magyarfutball.hu

Eger SE - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.10.13, 19:53 (szerk.: 2017.10.14, 07:36)
    Ezt várom a fordulótól

    Kovács Imre, mesteredző:

    Eger - Újpesti Dózsa

    "Itt lehet meglepetés! Nem becsülöm le az Egert, de úgy látom, hogy a Dózsa most jobban összeszedte magát, s győz."

    Népsport, 1986. augusztus 16.

    Szünet után már a nézők is szórakoztak

    Ú. Dózsa - Eger 1-1 (1-0)
    Eger, 8000 néző. Vezette: Huták (*****), (Fekete M., Hazafi).

    Ú. Dózsa: Szendrei 6 — Schneider 6, Kovács E. 6, Kozma 6, Kecskés 6 — Steidl 5, Sulija 4, Szabó A. 5 — Schróth 4, Rostás 6, Katona 5.
    Edző: Göröcs János.
    Eger: Szabó I 6 — Varga 6, Zsidai 6, Juhász 6, Szert 7 — Vojtekovszki 6, Lengyel 5, Csepregi 6 — Kiss Gy. 4, László 4, Jegesi 4.
    Edző: Kiss Tibor.

    Csere: Kiss Gy. helyett Kónya (—) a 70., Rostás helyett Szűcs (—) a 74., Jegesi helyett Smuczer (—) a 79., Schróth helyett Vígh (—) a 90. percben.
    Gólszerző: Rostás (11-esből) a 38., Varga (11-esből) az 54. percben.
    Sárga lap: Juhász a 46., Szabó A. a 76., Kozma a 82. percben.
    Szögletarány: 4:1 (2:0) az Ú. Dózsa javára.


    (Új edzővel, új reményekkel, néhány új játékossal vágott neki az Eger csapata az NB I-nek. A lila-fehérek két „öreg” labdarúgója a díszpáholyban ücsörgött; Kardos az elmúlt idényben begyűjtött három sárga lapja miatt nem játszott, Herédi pedig gerincműtétje után még csak lábadozik, ezért figyelte a lelátóról csapata játékát.)

    Egri támadásokkal kezdődött a mérkőzés. A 13. percben egy gyors újpesti ellenakció végén Szert az utolsó pillanatban szerelte szögletre Rostást. A 16. percben a másik oldalon Csepregi rúghatott szabadot a bal oldalról, de labdája elszállt a tizenhatoson belül helyezkedők feje fölött, s a védők felszabadítottak. A 20. percben közvetett szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak huszonkét méterre a kaputól. A legurított labdát Varga a sorfalba lőtte, majd kavarodás végén Kisst szerelték jó helyzetben a védők. Egy perccel később Varga csavart be szabadrúgást a jobb oldalról, a labdát László a jobb kapufa mellé csúsztatta.

    A kontra támadásokra építő fővárosiak ritkábban, de veszélyesebben rohamoztak, mint az egriek. A 24. percben a nagy lendülettel előre törő Szabó Andrást a tizenhatos előtt Zsidai csak szabálytalanul tudta szerelni. A szabadrúgást Rostás a sorfalba bombázta. Az igazi nagy helyzet a 33. percben adódott az újpestiek előtt, amikor Kecskés ügyesen adott Katona elé a tizenhatos előtt, aki két csel után nagy erővel lőtt, Szabó I viszont jó érzékkel hárította a bal sarokba tartó bombát.

    A 38. percben megszerezte a vezetést a budapesti csapat. Csepregi buktatta a tizenhatoson belül Suliát, 11-es.

    A büntetőt Rostás élesen a bal sarokba lőtte. 1-0

    SZÜNET UTÁN
    mindjárt a 46. percben Juhász sárga lapot kapott, mert fellökte a kitörni készülő Kozmát. Az 50. percben izgalmas helyzet alakult ki a Dózsa kapuja előtt, de Kiss Gy. körülményeskedett, és a védők tisztázni tudtak.

    Az 54. percben egyenlítettek az egriek. László tört be a tizenhatos területére, ahol Kovács E. buktatta. Ez is 11-es!

