magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Tatabányai Bányász SC 3 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2023.04.29, 22:29 (szerk.: 2023.04.29, 22:46)
    Békéscsaba - Tatabánya 3-1 (1-1)

    Békéscsaba, 7000 néző
    Vezette: Makó (*****) (Divinyi, Csáki)
    Békéscsaba: Leboniczky 6 — Ottlakán 6, Szabó II 6, Varga 6, Fabulya 6 — Királyvári 7, Pásztor 6, Csanálosi 7 — Vágó 4, Fecsku 4, Szekeres 6. Edző: Süle István.
    Tatabánya: Dombai 5 — Vincze J. 5, Lakatos 5, Szabó 5, Szalma 4 — P. Nagy 4, Emmer 5, Hermann 6 — Kiprich 5, Plotár 5, Schmidt 6. Edző: Temesvári Miklós.
    Csere: P. Nagy helyett Vincze I. (5) a szünetben, Fecsku helyett Kanyári (6) az 51., Vágó helyett Újvári (—) a 68., Plotár helyett Udvardi (—) a 76. percben.
    Gólszerző: Schmidt a 8., Szekeres a 18., Ottlakán az 56., Csanálosi a 64. percben.
    Sárga lap: Kiprich a 27., Szabó II a 38. percben.
    Szögletarány: 9:2 (7:1) a Békéscsaba javára.

    Már az 1. percben veszélyeztettek a hazaiak. Csanálosi ugratta ki Vágót, aki 8 méterről fejelt, a kifutó kapus fölött a labda a gólvonal felé szállt, de Lakatos és Szabó közös erővel szögletre mentett.
    A túloldalon a 7. percben P. Nagy került a földre a hazai védők „jóvoltából”. A 20 méteres szabadrúgást a sértett jól lőtte a bal felső sarok felé, de Leboniczky hárított.
    A 8. percben Schmidt, Emmer, Schmidt akció végén Schmidt 16 méterről, kapásból a jobb alsó sarokba lőtt. 0-1.
    A 18. percben egyenlítettek a hazai lila-fehérek. Királyvári az alapvonalról ívelt be. Szekeres és Csanálosi egyszerre ugrott fel, végül a szőke balszélső bólintotta be a labdát mintegy 6 méterről jobb alsó sarokba. 1-1.

    A 27. percben Kiprich a bal oldalon kiugró Fabulyát felvágta, a tatabányai csatár sárga lapot kapott.
    (Mindkét játékos sok borsot tört a másik orra alá, állandóan „kaszabolták” egymást. Az dicséretes, hogy a tatabányai csatár hátrament a védőjével, Fabulyával, de Makó játékvezető megunta a kakaskodásukat, ezért adott sárgát!)
    A 33. percben Emmer távoli lövése szállt fölé, majd Kiprich 18 méteres szabadrúgása a sorfalról pattant szögletre.
    A 38. percben SzabóI feltartotta a felfutó Emmert, ez is sárga lapot ért.
    A lefújás előtt még Csanálosi előtt adódott lehetőség, de 8 méteres lövését Dombai elcsípte.
    SZÜNET UTÁN
    az 56. percben Ottlakán, Csanálosi, Ottlakán akció végén Ottlakán senkitől sem zavartatva nyolc méterről a jobb felső sarokba talált. 2-1.
    A 60. percben Kányári labdája a felső léc tetején gurult végig.
    A 64. percben Pásztor bal oldali bedobása Kanyári fejéről szállt a kapu felé. Dombai kiütötte a labdát, de a berobbanó Csanálosi ott termett és tíz méterről a kapu közepébe lőtt.
    3-1.

    A 74. percben Pásztor kisszöglete után Királyvári váratlanul megcélozta a bal alsó sarkot, de Dombai vetődve kiütötte a labdát.
    A mérkőzés utolsó eseménye: kavarodás után Csanálosi fejelhetett, de a tatabányai kapus hárított.

    ★ ★ ★

    A vendégcsapat szoros emberfogásra rendezkedett be. Amint a békéscsabaiak átlépték a felezővonalat, letámadták a csatárokat és a középpályásokat. Kezdetben a lila-fehérek átlövésekkel és beívelgetésekkel kísérleteztek.
    A második hazai gólt követően a Tatabánya feladta védekező taktikáját és kitámadott - erre újabb gólt kapott. Sokszor kerültek sakk-matt helyzetbe a vendégek, de a további gólok elmaradtak.
    Összességében, főleg a második félidőben nyújtott teljesítménye alapján megérdemelten győzött a Békéscsaba, ezzel javított eddigi mérlegén a vendég kék-fehér együttessel szemben.

