magyarfutball.hu

Salgótarjáni TC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2019.10.22, 10:55 (szerk.: 2019.10.22, 10:56)
    Békéscsaba—Salgótarján 3-1 (1-0)
    Salgótarján, 2000 néző. Vezette: Király (Szilágyi, Makó).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Ottlakán, Fabulya — Pásztor, Sulija, Steigerwald — Kanyári, Szekeres, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    STC: László — Babcsán, Kovács I, Juhász, Kalmár — Zsidó, Berindán, Tóth — Kovács II, Földi, Tamás. Edző: Borbély András.
    Csere: Sulija helyett Rácz az 58., Kalmár helyett Mákos, Berindán helyett Balga, mindkettő a 60., Kanyári helyett Gyurmánczy a 85. percben.
    Gólszerző: Sulija a 15., Melis a 60., Kovács II a 62., Melis a 75. percben.
    Sárga lap: Kovács II a 65., Kanyári a 67. percben.
    Szögletarány: 9:7 (6:3) a Békéscsaba javára.

    A 15. percben Szekeres hozta fel a labdát. Juhász becsúszása nem sikerült, a csatár az alapvonalról hátraadott és a tisztán álló Sulija 10 m-ről a jobb alsó sarokba fejelt.
    1-0
    A 21. percben Kovács II fejjel Földi elé csúsztatott és a labdát Steigerwald a kapu torkából hátrahúzva rúgta ki.
    SZÜNET UTÁN
    a 47. percben Kovács II hat m-ről a kapu mellé fejelt. Két perccel később Juhász fejesét Újhelyi a jobb felső sarok elől öklözte ki.
    A 60. percben ismét Juhász hibájából Kanyári szerzett labdát az oldalvonalnál, jobbról beadott Melis pedig hat méterről a jobb alsó sarokba lőtt.
    2-0
    A 62. percben Tóth ívelt be szabadrúgást balról, Kovács II jól ugrott fel és az ötösről a jobb sarokba fejelt.
    2-1
    A 75. percben jobb oldali szögletrúgás után Kanyári fejéről Melishez került a labda, aki két lépésről a kapu közepébe fejelt.
    3-1

    ★ ★ ★

    Salgótarjánban a jobbik csapat győzött...
    A tavaly még NB I-es vendégek ezen a délutánon szinte azt csináltak a pályán, amit akartak. Célratörő, tudatos, technikás játékkal felőrölték a keményen, de elgondolás nélkül, sok hibával játszó hazaiak erejét. Ha kellett, rutinosan húzták az időt, támadásaik viszont mindig veszélyt jelentettek a kapura a csúszós, vizes füvön a gyengélkedő STC-vel szemben. A minden csapatrészben jobb békéscsabaiak ilyen különbséggel is megérdemelték a győzelmet.

    Jó: Királyvári, Szekeres, Kanyári Melis, ill. Babcsán.

    (ZSÁK A FOLTJÁT. Azt tartja egy közmondás: minden zsák megtalálja a maga foltját! Így igaz ez a gólzsákok esetében is: a bajnoki mérkőzések után rendre kék és zöld foltokat találhatnak a lábukon. Ezúttal a békéscsabai Melisnek a kőkemény Kovács I, Sulijának Zsidó volt az őrzője, aki ugyancsak nem megy a szomszédba egy kis faultért. A vendégcsapat szőke csatára az előző bajnoki találkozókon is szórta a gólokat. Ezúttal Sulija érte el az első találatot, majd, amikor a második félidő elején sérülés miatt le kellett cserélni, Melis biztosította be a győzelmet.
    A hazaiak volt válogatottját, Kovács II-t Ottlakán próbálta tartani —, nem a legtisztább eszközökkel. A szerdai edzőmérkőzésen mesterhármast szerzett Tamást „párja”, Fabulya szintén alig engedte szóhoz jutni. Színes foltokból ezúttal is bőven kijutott a gólzsákoknak, színes kártyát viszont egyetlen védő sem kapott.
    Ez is egy megoldás . ..)

    5. Békéscsaba 12 5 4 3 31-18 14
    ...
    11. Salgótarján 12 4 3 5 19-16 11


    Népsport, 1983. október 10. (Arcanum DT)