magyarfutball.hu

Győri Rába ETO SC - Békéscsabai Előre FC 0 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.10.11, 16:46 (szerk.: 2021.01.05, 19:37)
    Életmentő pont a Glázer-legénységtől

    5000 néző
    Vezette: Rácz László (Hartmann Lajos, Ring János)
    Rába ETO: Huszár Imre - Sánta László, Pecsics Tibor, Bordás Csaba - Csikós Lajos, Vaidean Nistor, Farkas Simon, Virág Attila (Csernák Péter 22. p.) - Csertői Aurél, Mörtel Béla, Petres Tamás (Ördög József 81. p.) Edző Glázer Róbert
    Békéscsaba: Gulyás István - Zahorán Zoltán, Csató Sándor, Szenti Zoltán, Babis Tibor - dr. Kovács Gábor, Kurucz Ádám, Csanálosi Miklós, Belvon Attila - Nagy István, Miklya Zoltán (Major Sándor 86. p.) Edző: Vígh Tibor
    Sárga lap: Petres 20. p. ; Szenti 26. p. ; Csanálosi 70. p.
    Szögletarány: 8:3 (4:2)

    A reggeli hideg, esős idő a mérkőzés előtti órákra csodálatos tavaszi napsütésre váltott a Rába partján. Miközben az első csapat játékosai a tartalékok összecsapását nézték, egyre többen ismerték fel és szorongatták az egykori győri kedvenc, Kurucz Ádám kezét.
    Az öltözőkben nyoma sem volt az idegeskedésnek, még a kezdő csapatba jelölt újonc, a 25 esztendős Babis és a csere Tóth Csaba is látszólag a rutinosak nyugalmával készülődött. Csupán Vígh Tibor edző tűnt kissé feszültebbnek, fel-alá járkált a folyosón: - Sok a sérült, az eltiltott játékos, ha nem igazoljuk le a két kecskeméti fiút, talán ki sem tudunk állni. Döntetlen körüli eredményt várok és azt, hogy önmagunkhoz képest jó teljesítménnyel rukkoljunk ki. Később Gunyhó Ferenc győri pályaedzőnek gratulált az ETO veszprémi játékához és győzelméhez.
    Mint a mérkőzésen kiderült, a csabai szakvezető Veszprémben jól megfigyelte a győriek erényeit és hibáit.

    Az első említésre méltó esemény az 5. percben adódott, Mörtel került gólhelyzetbe, de szerencsére adódott egy közbelépő csabai láb, amelyről szögletre vágódott a labda.
    A másik oldalon Kovács dr. tört előre a jobb szélen, beadását Nagy fejelte kapura, Huszár vetődve védte.
    Aztán Kovács dr. szorult ápolásra Mörtel belépője nyomán, majd a győri középcsatár lesgólját érvénytelenítette a játékvezető.
    Nem sokkal később a Rába ETO orvosa és gyúrója dolgozott meg a pénzéért. A húzódást szenvedett Virágot még az oldalvonal mellett ápolták, amikor a pályán Bordás szorult segítségre egy csabai belépő nyomán.
    A 20. percben az egyik hazai támadás végén Petres kapott sárga lapot. A játékvezető visszahúzást gesztikulált a vétkesnek, aki arcát tenyerébe temetve minősítette az ítéletet.
    Néhány perccel később Csikós 25 méteres bombaszabadrúgását Gulyás a levegőben úszva bravúrral ütötte szögletre.
    - Valami focit is akarunk, gyerekek! - kiabált egy jóindulatú néző a mérkőzés első negyedének végén.
    A 26. percben Mörtel egyedül húzott a békéscsabai kapura, amikor a 16-os előtt Szenti hátulról csúnyán felvágta. Rácz jószívű volt, csak a sárga kártyát húzta elő...
    A félidő hajrájában nagy erővel támadott a győri csapat. Előbb Farkas lövése szállt fölé, majd Bordás bal oldali átívelését Csertői jó helyzetben rosszul találta el a kapu előtt.
    A záró eseményt Csernák távoli hatalmas lövése jelentette, amely a felső lécről vágódott le, a gólra éhes zöld-fehér játékosok azonban nem tudták a kapuba tuszkolni a labdát.
    Fordulás után a Békéscsaba birtokolta többet a labdát, a hazaiak képtelenek voltak a jól szervezett vendégvédelem mögé kerülni. Ebben az időszakban a csabaiak meddő mezőnyfölényben játszottak, de a kapuig nem jutottak el.
    A látott színvonalra viszont jellemző, hogy a 70. percig nem történt érdemleges esemény a pályán. Ekkor Csanálosi a félpálya tájékán buktatta az előretörő Bordást, így ő is megkapta a sárga lapot.
    A másik oldalon Szenti erős szabadrúgása szállt a kapu mellé.
    A hajrára is mindössze két, futballra emlékeztető momentum akadt: előbb Farkas szögletét a jól helyezkedő Gulyás a léc alól húzta le, majd az ígéretes helyzetben fejelő Miklya labdáját vetődve hárította Huszár.

    Szitkozódó nézők távoztak szombaton este a győri stadionból, akik füttykoncerttel fejezték ki nemtetszésüket. Persze mindez nem zavarta a végig lelkesen küzdő vendégcsapatot, Gulyásék boldogan ölelkezhettek össze a mérkőzés végén: Siófok és Vác után Győrött is gól nélküli döntetlent értek el. A végelszámolásnál életet menthet a csabaiaknak ez az újabb idegenbeli pont, de most már hazai pályán illenék megszerezni a többit is.
    A mérkőzésre nem érdemes sok szót vesztegetni, mert a semleges kívülálló számára borzalmas volt nézni a két csapat vergődését, szenvedését.
    Kérdés, miként alakulhatott volna a mérkőzés, ha az első félidőben Szenti - az egyébként jogos - kiállítás sorsára jut. A vendégek szerencséjére Rácz nem így döntött, ezért a teljes csabai csapat küzdhetett a találkozó befejezéséig.

    Jó: Pecsics, Bordás, Vaidean illetve Gulyás, Csató, Szenti, Csanálosi

    Glázer Róbert: - Igazságos döntetlen született.
    Vígh Tibor: - A Rába rendkívül vehemensen támadott, de felkészültünk ezekre a rohamokra. Úgy érzem, a győriek meddő mezőnyfölényben játszottak, nem volt sokkal több helyzetük, mint nekünk. Elgondolkodtató, hogy nekünk mindig idegenben kellene játszanunk...
    (Papp Győző)

    8. Rába ETO 25 7 9 9 31-30 23
    ...
    12. Békéscsaba 25 7 6 12 23-32 20


    Békés Megyei Hírlap 1991. május 13. ; futball 1989-1992