magyarfutball.hu

Szolnoki MÁV MTE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 3 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2019.10.18, 11:09
  Szolnoki MÁV MTE - Békéscsaba 3-0 (1-0)
  Szolnok, 4500 néző. Vezette: Mester (Aczél, Köböl).
  Szolnok: Boros — Porhanda, Csontos, Repka, Baran — Sugár, Feleki, László — Kántor, Hegedűs, Szabó. Megbízott edző: Lódi László.
  Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Plástyik, Ottlakán, Fabulya — Steigerwald, Sulija, Takács — Kanyári, Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
  Csere: Takács helyett Pásztor a 49., Sugár helyett Zavaczki az 54., Baran helyett Rózsavölgyi a 80., Plástyik helyett Kerekes a 77. percben.
  Gólszerző: Baran a 40., Szabó a 72., Szabó a 80. percben.
  Sárga lap: Ottlakán a 62., Melis a 75. percben.
  Szögletarány: 6:4 (5:2) a Szolnok javára.

  Változatos, de kevés jelentős eseménnyel tarkított mezőnyjáték után a Szolnok a 40. percben megszerezte a vezetést. A kitörő Sugárt buktatták mintegy 25 m-re a békéscsabai kaputól. Sugár Baran elé sarkallta a labdát és a balhátvéd laposan a kapuba lőtt.
  1-0
  SZÜNET UTÁN
  az 55. percben László lövése a baloldali kapufáról pattant az alapvonalon túlra. A 62. percben Szabó lefutotta Ottlakánt, aki a mezénél fogva lerántotta a szélsőt, a produkcióért Mester felmutatta a sárga lapot.
  A 72. percben Hegedűs Plástyiktól elvette a labdát, több csellel becsapta a hátvédet, kapu elé adott és Szabó a hálóba perdített.
  2-0
  A 75. percben Melis sípszó után elrúgta a labdát, ezért is előkerült a sárga lap.
  A 80. percben Hegedűs a félpályától a jobb szélen elnyargalt, beadása öt csabai védő között Szabó elé került és a szélső a jobb sarokba lőtt.
  3-0

  ★ ★ ★

  Nagy taktikai harc jellemezte az első félidőt. A kulcsemberek mindkét oldalon szoros védőőrizetet kaptak, így egyik csapat sem tudott kibontakozni.
  Szünet után a Békéscsaba megpróbált fordítani az eredményen, a szolnoki együttes azonban higgadtan, okosan játszott. Szoros védekezésből, pontos labdákkal indították a támadókat és a feltűnően bizonytalan csabai védelem mellett több gólt is lőhettek volna...

  Jó: Boros, Csontos, Baran, Hegedűs, Szabó, ill. Újhelyi, Steigerwald.

  7. Szolnok 8 3 3 2 12-10 9
  ...
  12. Békéscsaba 8 2 3 3 19-15 7


  Népsport, 1983. szeptember 12.