magyarfutball.hu

Keszthelyi Haladás SC - Eger SE 1 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II 1982/1983, 29. forduló
nézőszámok:
  1. Népújság: 2.500
  2. Népsport: 3.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.25, 22:34 (szerk.: 2017.09.26, 09:19)
    Keszthelyi Haladás SC - Eger SE 1-1 (0-0)
    Keszthely, 2500 néző. V.: Lauber.
    Keszthely: Bolemányi — Paizs, Engloner, Németh, Cziráki — Pál, Topor, Nagy T. — Rácz, Bócz, Kovács S. Edző: Gellei Imre.
    Eger: Bartos — Birincsik, Zsidai, Varga, Szert — Lengyel, Móricz, Csepregi — Horváth, Kiss, Méhesi. Edző: Szentmarjay Tibor.
    Cserék: Nagy T. helyett Horváth Z. a 46. percben. Németh helyett Kovács L. a 66. percben, Lengyel helyett Zágonyi a 70. percben, Horváth helyett Papp a 89. percben.
    Mit vár az edző? „Nem állunk be védekezni, gólt akarunk rúgni. Nem szabad kikapni. Hajtani fogunk, — ez a taktikánk.” — mondotta a mérkőzés előtt Szentmarjay Tibor, a vendégek edzője. Elöljáróban leszögezhetjük, hogy ami a hajtást illeti, abban nem is volt hiány. Sőt, a gólszerzés vágyában sem: hiszen már az első percben a hazai hátvédek hibájából Horváth gólt szerezhetett volna.
    Áz első negyedóra hullámzó játékot, nagy küzdelmet, ha" nem is túl magas színvonalat hozott, némi egri fölénnyel. Bár ez a fölény csak az ellenfél 16-osáig tartott. Az első negyedóra elteltét jelezte a stadion órája, amikor egy teljesen váratlan, könnyű helyzetben szereztek vezetést a hazaiak. A jobbról inkább begurított, mintsem belőtt labdát csak a tekintetükkel követték nyomon az egri védők, Bartos is inkább kisétált a 16-osig — teljesen értelmetlenül —, és a szabadon hagyott Topor Zsidai mellett ballal puhán az üres kapuba emelt, 1—0. A gól érthetően felvillanyozta a hazaiakat, akik egyre-másra próbáltak támadásokat vezetni az egriek kapujára, de most már „talpon állt” a védelem, úgyhogy voltaképpen Bartosnak ebben az időszakban nem sok dolga akadt. Egri próbálkozások közepette ért véget az első félidő..
    SZÜNET UTÁN
    az egriek léptek föl támadóan. A 46. percben ismét Horváth volt az, akinek lövését Bolemányi bravúrral a szögletre mentette. Továbbra is próbálkoztak a vendégek, de a próbálkozásokat jó ideig nem kísérte szerencse. Egy-egy váratlan lövést vagy Bolemányi védett, vagy már a lövés előtt jóval a 16-oson túl tudtak közbelépni a kemény és határozott keszthelyi védők. Mindjobban felülkerekedtek az egriek, jellemző erre, hogy Birincsik több ízben is felfutott, és jól adott be, de hol Kiss Tibor, hol Horváth maradt le a jó erővel belőtt labdáról. Jellemző az egriek megnövekedett rohamozó kedvére, hogy a 65. percben Lengyel nagy lövését, a 67-ben Horváth éles labdáját védte bravúrral Bolemányi, s ezekre a támadásokra csak a 73. percben válaszolt Kovács, a keszthelyi középpályás, de váratlan és erős lövése elsuhant az egriek kapuja fölött. Ismét egri pillanatok következtek. Birincsik húzott el a bal oldalon, középre adott, s Kiss két méterről „hazaadta” a labdát a már elfekvő kapusnak. Egy perc sem telt el, és most jobb oldalon vezették az egriek támadást: Horváth húzott el, majd középre adott, és a tisztán álló Kiss egészen közelről, egy finom csel után a már elfektetett Bolemányi mellett egyenlített, 1—1. Egy perccel később Méhesi tört ki, átjátszotta magát az egész védelmen, túljutott még Bolemányin is, aztán elegánsan .mellé lőtt. A hátralevő percekben a keszthelyiek elkeseredett harcba indultak a második pontért is, az egriek viszont okos taktikával tartották a labdát és az eredményt.
    Ami a mérkőzés képét illeti, elmondhatjuk, hogy jó iramú, küzdelmes, ha nem is mindig magas színvonalú volt, néhány kemény belemenés is igazolta a tét nagyságát. Bár az egriek a mérkőzés nagyobb részében mezőfölényben voltak, de ezt a fölényt nem tudták teljes mértékben gólokban kifejezésre juttatni, — baj van még mindig a befejezéssel. Végeredményben az egy pont megszerzése egyfajta sikernek számít, és elsősorban ez a bátor támadó játéknak, a küzdeni akarásnak köszönhető.
    A játékosak közül Bartosnak viszonylag kevés dolga volt, a gólban azonban igencsak ludas. Birincsik különösen a második félidőben játszott jól, Zsidai lelkét is terheli a gól, de aztán már magabiztosan, nyugodtan „söprögetett”. A védelemben Varga játéka tetszett talán a legjobban, Szertet a lelkesedése dicséri. Lengyel nagy területen mozgott, de sóikat szabálytalankodott. Móricz szokott, lelkes játékát mutatta, lábában volt akár a győzelem lehetősége is. Csepregi a második félidőben vált irányítójává a támadásoknak, Horváth sokat futott, lövései azonban most nem sikerültek. Méhesi nehezen bírt őrzőjével és lövései sem sikerültek.

    Forrás: Népújság, 1983-05-03