magyarfutball.hu

Vasas SC - Újpesti Dózsa SC 0 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 22:24 (szerk.: 2022.03.27, 17:45)
    Parázs légkörben, a Fáy utcában rég nem látott népes közönség előtt kezdődött a három forduló után pontveszteség nélkül listavezető újpestiek és a házigazdák, a tavalyi szereplésükhöz képest idén jó startot vett angyalföldiek csatája. Igazán nem lehet mondani, hogy nem küzdöttek, nem hajtottak a játékosok, hiszen kemény, erőszakos futballt mutatott be mindkét együttes. Ám amint a 16-osokhoz értek, elfogyott a tudomány, a befejezés rendre sikertelen maradt. Az első gólhelyzet csak a 33. percben adódott, ekkor Zvara húzott el a jobbszélen, és mintegy 16 méterről, éles szögből leadott lövését csak ,,tornászva,, tudta szögletre ütni Brockhauser. Inkább az Újpest támadott, a Vasas a hazai pályán is elsősorban a kontrákban reménykedett. A 40. percben Bácsi középen megindult, átpöckölte a labdát az ügyetlenkedő Vasas-védők között, és négy piros-kék hátvéd díszkíséretében vezette rá a kifutó, de elbizonytalankodó és megtorpanó Andruschra, elgurított mellette, a lövés a bal alsó sarokban kötött ki (0:1).

    Fordulás után négy perccel majdnem kiegyenlített a Vasas. Galaschek jobbról beívelt szögletét Zircher centiméterekkel a bal alsó sarok mellé fejelte. Néhány percig nyomasztó fölényben játszott az angyalföldi gárda, de az eredmény nem változott. A fölény nem sokáig tartott, a mérkőzés visszaállt a ,,rendes kerékvágásba,,, azaz kiegyenlítetté vált a küzdelem, de inkább a Dózsa-támadások jártak gólveszéllyel. A 71. percben 1:1 lehetett volna, ehelyett növelte előnyét az Újpest. Nyúl jobbról, a 16-osról középre kanalazott íveléséből Galaschek a bal felső sarok felé fejelt, ám Brockhauser a levegőben úszva hárított. Azonnal felpattant, és hosszú kidobása után Rubold elment a balszélen, és beadásából a csereként beállt Oroszki a hálóba fejelt (0:2).

    Végig jó iramú, látványos mérkőzésen az újpestiek minden csapatrészükben felülmúlták a derekasan küzdő, de szerényebb képességű játékosokból álló Vasast, és teljesen megérdemelten nyertek. A Dózsa e győzelmével folytatja idei diadalmenetét, és továbbra is vesztett pont és kapott gól nélkül áll a tabella élén. Nem véletlenül énekelték a lelkes lila-fehér szurkolók az utolsó percekben: ,,újra itt van a nagy csapat,,.

    mti