magyarfutball.hu

Veszprémi SE - Újpesti Dózsa SC 2 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2019.11.10, 11:27 (szerk.: 2019.11.10, 11:33)
    Az első hazai győzelem a labdarúgó NB l-ben
    VSE-Újpesti Dózsa 2:1 (0:0)

    Veszprém, 7 ezer néző. V.: Nagy László (Molnár, Szabó).
    VSE: Kakas (6) - Bognár (5), Baranyi (7), Csik (6), Szécsi (6) - Csomai (5), Csongrádi (8), Kelemen (6) - Rugovics (6), Gáspár (5), Horváth L. (6). Edző: Glázer Róbert.
    Újpest: Gróf (5) - Szélpál (5), Kozma (6), Temesvári (5), Szabó (5) - Vojtekovszky (4), Kovács (6), Kecskés (5) - Schróth (5), Kénoszt (5), Klink (4). Mb. edző: Nagy László és Varga István.
    Csere: Csornai helyett Mónos (6) a 62., Vojtekovszky helyett Balogh (-) a 75. és Gáspár helyett Udvardi (-) a 85. percben
    Gólszerző: Horváth L. a 72., Rugovics a 80. és Balogh a 86. percben.
    Sárga lap: Temesvári a 40., Baranyi a 88. percben.
    Szögletarány: 7:7 (2:4)


    Az első negyedórában alig történt említésre méltó esemény, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Feltűnő volt, hogy a csúszós, síkos talajon Csongrádi mennyire "élt". Az újpestiek távoli (de erőtlen) lövésekkel próbálkoztak. Fél óra elteltével sem változott a küzdelem képe, a lilák apró szabálytalanságokkal igyekeztek a veszprémiek lendületét lassítani. A 32. percben Csomai — idegességében — szabadrúgásnál kétszer ért a labdához, s ezzel "átjátszotta" a szabadrúgás jogát a pestieknek. A 35. percben Baranyi nagyszerű érzékkel szerelte Schróthot. Négy perccel később Kelemen nagy helyzetben Gróf kezébe fejelte a beadást. A 40. percben Temesvári lerántotta Gáspárt, Nagy játékvezető felmutatta a sárga lapot. A szabadrúgás után Baranyi legurítását Gáspár a bal felső sarak irányába lőtte, Gróf bravúrral mentett. A befejezés előtt Rugovics előrevetődve a jobb sarok mellé fejelt.

    Fordulás után feltűnt: egyik oldalon sem cseréltek a csapatok. Élénkült a küzdelem, az első negyedórában valamivel többet kezdeményeztek a vendégek. Igazi helyzetük azonban csak az 55. percben alakult ki. Ekkor Kénoszt Vojtekovszkyt indította a jobb szélen, aki kapura tört, majd közelről lőtt, de a nagyszerű ütemben kijövő Kakas önfeláldozóan hárított. A 68. percben Rugovics a jobb oldalon kiugrott, Kénoszt azonban felvágta. A játékvezető a jogos büntető helyett szögletrúgást ítélt! Érett a veszprémi gól, a helyiek támadásai egyre veszélyesebbek lettek. A 72. percben bal oldali beadás után Csongrádi hátratette a labdát Horváth L. elé, aki 18 méterről elemi erővel bombázott a jobb felső sarokba, 1:0! Lendületbe jött a VSE, s nyolc perccel később újra a Dózsa hálójában pattogott a labda: Horváth L. beadását Kelemen még elvétette, de Rugovics nem, az apró termetű szélső a kapu közepébe vágta a második veszprémi gólt, 2:0.

    kép
    A második gól előtti pillanat. Rugovics lövése a kapu felé száll

    Két perccel később szinte az egész VSE lerohanta a vendég védelmet, de végül elhibázták az újabb gólszerzési lehetőséget. A 86. percben Horváth L. elcsúszott a saját 16-osán, a labda Balogh elé került, aki közelről szépített Kakassal szemben, 2:1. Izgalmas pillanatokkal ért véget a találkozó.

    kép
    Ez is nagy helyzet volt: Gáspár (fehérben) ballal fölé bombáz egy jobb oldali átívelés után.

    Az első játékrészben a veszprémiek tudatosan vezették támadásaikat, nem rohantak neki a "falnak". Szünet után agresszívebb lett a VSE, s a meg nem adott 11-es ellenére is felőrölték a nagy nevű - de ezen a találkozón nem sokat mutató - lila-fehérek ellenállását. A hajrában néha már a legszebb NB II-es időszakot idéző játékot produkált lelkes tábora előtt a veszprémi gárda.

    Glázer Róbert: - Úgy érzem, végig kulturáltabban, jobban játszottunk ellenfelünknél, s végeredményben megérdemelt győzelmet arattunk a Dózsával szemben.

    Nagy László, Varga István: — Vojtekovszky kihagyott nagy helyzete volt a mérkőzés fordulópontja. Ha azt berúgjuk, akkor egészen másképpen alakul az eredmény.

    Veszprémi Napló, 1988. szeptember 15.
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:32 (szerk.: 2019.11.10, 11:11)
    Az első félidőben óvatosan játszott a két csapat. A veszprémiek többet kezdeményeztek, szemmel láthatóan az Ú. Dózsa átengedte a pálya közepét, és gyors ellenakciókkal próbálkozott. Azonban sem a hazai csapat, sem a vendégek nem tudtak helyzetet teremteni.

    Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt az Újpest és támadólag lépett fel, de a hazai kapu ritkán került veszélybe. Az 58. percben Csík fejese után Gáspár szinte a kapu torkából lőtt fölé. Ezután a veszprémiek kezdeményeztek többet, támadójátékuk lényegesen veszélyesebb volt. A 76. percben a baloldalon felfutott Szécsi labdáját Csongrádi középen visszaadta Horváth elé, aki 16 méterről kapásból védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba. Ez meghozta a hazaiak támadókedvét, s egymás után vezették veszélyes rohamaikat. A 80. percben Horváth balról belőtt labdáját Kelemen nem érte el, de a Dózsa-védők sem, így a berobbanó Rugovics öt méterről szintén védhetetlenül vágta a hálóba a labdát. Az Újpest vette át a kezdeményezést, s a hajrában mindent egy lapra téve kezdett rohamozni. A 86. percben egy kapu előtti tömörülésnél Horváth nem találta el a labdát, s Balogh az ötös sarkáról a jobb sarokba talált.

    Az újonc határozottabb támadójátékával rászolgált a három pontra.

    MTI