magyarfutball.hu

Ganz-MÁVAG SE - Kecskeméti SC 4 : 2 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.29, 23:02 (szerk.: 2017.09.30, 12:40)
    Nem tudott újítani a KSC

    Alig félezren voltak kíváncsiak szerdán késő délután a KSC vendégjátékára a Kőbányai úton Az előzetes esélylatolgatások biztos kecskeméti győzelmet ígértek, hiszen a Ganz-MÁVAG a kiesés ellen küzdő tömör mezőny tagja, míg a KSC-nek mindössze három pont hátránya volt a feljutó helyen tanyázó SZEOL AK-val szemben.
    Aztán a tizedik percben amolyan „kánikulai hideg zuhanyként” jött a hazaiak vezető gólja. Kisteleki közelről lőtt Erdei hálójába. A gól kijózanítólag hatott az addig kényelmeskedő KSC-játékosokra. Negyedórán keresztiül elszántan rohamozták a hazaiak kapuját, s ennek a 24. percben lett meg az eredménye. Supka .tört ki a hazai térfélen, s a kifutó kapus mellett gurított a hálóba. Tíz perccel később ismét a sokat mozgó Kecskeméti középcsatár került helyzetbe, miután elcsípett egy rosszul sikerült hazaadást. Lövését Zimonyi ugyan kifejelte, de a berohanó Kovácsról a kapuba pattant a labda.
    Szünet után nagyot változott a játék képe. A kiesés rémétől fenyegetett gépgyári gárda nagy lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe, s a levegőben lógott az egyenlítés. A 65. percben Boda cselezgetett a 16-os és az alapvonal közötti területen, kisodródva, ártatlan helyzetben. Hoffmeister azonban teljesen feleslegesen elkaszálta az egykori kecskeméti csatárt. Aranyosi értékesítette a büntetőt, Tíz perccel később 17 méterre Erdei kapujától szabadrúgáshoz jutott a MÁVAG. Az egykori NB I-es játékos Kovács Béla hatalmas lövést küldött a jobb sarokba.
    Vezetett a hazai gárda, de a 'KSC nem volt képes újítani. Baj volt az akarattal, de az erőnléttel is. A középpályások és a csatárok nem tudták felvenni a versenyt a házigazdákkal, sem futógyorsaságban, sem pedig erőnlétben, öt perccel a mérkőzés lefújása előtt a csereként beállt Nagy biztosította be a Ganz-MÁVAG győzelmét.
    Ismét nem sikerült győznie idegenben a KSC-nek. Az első félidőben akár háromgólos előnyre is szert tehettek volna, de fordulás után érthetetlenül visszaesett. Végeredményében a Ganz-MÁVAG győzelme teljesen megérdemelt, a gólkülönbség is valós. A KSC-nek sokkal kiegyensúlyozottabb játékot kell nyújtani Soproniban ahhoz, hogy esélye legyen a pontszerzésre.
    Ganz-MÁVAG — K S C 4— 2 (1— 2)
    Kőbányai u., 500 néző; vezette: Gergácz.
    K S C : Erdei — Hoffmeister, Hájer, Beles, Alberti. Mohovics, Mózner, Nagy (Pörögi), Papp, (Ravasz), Supka, Goják. Edző: Szentannai József.
    Sárga lap: Hoffmeister, Gyimesi, Beles.
    Góllövők: Kisteleki, Aranyosi, Kovács, Nagy. ill. Supka, Kovács T. (öngól).

    Forrás: Petőfi Népe, 1983-05-20