magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Videoton-Waltham FC 2 : 2 12:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2021.12.29, 23:45 (szerk.: 2021.12.29, 23:47)
    Pedig az ősz mérkőzése volt
    Békéscsabai Előre FC - Videoton-Waltham 2-2 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 4000 néző
    V.: Szilágyi (Vad, Lettrich)
    Békéscsaba: Horváth B. 5 — Mracskó 6, Ionut 3, Szenti 0, Fabulya 6 — Kurucz 7, Csató 6, Vancea 6, Kasik 5 — Fodor 6, Kulcsár 5. Edző: Pásztor József
    Videoton: Józsa 5 — Molnár 5, Németh 6, Varga 6, Salacz 4 — Kuttor 7, Sallói 7, Muzsnay 6, Vadász 5 — Takács 5, Czéh 6. Edző: Hartyáni Gábor
    Csere: Szenti helyett Árgyelán (7) a 13., Salacz h. Horváth F. (7) a 46., Molnár h. Jónás (-) a 72., Kulcsár h. Gricajuk (-) a 85. percben.
    Gólszerző: Kurucz a 35., Kuttor a 46., Árgyelán a 66., Sallói 11-esből a 78. percben.
    Sárga lap: Kurucz (Czéh felvágásáért) a 37., Árgyelán (Muzsnay felrúgásáért) a 47., Muzsnay (Vanceát mezénél fogva lerántotta) az 55., Németh (Vancea akasztásáért) az 58., Molnár (a kitörő Kulcsárt hátulról elkaszálta) a 61. percben.
    Szögletarány: 11:6 (4:4) a Békécsaba javára.

    A 7. percben Mracskó jobb oldali beadását Kuttor kétségbeesve és életveszélyesen szögletre fejelte.
    Három perccel később Szenti fél lábon leugrált a pályáról, majd nem sokkal utána Árgyelán állt a helyére.
    (Szenti Zoltán: — Egy felszabadító rúgás után indultam volna kifelé és egyszerűen leragadtam. Valószínű meghúzódtam.)
    A 11. percben Kasik bal oldali szögletét Vancea fejelte fölé.
    A túloldalon Czéhtől Sallói elé került a labda, aki 11 méterről, a jobbösszekötő helyéről pattogós lövést küldött kapura, ám Horváth B. vetődve hárított.
    Aztán Varga nagy erejű lövése egy védőről szögletre vágódott.
    A 23. percben Czéh jobb oldali szöglete jól ívelődött be, Horváth B. először megfogta, majd kiejtette a labdát, de Mracskó „észnél” volt és kivágta a gólvonal előtt pattogó pettyest.
    Két perccel később óriási gólhelyzetet alakított ki a Békéscsaba: Kulcsár elviharzott a bal szélen, Molnárt kicselezte, Józsa is kimozdult, ezt észrevéve Kulcsár élesen belőtt, Kurucz pedig teljesen egyedül állva hat méterről fejelt, de a visszafutó Józsa bravúrosan hárított.
    A 35. perc meghozta az első gólt. Mracskó a 16-ossal egy magasságból, jobbról begurította a labdát, Fodor visszapasszolt a jobbösszekötő helyén berobbanó Kurucznak, aki 17 méterről, nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot a nagyot vetődő Józsa mellett, 1-0.
    A félidő lefújása előtt Kuttor bombaerejű lövését hárította vetődve a békéscsabai kapus.
    Szünet után nagyon gyorsan egyenlített a vendégcsapat. Ionut óriásit hibázott, kétszer is lyukat rúgott, így Kuttor elé került a labda, aki 10 méterről, a jobbösszekötő helyéről félmagasan a kapu bal oldalába lőtt, 1-1.
    A 66. percben Kasik labdájával Kurucz a jobb oldalon elviharzott, Némethet is faképnél hagyta, lapos belövését Kulcsár nyolc méterről ugyancsak laposan kapura szúrta, ám Józsa jól vetődött. Ennek ellenére kiejtette kezéből a labdát, a védők röviden szabadítottak föl, s a 16-os vonalán álló Árgyelán elé került, aki egyet még igazított is rajta, majd kilőtte a jobb felső sarkot, 2-1.