    Süle István: 0-1 után erősen rákapcsolt csapatunk. Játékban is nagyot javultunk és megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy közönségünk jól szórakozott, s ezúttal már gólokkal is megörvendeztettük szurkolóinkat.
    Temesvári Miklós: — Megérdemelten nyert a Békéscsaba!
    (Jávor Péter)

    7. Békéscsaba 7 3 1 3 11-9 7
    ...
    12. Tatabánya 8 1 5 2 6-9 7

    Népsport, 1985. szeptember 12. (Arcanum DT)
    Helyrebillentették a szurkolók lelki egyensúlyát
    Békéscsaba - Tatabánya 3-1 (1-1)


    ...

    Már az első percben a hazaiak veszélyeztettek: Csanálosi ugratta ki Vágót, aki 8 méterről fejelt, a kifutó kapus alászaladt, a játékos a földön maradt, miközben a labda hullott a gólvonal felé, de Lakatos és Szabó közös erővel mentett, pontosabban szögletre fejelték a labdát.
    A 7. percben P. Nagy került a földre a csabai védők jóvoltából. A húszméteres szabadrúgást a sértett jól helyezte a bal felső sarok felé, de Leboniczky résen volt.
    A 8. percben szereztek vezetést a bányászok. Schmidt, Emmer, Schmidt akció zajlott a békéscsabai 16-os előtt, a balról beszálló labdát Schmidt 16 méterről - szemben a kapuval - kapásból jól eresztette el, s a labda a jobb alsó sarokba vágódott, 0-1.
    Tíz perc múlva egyenlítettek a hazaiak: Királyvári az alapvonalig cselezte le magát, jobbról beívelt, az egymás mellett, a túloldalt álló Szekeres és Csanálosi egyszerre ugrott föl fejelni, végül a szőke balszélső bólintotta be, mintegy hat méterről a labdát a jobb alsó sarokba, 1-1.

    A 24. percben Királyvári újra jobbról ívelhetett be, Vincze I. a kapu torkából szögletre rúgta - kevés híján öngól.
    A 27. percben Kiprich a kiugró Fabulya után nyúlt, csúnyán fölvágta, amiért sárga lapot kapott a tatabányai csatár.
    A 36. percben Kiprich 16 méteres szabadrúgása a csabai sorfalról pattant szögletre.
    Két perccel később Szabó II. állt szemben a fölfutó Emmerrel, a tatabányai középpályás nekirohant a békéscsabai védőnek - föltartás -, ezért is sárga lapot vett elő Makó játékvezető a zsebéből.
    A félidő utolsó eseménye: Csanálosi kígyózott át a védelmen, de nyolcméteres lövése már gyengének bizonyult, Dombai könnyű zsákmánya lett.
    Szünet után Királyvári távoli lövését fogta Dombai.
    Az 56. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, hasonlóan a tatabányai gólhoz: Ottlakán, Csanálosi, Ottlakán volt a labda útja, de közben Csanálosinak még arra is volt ideje, hogy megforgassa védőjét, majd balról belőtt, s Ottlakán senkitől sem zavartatva, 8 méterről megcélozhatta a jobb felső sarkot, s be is talált, 2-1.
    Nem sokkal később Kanyári „Sándor-szögből" emelt kapura, de a labda a felső kapufán gurult végig.
    A 64. percben növelték a hazaiak előnyüket. Pásztor balról hatalmasat bedobott, a Kanyári fejéről csurgó labdát még kitolta Dombai, de a berobbanó Csanálosival szemben már tehetetlennek bizonyult a fekvő kapus, ugyanis a békéscsabai középpályás tíz méterről, lapos, félerős labdát küldött a kapu közepébe, 3-1.
    A 74. percben egy kisszöglet után Királyvári váratlanul megcélozta a bal alsó sarkot, nagy lövését azonban Dombai vetődve kitornázta.
    Nem sokkal később egy kavarodás után Csanálosi fejesét ölelte magához a bányászok kapusa.
    kép
    Ottlakán, a második gól szerzője. A fehér mezes játékos könnyedén hagyja el tatabányai védőjét (Fotó: Fazekas László)

    Az első percek hadrendje úgy festett, hogy a vendég csapat szoros emberfogással őrzi a csabai csatársort és a középpályásokat. Amint a lila-fehérek átlépték a félpályát, máris letámadták őket.
    A bányászok vezetésük birtokában még inkább erre rendezkedtek be, csak 2-1 után változtattak taktikát. Ettől kezdve bátrabban kitámadtak, de csatársoruk meddőnek bizonyult. Védelmük ugyanakkor föllazult, így nem véletlen, hogy főleg a második félidőben magára találó Csanálosi tovább növelte a lila-fehérek előnyét.
    (J. P.)

    Békés Megyei Népújság, 1985. szeptember 12.