ennek viszont örülhettek a fehérváriak, hiszen ezzel együtt hat meccsen át nem szenvedtek vereséget, s vigasztalódhattak a békéscsabaiak, akik zsinórban elszenvedett négy vesztes mérkőzés után végre pontot szereztek.

    Edzői nyilatkozatok
    Silviu Iorgulescu, a Békéscsaba edzője:
    — Elöljáróban: igazságos az eredmény. Igaz, hogy 80 percen át mi kezdeményeztünk és támadtunk, de hátul a védelmünk nem volt kellően stabil, ezért Derdáknak köszönhető, hogy nem kaptunk gólt. Nehéz nézni a kispadról, hogy hiába hajtunk, és mégsem tudunk gólt rúgni. Hiányzik továbbra is egy olyan játékos a csapatból, aki eldönthetné a mérkőzést.
    — Viszont most jól bírta a csapat erővel a mérkőzést.
    — Ez igaz, de a szerencsével továbbra is hadilábon állunk. De azt is hozzáteszem: nem volt eredményes ma sem a középpályás játékunk, mert Belvon és Major nem kapták el a ritmust az első félidőben. Ugyanakkor ez a pont jókor jött a négy vereség után, mert nagyon nehéz sorozat előtt állunk.
    — Sokan Schultzot hiányolják a csapatból...
    — Sokat töprengtem az ő beállításán. Tudtam, hogy a Videoton nagyon veszélyes kontrázó, Schultz viszont nem képes még kilencven percen keresztül támadni és szerelni, ezért talán érthető, hogy csak rövidebb ideig volt pályán. Viszont amikor gyepre lépett, valóban jó teljesítményt nyújtott.
    — Ha újrajátszanák ezt a mérkőzést, milyen taktikával küldenéd pályára a csapatot?
    — Ugyanezzel! S ugyanígy állítanám össze az együttest. Siófokon azonban már másképpen játszunk majd. A Videoton ellen nem volt szabad kockáztatni. Az utolsó tíz percben nagyon veszélyesen támadtunk, volt tűz a csapatban, és úgy érzem, ha így hajt tovább, végképp feláll a gárda a padlóról.
    Szlobodan Kusztudics, a Videoton edzője:
    — Az első félidőben gyengén és gyámoltalanul játszottunk. Azt gondoltam, hogy a fordulás után nagyobb erőbedobással küzd a csapat, de ebből kevés valósult meg. Volt három helyzetünk, de ezeket nem tudtuk kihasználni, ezért igazságos a döntetlen. Persze az elégedettség csak a végeredményre igaz, mert a játék sok kívánnivalót hagyott maga után. És sajnos ez sorozatosan így történik idegenben, ahol mindig kihagyjuk a nagy helyzeteket.
    — A játékosok sem voltak elégedettek magukkal...
    — Érthető, hiszen nem tudták megszokott játékukat nyújtani. Az eltiltások miatt három új ember játszott, s úgy tűnik egyikük sem tudott beépülni a csapatba.
    — A Békéscsaba volt jobb ellenfél vagy a Videoton volt ma gyengébb?
    — Mi voltunk a gyengébbek. Főleg azért, mert erősségünk, a kontrák nem voltak hatásosak.
    — A szünetben hogyan képzelték el a folytatást?
    — Kértem, hogy lelkesebben játszanak, és felhívtam a figyelmet arra, hogy várhatóan a Békéscsaba kitámad. Úgy is történt, de mi túl gyengék voltunk.

    6. Videoton 7 3 3 1 11-6 12
    ...
    13. Békéscsaba 7 2 1 4 9-10 7

    Békés Megyei Hírlap, 1996. szeptember 19.