magyarfutball.hu

Vasas-Smirnoff - Békéscsabai Előre FC 1 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2021.12.04, 22:48 (szerk.: 2021.12.04, 23:00)
    Továbbra is veretlenül
    Vasas-Smirnoff - Békéscsabai Előre FC 1-1 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Fáy utca, 3000 néző
    V.: Hamar (Hartmann, Kovács L.)
    Vasas: Babócsy 6 — Mészöly 6, Juhár 5, Pecha 6 — Nahóczky 5, Gubucz 6, Sirinbekov 6, Geress 5, Galaschek 6 — Bácsi 4, Claude 4. Edző: Tóth Bálint
    Békéscsaba: Horváth 6 — Szenti 5, Usmajev 6, Dávid 5 — Árgyelán 7, Csató 5, Vancea 5, Szarvas 7, Kasik 6 — Gricajuk 5, Kulcsár 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Nahóczky helyett Zvara (5) az 56., Claude h. Nagy (-) a 62., Gricajuk h. Ionut (-) a 78., Kulcsár h. Kurucz (-) a 83. percben.
    Gólszerző: Szarvas az 51., Sirinbekov a 85. percben.
    Sárga lap: Pecha (Gricajuk felvágásáért) a 33., Mészöly (Kulcsárt vágta föl) a 63., Kasik (Bácsival szemben szabálytalankodott) a 78., Gricajuk (Pechát akasztotta) a 79. percben.
    Szögletarány: 6:5 (4:5) a Vasas javára.

    Egyperces gyászszünet előzte meg a találkozót, a Vasas egykori elnökének, Kertész Istvánnak adóztak a játékosok és a szurkolók. Ugyancsak gyászszünettel emlékeztek az egykori Vasas drukkerre, televíziós kollegára, Fogarasi Tamásra.

    A 12. percben Claude balról jól adott be középre, Bácsi azonban ügyetlenül a kapus kezébe gurított.
    Egy perccel később Pecha óriási 25 méteres szabadrúgását még nagyobb bravúrral ütötte ki Horváth.
    Éppen negyedóra telt el, amikor Gubucz ügyetlenkedett el egy helyzetet, majd az ellentámadásnál Szarvas indította Kulcsárt, aki középre adott, ám Gricajuk az ötösről fölé fejelt.
    A 20. percben egy bal oldali szöglet átszállt a csabai védők fölött, de az egyedül álló Nahóczky öt méterről sem tudta eltalálni a kaput.
    A 33. percben Mészöly hosszú vágta után Claudehoz továbbított, aki viszont mellé gurított.
    Ezután Horváth kapus ütközött két Vasas csatárral és ápolásra szorult.
    A 42. percben kétszer is Árgyelán és Babócsy volt a főszereplő. Az elsőnél még lefülelte a csabai játékos labdáját a kapus, másodjára viszont csak nagy üggyel-bajjal tudott szögletre menteni Babócsy.
    Szünet után, az 51. percben Claude eladott labdájával Csató lódult meg, balra adott Szarvasnak, aki betört a 16-oson belülre és nyolc méterről a kimozduló Babócsy mellett a kapu közepébe gurított, 0-1.
    Tíz perccel a gól után Galaschek ívelt középre, Claude öt méterről ismét a kapus kezébe fejelte a labdát.
    A 80. percben a jól cselező Árgyelánt Geress fellökte a 16-oson belül, akár 11-est is adhatott volna Hamar játékvezető, ám nem látott okot a közbeavatkozásra.
    A 85. percben váratlanul egyenlített a Vasas: az egyik sérült békéscsabai játékos miatt az oldalvonalon túlra rúgták a lilák a labdát, ám a Vasas az ápolást követő bedobás után nem adta vissza a labdát - mint ahogy megszoktuk ezt a sportszerűség szellemében -, hanem Sirinbekov kihasználta az alkalmat és jó 30 méterről célzott, a labda a 16-oson álló Usmajevet érintve jutott a bal alsó sarokba, 1-1.

