magyarfutball.hu

Váci Izzó MTE - Újpesti TE 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.21, 09:43 (szerk.: 2022.05.08, 11:23)
    Izzó-rohamok, szögletparádé, kapufa
    Újpesti kontra Vácott!

    VÁCI IZZÓ—ÚJPESTI TE 0-2 (0-0).
    Vác, 6000 néző. V.: Stamler

    Váci Izzó: Koszta — Zirkó, Talapa, Szalai — Zombori, Nagy, Gyimesi, Víg, Romanek — Répási, Füle
    Edző: Csank János
    UTE: Brockhauser — Huszárik, Szőnyi, Szabó Gy., Szlezák — Varga J., Kósa (Miovecz, 50. p.), Rubold (Wágner, 67.), Balázs — Zsinka, Eszenyi
    Edző: Kovács Ferenc

    Gól: Zsinka (74., 83. p.).
    Sárga lap: Talapa (7. p.), illetve Eszenyi (56.), Miovecz (64.)

    A bajnoki bronzéremre aspiráló váciak ragyogó napsütésben fogadták az osztályozós helyekről menekülő címvédő Újpestet, s bizony, az újpestiek jócskán rácáfolva a tabellán elfoglalt pozíciójukra, igencsak megpörgették az első perceket. Bár az 5. percben még Romanek beadását Répási kapásból bombázta fölé, ezután már az Újpest csatárkettőséé, Eszenyié és Zsinkáé volt a terep. A 8. percben Eszenyi lőhetett Zirkó mellett zavartalanul a tizenhatos sarkáról, de próbálkozását Koszta hárította. Majd ismét Eszenyi veszélyeztetett, kiugrott a védők közül, testőre, Zirkó már szerelte volna, s hazagurított a kapujából messze kifutó Koszténak, aki még egy-két cselt megtéve, a félpályáról lendítette támadásba társait. A másik oldalon Répási ollózott kapura remek mozdulattal, majd a 30. percben még szebb jelenet adódott; Víg szögleténél Brockhauser rosszul jött ki, Nagy Tibor elé pattant a labda, aki tétovázás nélkül 17 méterről szúrta kapura, s a visszatérő újpesti kapus a kapu fölé tornászta a labdát. A 37. percben Zsinka három védőt is kicselezett, már csak Kosztéval állt szemben, de addig csetlett-botlott, míg a váci hálóőr felszedte előle a labdát. A félidő utolsó másodperceiben Répási került sakk-matt helyzetbe, de közelről Brockhauserbe bombázott.
    A második félidő is váci rohamokkal, valóságos szögletparádéval indult, előbb Füle fejelt centiméterekkel mellé, majd Szalai perdítette a labdát a kapufára, Brockhauser mindkét esetben csak vert szemlélő volt. A félidő közepén egy sérülés borzolta a kedélyeket, Füle és Szlezák összefejelt az újpesti tizenhatosnál, mindketten elterültek a földön, s hosszasan ápolták őket az oldalvonalon kívül. Mivel a lilák már mindkét cserelehetőségüket kimerítették, Szlezák hófehér turbánban bár, de kénytelen volt visszatérni a pályára. Még mindenki ezzel az esettel foglalkozott, kivéve Mioveczet, aki elszáguldott a jobb szélen, sorra hagyta maga mögött a védőket, s beadását a meglepett Koszta mellett Zsinka sarokkal pöccintette a hálóba (0-1).
    A váciak fejvesztve támadtak az egyenlítésért, de ezután jött az igazi nyakleves. A szemfüles Zsinka Füle hátraadását Talapa orra elől csípte el, villámgyorsan megiramodott, s a kifutó Koszta fölött a kapu bal sarkába ívelt (0-2). A gólszerző, mint aki jól végezte dolgát, az oldalvonalhoz kocogott, s jókorát húzott a vizes palackból. A váciak még erőlködtek, a számtalan szöglet és helyzet ezúttal nem ért gólt, s a lelkes újpesti tábor joggal éltette a meccs legjobbját, mindkét gól szerzőjét, Zsinka Jánost.
    Csank János: — Az Újpest jól kontrázott, a játékban nem voltunk rosszak. A kapott találatok előtt mi kínáltuk fel a helyzeteket az ellenfélnek.
    Kovács Ferenc: — Nagyon nehéz mérkőzés elé néztünk, s helyzetünknél fogva győzelemre törekedtünk. Az utóbbi időben érezhetően javult az együttes játéka, csapattá kezdünk válni.

    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1991-05-13
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.22, 07:17 (szerk.: 2017.10.21, 19:21)
    A váciak öltözőfolyosóján a találkozó előtt csupa ideges játékosokat és vezetőket lehetett látni, míg egy emelettel feljebb a vendégeknél jobb volt a hangulat, ami érthető is az elmúlt hetek biztató eredményei után. A váciak az elmúlt három bajnoki fordulóban nyeretlenek voltak, sőt, Veszprémben mind a két bajnoki pontot is elvesztették. Egyben a piros-kékeknél az utóbbi időkben problémák adódnak a támadójátékkal, az akciók szervezésében nincs gond, de a befejezésekkel a váci csatárok rendre adósak maradnak. Így volt ez az UTE elleni találkozón is, amelyen a tabella 3. helyezettje végig meddő fölényben játszott. Már az első félidőben is látni lehetett, hogy a vendégek elsődlegesen kontrákra építenek, ekkor Zsinka megmozdulásai életveszélyt jelentettek a hazai kapura.

    A második félidőben az apró termetű újpesti csatár két klasszismegmozdulása eldöntötte a két pont sorsát. A hazaiak hiába próbálkoztak, nem bírtak a szervezetten és fegyelmezetten játszó, védekező, és a kontrákat okosan előkészítő ellenfelükkel. A látottak alapján a vendégek győzelme nem meglepetés, sőt, ha a lilák így folytatják, egyre jobban feltornázhatják magukat a bajnoki tabellán.

    MTI