magyarfutball.hu

Nyíregyházi VSC - Békéscsabai Előre FC 0 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2021.12.29, 23:21 (szerk.: 2021.12.29, 23:24)
    Az idegenlégiósok összehozták
    Nyíregyházi VSC - Békéscsabai Előre FC 0-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Nyíregyháza, 3500 néző
    V.: Nagy L. (Stander, Bede)
    Nyíregyháza: Bíró 6 — Sedecaru 5, Drobni 5, Kertész 4 — Szatke 5, Molnár 4, Tóth Z. 4, Kovács 5, Szkunc 4 — Tóth Gy. 5, Vasii 4. Edző: Kovács János
    Békéscsaba: Horváth 6 — Mracskó 5, Usmajev 6, Ionut 6, Fabulya 6 — Árgyelán 5, Kurucz 6, Csató 6, Kasik 5 — Kulcsár 5, Vancea 5. Edző: Pásztor József
    Csere: Szkunc helyett Erdei (5) az 58., Molnár h. Malisenko (-) a 69., Kasik h. Fodor (-) a 76., Kulcsár h. Szarvas (-) a 89. percben.
    Gólszerző: Kulcsár a 29. percben.
    Sárga lap: Kurucz a 63. percben.
    Szögletarány: 13:1 (6:0) a Nyíregyháza javára.

    A sérült csapatkapitány, Szenti nem tudta vállalni a játékot, így helyére az Orosházáról három nap után visszaigazolt Usmajev került a védelem tengelyébe. A betegek és sérültek felgyógyultak a lila-fehéreknél. A múlt héten gólt szerzett cserejátékos, Árgyelán került a kezdő csapatba Fodor helyett.
    A hazaiaknál a megváltóként leigazolt, a Steauával BEK-győzelemig jutott Majaru sérülés miatt nem léphetett pályára. Két újoncot is avattak a szabolcsiak, első NB I-es meccsét játszhatta az egykori Papp László-tanítvány, a volt mátészalkai Tóth Zoltán és az ukrán Szkunc.

    Nagy elánnal vetették a küzdelembe magukat a csapatok a mély talajú, sáros pályán. A hazaiak sorra vezették támadásaikat, amelyek végén az első negyedórában már három szögletet is rúghattak a csabai kapu előtt. A békéscsabaiak a mérkőzés első részében nem nagyon erőltették a támadásokat, a megfelelő pillanatra vártak, keményen védekeztek.
    A 17. percben Molnár labdájával Tóth Gy. tört kapura, jó helyzetből kapu mellé szállt labdája.
    A 29. percben váratlanul megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Csatótól Vancea kapta a labdát, aki középre ívelt, a nyírségiek középhátvédje, Kertész hibázott, a labda a résen lévő Kulcsár elé került, aki pár lépésről nem hibázott, 0-1.
    A gól láthatóan megzavarta a nyírségieket, akik bár erőltették a támadásokat, ötlettelen csatárjátékuk azt eredményezte, hogy a kapura egyáltalán nem jelentettek veszélyt, mindössze szögleteik számát növelték.
    Szünet után kétségbeesetten és fejetlenül kezdett kitámadni a szabolcsi gárda. A lila-fehéreket mindez nem érte váratlanul, jól állták a sarat, bár Tóth Gy. és Vasii lövéseinél a szerencse is hozzájárult ahhoz, hogy érintetlen maradt Horváth hálója.
    A 64. percben Vancea kapott jó labdát ígéretes helyzetben, ám nem tudta bevenni a hazaiak kapuját.
    Nem sokkal később egy gyors kontratámadásnál Árgyelán került helyzetbe, de ő is elkapkodta a kínálkozó lehetőséget.
    Az utolsó negyedórában a békéscsabaiak cserékkel igyekeztek tartani az eredményt, míg az öt hete csak vergődő nyíregyháziak - bár helyzeteik voltak - nem tudtak egyenlíteni az újoncok összecsapásán.

    A mérkőzés előtt a hazaiak fogadkoztak, hogy a legutóbbi négy fordulóban elszenvedett vereség után ezúttal győznek, hiszen egy újonctársat fogadtak.
    Bár bátran kitámadtak a házigazdák, a békéscsabaiak jól felépített védelme megakadályozta próbálkozásaikat, vagy amikor már nem volt ott vendégjátékos, a nyíregyháziak hibáztak több alkalommal is kecsegtető helyzetben. A lila-fehérek villámgyors kontratámadásokat vezettek, amelyekből akár növelhették volna a második játékrészben az előnyt, ám ők is hadilábon álltak a góllövéssel.
    Mindent egybevéve Pásztor József legénysége ismét leckét adott a vendéglátóknak, miként a tavasszal is, amikor még az NB II-ben szerepelt az együttes, s újra győzni tudott. A békéscsabaiak érettebben, taktikusabban játszottak, a hazaiak lelkesedése, akarása az első osztályban már igencsak kevés az üdvösséghez.
    Sorrendben harmadik otthoni vereségével a Nyíregyháza az utolsó helyre került.

    Nyilatkozatok
    Kovács János:
    — Sajnos nem sikerült a padlóról felállni. Mindent egy lapra téve támadtunk, de a kimaradt helyzetekért két ponttal fizettünk.
    Pásztor József:
    — Nehéz mérkőzés volt, tartottam is tőle. A Nyíregyházának nagyon kellett volna a két bajnoki pont, de időnkénti nagy nyomásukat sikerült átvészelni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy néha a szerencsével sem álltunk hadilábon.
    (Mán László)

    6. Békéscsaba 14 5 5 4 19-17 15
    ...
    16. Nyíregyháza 14 2 4 8 9-20 8

    Békés Megyei Hírlap, 1992. november 23.
    kép
    Tóth György próbálja mellel megszelídíteni a labdát a csabai kapu előtt. (Szekeres Tibor felvétele)

    Kelet-Magyarország, 1992. november 23.