magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - MTK-VM SK 4 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2023.12.28, 18:51
    Akik szoros mérkőzésre számítottak az újpesti slágermérkőzésen, azok tévedtek: a találkozón a lilák fölényesen nyertek. Az MTK-VM (ezúttal tartalékosan) ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta...

    "Játszik az Újpest!" - skandálták boldogan a hazai szurkolók, s nyugodtan hozzátehették volna: játszik, ahogy akar. A Megyeri úton ugyanis virított a lila, és halvány volt a kék, igaz, az MTK-VM félig a tartalékcsapatával szerepelt a "rangadón". Hogy az utóbbi szó ezúttal idézőjelbe kerül, azt már a harmadik percben sejteni lehetett, miután a nagyszerű formában futballozó Steidl zavarba ejtő szólógólt szerzett (1-0). A játék egyoldalúságára jellemző, hogy a vendégek a 36. percben alakították ki első - és utolsó - helyzetüket, ekkor Talapa fejesét Kakas hárította. Ez azonban már 2-0-nál történt, mert előzőleg Kecskés tökéletes gólpasszát Herédinek csak át kellett tolnia a kapuvonalon. Az első félidei újpesti fesztivált - amelyet Steidl és a héten szerződtetett Varga József vezényelt, a szintén újonnan igazolt Szélpál tette teljessé: Schróth szögletrúgását továbbította fejjel a hálóba (3-0).
    A szünet után a lilák visszafogták a tempót, de hirtelen kiugrásaikkal így is rendre növelhették volna előnyüket. Az MTK-VM nehezen állt ellent a kontratámadásoknak, és a kék-fehérek térfelén mind gyakoribbá váltak a szabálytalanságok. (A legfeltűnőbbet Gáspár kapus követte el, amikor a tizenhatoson kívül - birkózókifejezéssel - ledöntötte Kovácsot.) Aztán a 77. percben a szlalomozó Szabó lábáról szerencsésen Katonához pattant a labda, s mert a szélső szinte el sem szalaszthatta a kiváló alkalmat, immár k. o.-győzelmet ünnepelhetett az újpesti közönség (4-0). Váratlan szezonkezdet: a bajnokot három napon belül másodszor számolták ki.

    Népszabadság, 1987. augusztus 23.