    A büntetőt Varga nagy erővel a jobb alsó sarokba rúgta, úgy, hogy a labda Szendrei kezét is érintette. 1-1

    Támadott az Eger, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az 57. percben Jegesi jobb oldali beadását Csepregi nyolc méterről élesen fejelte a léc fölé. Két perc múlva Jegesi lapos lövését hárította Szendrei. A másik oldalon a 64. percben szabadrúgáshoz jutott a Dózsa. Rostás átemelte a labdát a sorfal fölött, de az egri kapus meg tudta kaparintani a berobbanó csatárok elől. A 71. percben ugyancsak Rostás lőtt szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkáról, de a lapos, jobb sarokra tartó bombát Szabó I gyors vetődéssel kitenyerelte a mezőnybe. Ismét lanyhult az iram, a pálya közepére került át a küzdelem, amelyet elég sok szabálytalanság is fűszerezett. A 76. percben Szabó A., kétszer is elrúgta füttyszó után a labdát, amiért sárga lapot kapott. A 84. percben Kozma felvágta a csereként beállt Kónyát, amiért ö is sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

    Az utolsó öt percben nagy harc folyt a győztes gól megszerzéséért. A 87. percben Csepregi cselsorozat után jobbról élesen a jobb sarok mellé lőtte 17 méterről a labdát.

    ★ ★ ★

    Idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok. Sok volt a hiba és a szabálytalanság. Az első negyedóra elteltével alig akadt említésre méltó esemény. A védők szoros őrizetben tartották a rájuk bízott csatárokat, és igyekeztek csírájában elfojtani minden próbálkozásukat. Az eszközökben nem válogattak. Mindkét együttesből hiányzott egy játékmester. Az Újpest ártalmatlannak tűnő támadás végén büntetőből szerzett vezetést, és úgy nézett ki, hogy Rostás góljával kialakult a végeredmény. Az első 45 percben a Dózsa mindössze két szögletet rúgott, a hazaiak egyet sem. Így aztán a szurkolók — játék híján — a játékosokkal foglalkoztak. A második félidőre felpaprikázva jött ki az öltözőből az Eger. Nem tudni, Kiss Tibor vezetőedző milyen csodaszert vetett be a szünetben, de megszűnt a görcsös semmittevés. Egyre másra törtek előre a hazaiak, s igyekezetüknek meg is lett az eredménye. Az egyenlítő gólt követően egyik együttes sem „ült rá” az eredményre, így a csatárok ügyetlenkedései ellenére, a közönség némi kárpótlást kapott az első félidei üresjáratra. A végén Csepregi remek egyéni játék után majdnem megszerezte a győztes gólt. Úgy jobban örülhettek volna a hazai szurkolók, így viszont igazságos maradt az eredmény.

    Göröcs János: — Az első félidő alapján véleményem szerint győzelmet érdemeltünk volna. A második játékrészben saját hibánkból hoztuk össze a 11-est. 1-1 után már igazságosnak tartom az eredményt.

    Kiss Tibor: — Kissé megilletődve játszottunk. Igazságos eredmény született. Az Ú. Dózsa ellen mindig jó egy pont, még idehaza is.

    Népsport, 1986. augusztus 17.
     
  2. avatar: heimo
    2017.10.13, 19:21
    EGER—Ú. DÓZSA 1-1 (0-1)

    Eger: Szabó L. — Varga, Zsidai, Juhász. Szert — Vojtekovszki, Lengyel, Csepregi — Kiss (Kónya, 70. p .), László, Jegesi (Smuczer, 78 p.).
    Ú. Dózsa: Szendrei — Schneider, Kovács E., Kozma, Kecskés — Steidl, Sulija, Szabó A. — Schróth (Vigh, 90. p.), Rostás (Szűcs, 73. p.), Katona.

    Eger, 8000 néző. Jv.: Huták.

    A lilák mestere, Göröcs János annak idején Egerben katonáskodott, a rajt előtti héten viszont civil felderítőként látták ismét a városban. Nem hiába, hiszen az NB I-ben most bemutatkozó kollégája, Kiss Tibor, az újonc tizenegyben négy frissen igazolt játékosnak is helyet adott. Igaz, a sárga lapjai miatt a lelátóra „száműzött” Kardostól legalább ennyi új újpesti archoz kértek ismertetőt.

