magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Honvéd Szabó Lajos SE 2 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2019.10.27, 23:15
  Békéscsaba — H. Szabó L. SE 2-0 (0-0)
  Békéscsaba, 2500 néző. V: Nagy L. (Boross, Márton).
  B. Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Rácz, Fabulya — Pásztor, Plástyik, Sulija — Kanyári, Steigerwald, Szekeres. Edző: Pataki Tamás.
  Honvéd Szabó Lajos SE: Horváth B. — Szilágyi, Dávid, Nagy M., Cseh — Adorján, Szenczi, Béres, Hrotkó — Hegedűs B., Kanyok. Edző: Bencsik Gyula.
  Csere: Steigerwald helyett Melis a 64., Hegedűs helyett Váczi a 83., Szekeres helyett Ottlakán a 84. percben.
  Gólszerző: Pásztor a 68., Melis a 86. percben.
  Kiállítva: Váczi a 87. percben.
  Szögletarány: 9:3 (4:2) a Békéscsaba javára.

  A hazaiak mezőnyfölénye hamar állandósult, de jó ideig alig-alig alakult ki igazi gólhelyzet a honvédek kapuja előtt. A 20. percben Kanyári bombája zúgott el a léc fölött, majd Fabulya estében mar csak a jobb sarok mellé tudta továbbítani Pásztor szabadrúgásból középre juttatott labdáját. A félidő utolsó percében szép támadás végén Fabulya Szekerest indította, a balszélső beadását Steigerwald egyből lőtte kapura 8 m-ről — a bal léc mellé.
  SZÜNET UTÁN
  egyre több szöglethez jutott a Békéscsaba, de a vezető gólra a 68. percig kellett várni. Ekkor Cseh átadását Fabulya csípte el, a vendégek térfelének közepén, egyből megindult a kapu felé, majd Pásztorhoz játszott, aki futtából, ballal, 25 m-ről védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba.
  1-0
  A 86. percben végleg eldőlt a két pont sorsa. Bal oldali szabadrúgás során Kerekes Pásztorhoz pöccintette a labdát. A középpályás „állva hagyta” a labdát, Melis nyomban lőtt, labdája először kipattant, másodszorra azonban 20 m-ről a jobb sarokba talált a csereként beállt középcsatár.
  2-0
  Három perccel a befejezés előtt a röviddel előbb beállt Váczit kiállította a játékvezető, miután buktatta a labdával rajta már túljutott Ottlakánt.

  ★ ★ ★

  A kezdeti szemerkélő eső, valamint az erős szél a végére viharossá vált — mindezt szükséges „mentségül” hozni az igazán jó futballt nem, de annál inkább küzdelmes csatát hozó mérkőzés jellemzéséhez. A csabaiak egy félidőn át nem igen boldogultak ellenfelükkel, s mivel csatáraik keveset mozogtak, a magas labdákat pedig a szél fékezte le, ráadásul néhányan mérsékelten szerepeltek, megkönnyítették a nagy lelkesedéssel harcoló mezőtúriak dolgát. A hajrára mégis megtört a jég, s talán nem véletlen, hogy mindkét gólt átlövésbői szerezték a viharsarkiak. A honvéd-gárdán egyáltalán nem látszott, hogy hat újonccal lépett pályára. Ugyanakkor támadójátékukra jellemző, hogy Újhelyit egyetlen lövés sem tette próbára...

  Jó: Rácz, Fabulya, Pásztor, ill. Horváth B., Béres, Hrotkó.
  Fábián István

  3. Békéscsaba 20 10 6 4 48-26 26
  ...
  19. H. Szabó L. SE 20 4 5 11 13


  Népsport, 1984. március 5.