magyarfutball.hu

Eger SE - Budapesti Honvéd SE 0 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: lattila2
  2017.10.27, 10:13 (szerk.: 2017.10.27, 10:19)
  Elszalasztott lehetőség
  Eger SE -Bp. Honvéd 0-1 (0—0)
  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Eger, 10 ezer néző. V.: Hartman (Fekete. Szabó J.).
  Bp.Honvéd: Andrusch — Sallal, Garaba, Nagy, Varga J. -Dózsa, Sikesdi, Détári — Bodonyi, Dajka , Kovács K. (Gyimesi). Edző: Komora Imre
  Eger: Bodolai -Lengyel, Megyesi, Varga, Szert —Szebegyinszky, Méhesi, Jávorszki (Kovács I.) — Simon I, Kiss T. (Smuczer), Kiss Gy. Edző: Csank János
  A nagy melegben a 2. percben Dajka ragyogó indítást kapott Bodonyitól. de a kifutó ' kapus mellett a jobb sarok mellé gurított. A másik oldalon Lengyel— Kiss T.—Kiss Gy. egyérintéses akció végén a vendégek játékosa. Varga vágta az alapvonalon túlra a labdát. Ezután tíz percig mezőnyjáték folyt a pályán, de a kapuk nem kerültek veszélybe. A 18. percben Lengyel nagyszerűen robogott előre a jobb oldalon, beadása után Andrusch Kiss Gy. fejéről ütötte szögletre a labdát. A 21. percben Kiss T. futtából leadott lövése Dajka sarkáról pattant vissza, nyolc méterre az üres kaputól.
  A 25. percben megszerezhette volna vezetését a hazai gárda. Kiss Gy. két csel után betört a 16-osra a jobb oldalon, beadását Nagy kézzel ütötte el. Vitathatlan 11-es! A büntetőt Varga lőtte rá, de a félmagasan a bal sarok felé tartó labdát Andrusch kiütötte. Utána, kavarodás közben a büntetőt hibázó Varga Garabába rúgott, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A 34. percben a kispesti Varga csúnyán leterítette Méhesit, amiért ő is megkapta a játékvezetőtől a sárga lapot. Ezután Dajka elől Bodolai kifutva és vetődve csípte el a labdát. Ugyanezt ismételte meg a 40. percben, amikor Détári elől fogta meg a gólba tartó labdát. A lefújás előtt jobb oldali szögletrúgást követően Dózsa bal sarokba tartó fejesét Bodolai látványos mozdulattal ütötte az alapvonalon túlra.
  SZÜNET UTÁN
  az 52. percben Détári nagyszerű labdát kapott a bal szélen, ügyes cselekkel tö rt előre, majd elhamarkodva, a 16-osról ballal a bal felső sarok mellé vágta a labdát. Két perccel később Kiss Gy-vel szabálytalankodtak a bal oldalon a 16-os vonal magasságában. A szabadrúgást Kiss T. ívelte középre, de az egri Kovács és Varga egymást zavarta a fejesnél, így kirúgás lett a vége. Az 58. percben Dózsa egymás után háromszor is szabálytalankodott az egri csatárokkal szemben, de mindhárom esetben megúszta szóbeli figyelmeztetéssel. A 63. percben majdnem gólt értek el a hazaiak: Kiss Gy. nagyszerű labdát kapott Kiss T.-tól a jobb összekötő helyén, kicselezte a kapust is. de aztán kivárt, majd a rátám adó védőkkel cselezgetett. Elesett és odalett a nagy lehetőség.
  Később enyhe fölényt harcolt ki a vendégcsapat. A 74. percben Détári fordulásból 18 m éterről centikkel bombázott a léc fölé. A találkozó sorsa a 77. percben dőlt el, amikor Méhesi és Smuczer „könnyelműsködött" a bal oldalon. A rossz átadás Sikesdi elé került, aki egyből, 25 méterről hatalmas erővel lőtt, s az ötösön kinn álló Bodolai fölött a labda a bal felső sarokba vágódott 0-1.
  Ezt követően a hazaiak is kezdeményeztek, de nem sokra mentek, a 16-os előtt főleg a magas labdákat Nagy rendre kifejelte. A 86. percben ráadásul majdnem újabb gólt szereztek a kispestiek. Sallai a jobb oldalon kicselezte Megyesit, majd pontosan ívelt középre Détári elé, aki nagy helyzetben, három méterről a jobb kapufa mellé fejelte a labdát.
  Az egriek egy újabb bravúr, de legalábbis az egyik pont megkaparintásával továbbra is reális lehetőséget érezhették volna a bennmaradásért folyó versenyfutásban. Ennek szellemében kezdődött a mérkőzés a hirtelen beköszöntött melegben és az egri viszonylatban szép számú közönség előtt. Az első játékrészben kimondottan jó iramú, küzdelmes találkozót láthattak a nézők. Nem lehetett észrevenni azt a különbséget a két csapat között, amely elválasztja őket a bajnoki táblázaton, sőt, némi egri fölény jellemezte ezt az időszakot. Még a kihagyott 11-es sem vette el a piros-kékek kedvét a további küzdelemtől. Szünet után valamit csökkent az iram, fáradni látszott mindkét gárda. ezért a gyors ellentámadásokra építették taktikájukat a csapatok és várták, hogy a másik fél hibázzon. A hibát a hazaiak követték el, amelyet a Honvéd könyörtelenül kihasznált, de az összkép alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.
  Egyénileg a kapuban Bodolai — aki többször is jól védett —. a gólnál „betlizett". A közvetlen védelemben Megyesi volt a legjobb. A többiek teljesítménye közepesnek mondható. A középpályán egyedül Kiss Tibor tartotta a „frontot”. A csatárok teljesítménye nehezen értékelhető.

  Forrás: Népújság, 1985-05-27