    A mérkőzés kiegyenlített erők küzdelmét hozta. Az első félidőben a fővárosiak, szünet után a hazaiak jelentettek több veszélyt a kapura. A jó szemű — egyébként piros trikóban bíráskodó — Huták kétszer mutatott a tizenegyespontra. Az Újpest vezető góljának kiharcolásában Sulijáé volt az érdem. A második félidő elején aztán az ügyesen leforduló Lászlót is csak szabálytalanság árán tudták feltartóztatni a tizenhatoson belül. A 88. percben egy Csepregi-szóló, ballábas lövés után sokan már a hálóban látták a pettyest, de a városi stadion nagyközönsége így is hálásnak bizonyult. Tapssal kérte a találkozó végén a pálya közepére a csapatokat (1-1).

    Gól: Rostás (tizenegyesből, 38. p.), Varga (tizenegyesből. 54. p.).

    Népszabadság, 1986. augusztus 18.
     
  3. avatar: heimo
    2017.10.13, 19:05 (szerk.: 2017.10.13, 19:13)
    Kezdetnek nem rossz

    Ú. Dózsa - Eger SE 1-1 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés.

    Eger, 8 ezer néző. V.: Huták (Fekete M., Hazafi).

    Ú. Dózsa: Szendrei — Schneider, Kovács E., Kozma, Kecskés — Rostás (Szűcs a 73. percben), Steidl, Szabó A., Sulija — Schróth (Víg a 90. percben), Katona.
    Edző: Göröcs János.
    Eger: Szabó — Varga, Zsidai, Juhász, Szert — Vojtekovszky, Lengyel, Csepregi — Kiss (Kónya a 70. percben), László, Jegesi (Smuczer a 78. percben).
    Edző: Kiss Tibor.

    (Negyed 4. Az öltözőben a légy zümmögését is lehet hallani. Feszült, kissé ideges légkörben kezdi meg Kiss Tibor a technikai „értekezletet”. A vezető edző keresi a szavakat. Olyan — már bocsánat a hasonlatért —, mint az elsős nebuló, akit a tanító néni először szólít felelni és tudja, sok múlik a bemutatkozáson. Próbál lelket önteni a csapatba, váltig állítja, a Dózsa legyőzhető. A rá jellemző humor most is vele van. Hárman külön feladatot kapnak: Varga a villámgyors Katonát, Juhász a másik szélsőt, Schróthot, Lengyel pedig Suliját őrzi.)

    Új idény, új labda, új szerelés!

    A vendégek kérésére a játékvezető rikító piros trikót húzott, hogy fekete öltözéke elüssön az egriek mélykék mezétől. A lelátók megteltek, kezdődhetett a régóta várt szezonnyitó találkozó. Három kemény újpesti belemenést és két Csepregi- villanást jegyezhettünk fel az első 5 percben, aztán Szerinek, majd Juhásznak kellett tisztáznia a kapu előtt. Az első félidő egészére jellemző volt, hogy szép komótosan csordogált a játék, a hazaiak túlzottan tisztelték ellenfelük 16-osának környékét. A 35. perc tájékán Katona kellemetlen lövését fogta Szabó, aztán Schneider távoli bombája süvített el a bal felső sarok mellett. 7 perccel a félidő lefújása előtt egy magas beívelésre Sulija és Csepregi rajtolt. A 16-oson belül a labdáért folyó harcban mindketten elestek, Huták pedig a 11-es pontra mutatott.

    (Csepregi János: — Futottunk a labdáért, Sulija előnyösebb helyzetben volt, belépett elém, s a térdemben felbukott. Meglepődtem a bíró ítéletén.)

    A büntetőt Rostás középmagasán helyezte a labdára vetődő Szabó mellett a bal sarokba, 1—0.

    (A szünetben váltottunk néhány szót az Újpest válogatott játékosával, Kardos Józseffel, aki sárga lap miatt csak a sajtópáholyban foglalhatott helyet:

    — Félek, ráülünk a vezetésre, s ezt az Eger kihasználja. Egyébként nem értem, hogy az ESE miért ilyen langyos ma. Én mindig sokkal energikusabb, hajtósabb, lelkesebb csapattal találkoztam. A végeredmény? 1—0. vagy 1—1.)

