magyarfutball.hu

Pécsi Munkás SC - Volán SC 1 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.15, 12:48 (szerk.: 2022.04.19, 09:30)
    Kemény diónak bizonyultak a vendégek

    PMSC—Bp. Volán 1-0 (0-0)
    Üjmecsekalja, 6000 néző. V.: Piller

    PMSC: Bodnár -Kónya, Balog, Braun — Tomka, Megyeri, Bérczy, Czérna (Hüber, a 46. percben) —Lehota (Hánzs, a 73. percben), Czéh, Belansky. Edző: Garami József
    Volán: Berecz—Schneider, Szöllösi, Varga. Waszner - Szabó, Farkas, Dukon (Simon, a 81. percben) — Urbán, Balogh, Kajdy (Harasztia, a 69. percben) Edző: Ebedli Ferenc.

    Az immár szokásos „ember- osztással" telt el az első öt perc, így inkább egymás keresésével, mintsem a labda megtalálásával foglalkoztak a játékosok. A 7. percben jobb oldali szöglet után kellett Bodnárnak egy csavart labdát a mezőnybe öklöznie, majd Schneider beadása tisztán találta a védők gyűrűjében Kajdyt, aki 7 méterről nyeste a labdát a bal alsó sarok mellé. A 13. percben Braun vétett el egy átadást, Urbán tisztára játszotta magát, és a rá kétségbeesetten rajtoló Balog és a vetődő Bodnár között a jobb kapufa mellé gurított.
    Negyedórái vendég támadások utón megemberelték magukat a hazaiak is, és ha Balog jókor érkezik, akkor hálóba fejelhette volna Belansky beívelését. Két perc múlva Czéh, Balog adogatás után Belansky fejelhetett volna gólt, de a labda a feje tetejéről pattant a mezőnybe. A következő percben Belansky indította Megyerit, oki kisodródva lőtt és a visszarohanó Schneider lábáról vágódott a jobb kapufára a labda. Lüktetett a játék, hol az egyik, hol a másik kapu került veszélybe. A 26. percben Urbán letalpalta Czérnát az alapvonaluknál, ezért sárga lapot kapott. Egy perc múlva Czéh 35 méteres átadásával Lehota léphetett el védőjétől, de kisodródott, így a szöget jól záró Berecz mentett.
    Folyamatosan támadtak a pécsiek, de ezen időszakban keményen ellenálltak a vendégek. Éppen ezért előbb a 42. percben előbb Farkas kapott sárga lapot, majd mivel Balogh I. Czéh fejéhez vágta o labdát, őt piros lappal jutalmazta Piller, Így egy fővel kevesebben fejezték be a mérkőzést a vendégek.
    Szünet után Lehota tört be a 16-osra, sarokkal visszajátszotta o labdát a mezőnybe, ahol nem talált társakat. Az 53. percben Belansky harcolt ki szögletet, belőtt labdáját Czéh alig csúsztatta a bal sarok mellé. Keményedett a vendégek védelme, és ami kor a földre kerültek, akkor hosszú ápoltatásokkal próbálták „ölni" az időt. Ennek ellenére a 62. percben Hüber szöktette a jobb oldalon Le- hotát, ő beadott Megyeri elé, akit a 16-oson belül Schneider elkaszált. A megítélt büntetőnek Czéh futott neki, de a bal sarok felé tartó középmagas labdát Berecz szögletre tenyerelte. Közben a méltatlankodó Varga is megkapta a sárga lapját. Az ellentámadás során Harasztia vezethette fel a labdát, a pécsi kaputól 18 méterre lövésre szánta el magát, és aközben kétségbeesetten visszaérkező Balog lábán megpattant labdát Bodnár csak bravúros visszavetődéssel tudta szögletre tenyerelni. A 74. percben Varga 22 méterre kapujuktól felvágta Belanskyt, a megítélt szabadrúgást Czéh ballal, leheletfinomon ejtette a jobb felső sarokba (1-0).
    A gólt követően kitámadtak a vendégek és sikerült nekik összehozni néhány veszélyes helyzetet, ezúttal azonban a valóban válogatott fo> mában védő Bodnár bizonyított, hogy képes ő még meglepő alakításokat produkálni, kétszer is a levegőben úszva tornászta ki a labdát a gólvonal síkjából.
    Ugyancsak meglepődtek azok, akik arra tippeltek a találkozó előtt, hogy sima mérkőzése lesz a PMSC-nek. A meglepetést pedig az okozta, hogy a vendégek az előző két vereségük ellenére —, hatalmas lendülettel vetették magukat a küzdelembe, s ha egy kicsit is jobban összpontosítanak, bizony megszerezhették volna első NB l-es góljukat. Negyedóra elteltével kiosztották egymás közt a szerepeket a pécsiek, igy sikerült a saját vitorlájukba fogni a szelet, s ettől egyszeriben látványossá, változatossá vált a játék. Fél óra elteltével mind keményebbé váltak a Volánosok, s mivel a kiérdemelt négy sárga lapjuk mellé egy kiállítással járó pirosat is begyűjtötték, hadrendet kellett változtatniuk. A pécsiek jól használták ki emberfölényüket, csakhogy a kialakított helyzetekkel, benne egy 11-essel sem voltak képesek élni. Végül is a támadósor legjobbja Belansky juttatta „gólhelyzetbe" a büntetőt hibázó Czéht, aki mesterien emelt a nagyszerűen védő, ám ezúttal a hosszú sarkot árván hagyó Berecz hálójába. Az utolsó 10 percre fellángolt a Volán, ám ekkor Bodnár korrigálta az egyre többet „kihagyó" védők hibáit. A mérkőzés hőse ezúttal a pécsi kapus. Bodnár volt, aki hosszú „üzemszünetek” közbe- oktatásával alaposan próbára tettek társai. A védelemben a támadásokat is segitő Balog, a középpályán, a fáradhatatlanul küzdő és építő Megyeri, mig a csatársorban a nagyszerű labdákat osztó Czéh mellett az igyekvő Belansky játszott jól. A vendégeknél Berecz kapus mellett Schneider, Farkas és Urbán nőtt társai fölé.

    Garami József: - Az első 15 perc kivételével sikerült kézben tartanunk a mérkőzést. örülök, hogy a második félidőre 10 főre olvadt vendégek ellen nyugodtan vezethettük támadásainkat széleken és középen egyaránt. Több helyzetünk is volt, de azokat a 11-essel együtt nem sikerült értékesítenünk. A vezetésünk után kitámadott a Volán és nagyszerű erényeket csillogtatott. A mérkőzés azért nem fulladt botrányba, mert a játékvezető igen szigorúan és következetesen ragaszkodott a szabályokhoz.
    Ebedli Ferenc: — Az előző hetekben sokan voltunk, most kevesen a győzelemhez. Sanszot nem adtak a Volánnak.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1990-09-02