magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Videoton SC 2 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.10.08, 22:20
    kép

    Labdarúgás, 1988. november
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:28 (szerk.: 2017.10.08, 22:17)
    Csapkodó játék, kölcsönösen eladott labdák jellemezték az első perceket. Igazi helyzetre a félidő záró szakaszáig kellett várni, addig jobbára csak a nézőtérről felhangzó méltatlankodó füttyök jelentettek eseményt. A 29. percben viszont Schróth beadásából Varga bevehette volna a vendégek hálóját, ám fejese messze fölé szállt. Nem sokkal később Kanyok szerezhetett volna vezetést a vendégeknek,ám nem összpontosított eléggé, így a meglepő fordulat elmaradt. De csak a 39. percig, amikor is Emmer Csucsánszkytól kapott pompás labdát, és a Tatabányából igazolt játékos a kifutó Brockhauser fölött 12 m-ről magabiztosan bombázott a jobb felső sarokba.

    A második félidőre Göröcs János változtatott csapata felállásán: Varga visszahúzódott a védelem tengelyébe, Kozma pedig a támadásokat segítendő a középpályás sorhoz csatlakozott. De még fel sem ocsúdhattak a házigazdák, amikor ismét a hálójukba került a labda. Csucsánszky beadását a legutóbbi bajnokin négy gólt szerző Jován vágta be laposan a jobb alsó sarokba. Aztán fejleményként vitatható 11-eshez jutott a hazai gárda: Kozma átesett Petryn, és a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Herédi értékesített. A szépítés felhozta a Dózsát, ám jött újból a Videoton-kontra: gyors lefordulás után Jován beadását a friss csereként érkezett Gyenti értékesítette. Nem sokkal később ismét felzárkózott a Dózsa, Herédi elcsúszva bepöckölte Vojtekovszky beívelését. Ez azonban már csak a nézők hangulatát befolyásolta, a mérkőzés kimenetelét nem.

    Meglepő, de teljesen megérdemelt sikert aratott a fővárosban a fehérvári gárda, amely éretten futballozva késztette megadásra a lila-fehéreket. A sok sérült és eltiltás miatt kényszerűen átszervezett Ú. Dózsa hivatkozhat ugyan a külső körülményekre, de ez sem menti összességében igen erőtlen produkcióját, három forduló után egyedüli pontnélküliként kullog a bajnoki tabella legalján.

    MTI