magyarfutball.hu

Honvéd Szabó Lajos SE - Bajai SK 2 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.18, 10:37
    Mezőtúri Honvéd—Baja 2:1 (1:1). Mezőtúr, 2500 n. V.: Puhl.
    Mezőtúr: Piel — Szilágyi. Dávid, Nagy, Huszár (Juhász) — Hrotkó, Szenczi, Adorján — Mihalics, Kanyok (Zsadányi), Béres. Edző: Bencsik Gyula.
    Baja: Farkas — Tumó, Varga, Pintér, Rott — Harsányi, Morvai. Evanics — Pekker. Szőcs, Janicsák (Kardos). Edző: Ivanics Tibor.
    A bajaiakat szép számmal kísérték el szurkolóik; a síppal, dobbal felszerelt nézők már a bemelegítés ideje alatt hatalmas biztatásba kezdtek. A mérkőzést a bajaiak kezdték, a hazaiakat a szél támogatta. A 2. percben Béres szögletét Mihalics csúsztatta a kapu mellé. A 12. percben Harsányi vezetgette a labdát, majd 25 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a labda meglepte a hazaiak kapusát. és csak nagy nehézségek árán. másodszorra sikerült tisztáznia. Az ellentámadásnál mintegy 30 méterre a
    bajai kaputól egy szabadrúgásnak Nagy futott neki, és lövését Farkas csak a kapufa segítségével tudta hárítani. A 17. percben Szilágyi szabálytalanul szerelte Janicsákot a 16-ossal egy magasságban a bal oldalon. A Szabadrúgást a sértett végezte el, a jól benyesett labdájára Piel kimozdult á kapujából, de a labda ívét rosszul számította ki. s Rótt 5 méterről a hálóba fejelt, 0:1. A 20. percben maradt ki a mérkőzés legnagyobb helyzete: Nagy—Hrotkó—Nagy kényszerítő játék után a hazaiak beállósa a kapussal állt , szembe, de elhamarkodottan a hosszú sarok mellé lőtt. Feltűnő volt, hogy a hazaiak legveszélyesebb „csatára” a beállás Nagy volt. Rengeteget futott, szabadrúgásai íredig „életveszélyesek” voltak. S milyen a sors: a 42. percben a bal oldalról keresztbe cselezgető Bérest szerelték szabálytalanul a bajai védők. A szabadrúgást Béres végezte el, lövése a sorfalon megpattant, s a labda az elmozduló Farkas mellett a kapu bal oldalában kötött ki, 1:1.
    A második félidőben a Honvéd átcsoportosította a középpályáját: Hrotkó fogta a bajaiak játékmesterét, Morváit, míg bal oldalon Szenczi játszott tovább. Az 50. percben Rótt 30 méteres szabadrúgása a kapufán csattant Az 52. percben Adorján az alapvonal közelében nagyszerű csellel játszotta tisztára magát, majd Hrotkó elé tálalt, akinek lövését Farkas óriási szerencsével mentette. A 65. perc hozta a mérkőzés leglátványosabb támadását. A bal oldalon Béres húzta meg a bajai védelmet, belőtt labdájára Hrotkó a levegőben úszva érkezett, s alig fejelt fölé. Érett a hazaiak gólja. A 78. percben Szenczi lövését védte a bajaiak kapusa, pedig már mindenki azt hitte gól. A 83. percben érdekes körülmények között született meg a hazaiak győzelmét jelentő gól. Béres J. oldalról ívelt be szabadrúgást, melyet Adorján mintegy 6 méterről fejelt kapura. A menteni akaró Varga még beleért, s a labda az elvetődő kapus fölött hullott a hálóba, 2:1.
    Az első félidőben a bajaiak játszottak jobban, bár ekkor is megvolt a lehetősége a hazai csapatnak a gólszerzésre. A második félidő első percei is a bajaiak fölényét hozták, de az ezt követő időszak huszáros mezőtúri rohamokkal telt, s ha nehezen is, de sikerült kiharcolni a csapatnak a rendkívül fontos két bajnoki pontot. Piel rendkívül idegesen védett. A hátvédnégyesben Nagy játszott kiemelkedően. Középpályán Hrotkó nyújtotta a legtöbbet. A mérkőzés végét jelentő sípszó után a mezőtúri közönség vastapssal jutalmazna játékosait. Jók: Dávid, Nagy, Hrotkó Béres, illetve Morvai, Rott, Pekker.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1984-03-27