    Szünet után
    mindjárt Juhász könyvelhetett el sárga lapot, amiért buktatta Kozmát. Más játék felfogásban jött ki a pályára a piros-kék együttes, úgy tűnt, a fiúk megszívlelték a vezető edző intelmeit. Már nem tartották be a három lépés távolságot, „agresszívebbek" lettek, s ez mind több reménykeltő helyzetet eredményezett. Az 55. percben Kozma elsodorta a kapura törő Lászlót, az ítélet most is 11-es lett. A labdának Varga futott neki, s úgy lőtt a jobb alsó sarokba, hogy Szendrei kesztyűje még érezte a találatot, 1—1.

    A mérkőzés további részében mezőnyfölénybe került a házigazda, de hiába volt minden próbálkozás, nem sikerült újból megzörgetni a Dózsa hálóját. Akadt még két sárga lap, Szabó A. időhúzásért, Kozma, Kónya leterítéséért kapott ilyen figyelmeztetést. (A fölösleges időhúzásért járó sárga cédula miatt Szabónak ezer forinttal lesz könnyebb a hónap végén a fizetési borítéka.)

    A találkozó legszebb jelenete Csepregi nevéhez fűződik. Az egriek csapatkapitánya a jobb oldali szögletzászlótól cselezte be magát a kapu előterébe, éles szögből lőtt, s a labda csak centiméterekkel suhant el a felső léc felett. Mindez már a 87. percben történt, s ha ez a lövés beakad...

    kép
    Csapatkapitányok ha találkoznak. Steidl ollózva ment a 16-oson belül Csepregi elöl.

    (Kiss Tibor monológja a 90 perc után:

    — Feltétlen elégedett vagyok a döntetlennel, bár meg kell mondanom, győzelmet vártam. Azt hittem Kardos hiánya feldobja valamelyest a csapatot — nem így történt. Az első félidőben gyámoltalanul játszottunk, elaltatott bennünket a Dózsa. A fordulás után pedig már hiába rohamoztunk. Az egy pont nem rossz kezdet, ha pedig összerázódik az együttes, többre is képesek leszünk.)

    Kiugró teljesítményt senki sem nyújtott. Szabónak kevés dolga akadt, két távoli lövést biztosan védett. Varga alig hagyott levegőt Katonának, Zsidai végig higgadtan söprögetett. Juhász maga volt a nyugalom szobra, Szert egy csipetnyivel még jobban látta el feladatát védőtársainál. Vojtekovszky rengeteget futott, mindig megtalálható volt, csakúgy, mint Lengyel, Csepregi játéka színt vitt a csapatba, kis szerencsével gólt szerezhetett volna. Kiss idény eleji formát mutatott, Lászlónak voltak ötletes próbálkozásai, Jegesi a szélről jól ívelt középre, de még sokat hibázott. A cserék megfeleltek.

    Juniorbajnokság

    Ú. Dózsa - Eger SE 2-1 (2-1)


    NB I-es utánpótlás-mérkőzés.

    Eger. 800 néző. V.: Kendi.

    Ú. Dózsa: Gróf (Rózsa) — Harasztia, Szőllősi, Temesvári, Végh — Mundi, Aczél, Pfeffer — Balogh I., Muraközi, Balogh Z., ( Balogh Zs.). Edző: Varga István.
    Eger: Póta — Papp, Szűcs, Simon, Mucza (Sipos) — Deme, Lechnert, Csomány, Szabó L. — Fülep, Hodur. Edző: Benkő János.

    A 9. percben a védők Muraközit üresen hagyták, így nem kellett nagy mutatvány ahhoz, hogy közelről a kapuba fejeljen, 1—0. Két perccel később Póta rossz ütemben lépett ki, s Balogh I. néhány lépésről fejjel a hálóba továbbította a labdát. 2—0. Az egri fiatalok a 19. percben Csomány 11-es góljával szépítettek 2-1.

    A két gyors gól megpecsételte a félénken kezdő hazaiakat, s utána már hiába kaptak lábra nem tudták kiharcolni legalább a döntetlent. Benkő János edző a mérkőzést követően elmondta, sokkal több energiát kell fektetnie arra, hogy pszichikailag is felkészítse tanítványait. Meg kell szokniuk ezt a légkört, a fővárosi csapátok ellen sem szabad úgy kiállni, hogy kevés a sansz a győzelemre.

    Jók: Muraközi, Balogh I., Harasztia, illetve Szűcs, Simon, Deme.

    Népújság, 1986. augusztus 18.