magyarfutball.hu

Siófoki Olajbányász - Soproni SE 2 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.29, 23:17 (szerk.: 2017.09.30, 12:39)
    Siófoki Bányász-Sopron 2-0 (2-0)
    Siófok, 3000 néző. V.: Varga L. (Nagy L., Szabó J.).
    Siófok: Horváth II. — Brettner, Pardavi, Olajos, Takács — Szajcz, Bódi, Belényesi — Mészáros, Tieber, Szabó (Havasi 66. perc). Edző: Szőke Miklós.
    Sopron: Horváth Gy. — Fehér, Bénkő, Vámos, Nagy — Fűzi, Wunder, Horváth G.
    I. — Horváth G. II. (Molnár 72. perc), Deák, Dercsár. Edző: Galbács Pál.
    Az első rohamot a vendégek vezették: a 3. percben Deák tört kapura, Horváth II. csak önfeláldozó előrevetődésse1 tisztázott előle. A 10. percben Dercsár elhúzott Brettner mellett, jól időzített beadását Fűzi az ötösről alig fejelte fölé. Fokozatosan vette át a játék irányítását a hazai együttes. Az első veszélyes akciót a 19. percben alakította ki. Szabó átadásából Bódi a labdát erősen lőtte be a kapu elé, a védők röviden szabadítottak föl, a labda a berobbanó Szabóhoz került, s ő a kapufát találta el. A 22. percben szerzett vezetést a Siófok: A kaputól 18 méterre Bódit szabálytalanul állították meg a vendég védők. A labdát Tieber Bódi elé gurította, s 6 óriási erővei vágta a jobb alsó sarokba. 1:0.
    Nyolc perccel később Bódinak újabb lehetősége adódott; a 16-os jobb oldali sarkától lőtt szabadrúgását az önfeláldozóan bevetődé Benkő megakasztotta: a labda szögletre pattant. A másik oldalon Deák ugrott ki a védők közül, de Olajos megzavarta, s így főlé lőtt. A félidő utolsó perce is tartogatott még egy örömteli hazai eseményt. A jobb oldali szögletzászló közeléből végezhetett el szabadrúgást a Bányász. Bódi jól időzítve ívelt középre, s a berobbanó Mészáros a labdát bombafejessel a kapu jobb oldalába küldte. 2:0.
    A szünet után ismét Mészáros veszélyeztette a soproni kaput, Nagy az ötösön gólhelyzetben csak lerántani tudta, a bíró sípja azonban néma maradt. A 67. percben ismét a nagyon mozgékony Mészáros volt a szenvedő fél: ezúttal a bal oldalon húzott kapura, Fehér azonban a 16-os előtt felrúgta. A szabadrúgást Bódi az ötösön álló Szajcz fejére ívelte, de a középpályás csak a felső kapufát találta el. Négy perccel a befejezés előtt újabb nagy siófoki helyzet maradt kihasználatlanul: Havasi húzott kapura, de az ötösről Horváth G y.-t találta el lövése.
    Ritkán látható jó iramú, élvezetes és sportszerű mérkőzésen született meg az újabb siófoki győzelem. Óriási iramban kezdtek a csapatok, az első negyedóra a soproni fölény jegyében telt el, bizony ekkor csak a jól záró hazai védelmen múlott, hogy a vendégek nem jutottak vezetéshez. Húsz perc elteltével már a Bányász irányította a játékot, kezdeményezését ezután már végig kézben tartotta. A soproni csapat a mezőnyben továbbra is jól kombinált, de a hazaiak nagyobb rutinja elsősorban a kapu közelében jobban érvényesült. A helyzeteik alapján teljesen megérdemelték a siófokiak a győzelmet. Jók: Pardavi, Szajcz, Bódi, Mészáros, illetve Horváth Gy., Vámos, Fűzi, Dercsár.

    Forrás: Somogyi Néplap, 1983-04-06