    A 68. percben Árgyelán lövését öklözte ki Józsa.
    Ezután a két Horváth volt a főszereplő: Jónás lövése a békéscsabai kapusról kipattant, Horváth F. ismételhetett, de ezt már Horváth B. hárította.
    A 78. percben a 16-os jobb sarkánál Horváth F. háttal a kapunak dédelgette a labdát, Ionut hátulról megkísérelte szerelni, becsúszott, a székesfehérvári játékos elcsúszott. Szilágyi pedig 11-est ítélt. Sallói állt a labda mögé, és a balra vetődő kapus mellett laposan a jobb alsó sarokba helyezett, 2-2.
    Három perccel később hasonló jelenet játszódott le a fehérvári kapunál, mint a 78. percben a túloldalon: Németh szinte ugyanolyan helyzetben akasztotta Vanceát, ám Szilágyi ezúttal szögletet ítélt.
    Még a 89. percben is a maga javára fordíthatta volna a mérkőzést a Békéscsaba, amikor Csató és Gricajuk kényszerítője után Csató kicselezete először Némethet, majd elhúzta a labdát a kifutó Józsa mellett is, végül óriási helyzetben az üres kapu helyett a bal kapufa mellé gurított.kép
    Amikor éppen nem ítélt büntetőt, akkor is főszerepet vállalt Szilágyi játékvezető. Itt Fabulyának (jobbra) és Sallóinak tart ismertetőt. (Fotó: Kovács Erzsébet)

    A várakozással ellentétben a Békéscsaba nem rohant neki ellenfelének, de a Videoton is az első negyedórában inkább a hazaiak támadásszövéseire figyelt, mintsem igyekezett volna eljutni az ellenfél kapujáig.
    Sok érdemleges nem is történt ez időszak alatt, de aztán nagyot élénkült a játék. A hazaiak fokozatos mezőnyfölényt harcoltak ki és egyre többet dolgoztatták Józsát. A darálós játék meghozta eredményét: egy pazar támadás végén bevették az addig jó teljesítményt nyújtó Józsa kapuját.
    A fordulás után egy óriási védelmi hibát követően meglepetésszerűen egyenlített a Vidi, ami rövid időre meg is zavarta a lila-fehéreket. Szikrázóbb lett a mérkőzés, amit mutat: hat perc alatt három sárga lapot osztott ki Szilágyi, ami közül az utolsó - Molnár szabálytalan megmozdulása - akár piros is lehetett volna.
    A Békéscsaba „kijózanodott”, s újra felvette az első játékrész ritmusát. Beszorult a Videoton, s igyekezett ráülni az eredményre, de a kényszercsereként beállt Árgyelán újra megszerezte a hazaiaknak a vezetést. Emiatt a vendégek kénytelenek voltak kitámadni, ami a mérkőzés javára szolgált: lüktető, eseményekben bővelkedő, izgalmas játék szórakoztatta a szurkolókat.
    Más kérdés, hogy Szilágyi játékvezető meglehetősen elhamarkodottan ítélt 11-est a vendégek javára. Vagy ha mégis jogos volt a büntető, akkor hasonlóképpen, 3 perccel később a túloldalon is illett volna 11-est ítélni.
    Mindezek ellenére a békéscsabaiak közelebb álltak a győzelemhez.

    Nyilatkozatok
    Pásztor József:
    — A csapat mindent megtett a győzelemért.
    — Igazságosnak tartja az eredményt?
    — Egyáltalán nem. Az első vendéggólnál ugyan óriásit hibázott Ionut, a 11-es azonban Szilágyi játékvezető „jóindulatának” köszönhető.
    — Árgyelánt nem jelölte a kezdő csapatba. Elégedett volt a csereként beállt labdarúgó játékával?
    — Szerintem nem játszott igazán jól, a gólja azonban szép teljesítmény volt.
    Hartyáni Gábor:
    — Férfias küzdelemben alakult ki a végeredmény, amelyért mindkét csapat játékosai dicséretet
    érdemelnek. Értékes döntetlent értünk el, bár tudom, hogy némi szerencse is kellett ehhez.
    — Ilyen játékot képzelt el?
    — Igaz, hogy egy pontért jöttünk, de ennél stabilabban szokott futballozni csapatom. A jó védőjátékunk miatt támadásaink nem voltak elég veszélyesek.

    5. Videoton 13 6 3 4 21-15 15
    ...
    7. Békéscsaba 13 4 5 4 18-17 13

    Békés Megyei Hírlap, 1992. november 16.