    A mérkőzés előtt Tóth Bálint edző szavai nehezen gördültek, amelyben azt fejtegette: az már szinte tragédia, ami tavasszal a Fáy utcában történik. A csapat alig szerez pontot, a győzelem ízét már elfelejtették. Pásztor sokkal nyugodtabbnak látszott, bár ő sem szárnyalt, úgy vélte, a Békéscsabának minden meccsen bizonyítania kell, nehéz sorozat a szerda-szombati, ennek ellenére most sem szeretnék vesztesen elhagyni a pályát.
    A Vasas valóban úgy kezdett, hogy javít eddigi mérlegén, viharosan támadott, de minden akció végén ott várakozott a hiba, és legtöbbször be is következett, közvetlen közelről sem tudtak a kapuba találni. Ez béklyót kötött valamennyiük lábára. A Békéscsaba kivédekezte a kritikus időszakot, s utána azt nyújtotta, amit az edző ígért: igazi csapatmunkát.
    Ahogy teltek a percek, úgy vált nyilvánvalóvá, hogy a hazaiak lendülete megtörik, az önbizalom elillant, iram ugyan volt, de a befejezések továbbra sem sikerültek.
    A második félidő eleje mintha csak a statisztikát akarta volna alátámasztani: vezetést szerzett a lila-fehér csapat, miközben tovább tartott a hazaiak kapkodása. A Vasas cseréi után mozgékonyabb lett a piros-kékek játéka, de a pontatlanság és a hibasorozat maradt. A békéscsabaiak még föl sem ocsúdtak a cseréket követően, amikor a Vasas váratlanul kiegyenlített.
    Ez a piros-kékeknek némi reményt ad a folytatásra, a Békéscsabának pedig annyit jelent, hogy most már tíz találkozó óta veretlen a csapat bajnoki mérkőzéseken.

    Nyilatkozatok
    Tóth Bálint:
    — Nagyon harcos volt a csapat, ezt örömmel mondom. Sajnos a gólhelyzetek továbbra is kimaradtak, pedig most simán nyernünk kellett volna a jó Békéscsaba ellen.
    — Sokan hibáztak, miért nem cserélt előbb?
    — Nem volt okom korábbi cserére, mert úgy éreztem, hogy a pályán lévő játékosok azt nyújtják, amit valóban tudnak, s megörvendeztetik végre közönségünket.
    — Milyen reményt ad ez az 1-1 a továbbiakra?
    — Nem csak a döntetlen ad reményt, hanem a javuló játék is. Ezért bízom a jó folytatásban.
    — De továbbra sem képes nyerni a Vasas...
    — Győzelemre számítottam, ám játékosaim erényeit bizonyítja, hogy vesztett helyzetből is meg tudtunk menteni egy pontot.
    Pásztor József:
    — Sajnos egy megnyert mérkőzésen vesztettünk pontot. Akik látták a meccset, azok tudják, mire gondolok.
    — Nagy fölényben játszott a Vasas az első játékrészben...
    — Ez tény, ám a helyzeteket elhibázták a piros-kékek. A fordulás után viszont mi játszottunk jobban.
    — Az egygólos vezetés után elégedettnek tűntek, s mintha ráültek volna az eredményre...
    — Hogyne lettünk volna elégedettek, hiszen vezettünk és úgy éreztük, hogy ügyes védekezéssel és jó kontraakciókkal mindenképpen tartani tudjuk az előnyt.
    (Varga Béla)

    4. Békéscsaba 26 11 10 5 39-28 32
    ...
    11. Vasas 26 6 11 9 26-29 23

    Békés Megyei Hírlap, 1993. május 17.
    képClaude (fehér mezben) a békéscsabai kapura lő, az angyalföldi rohamok csak a hajrában hoztak eredményt. (Farkas József felvétele)képMindenki a földön. A csabai ka­pusnál ez a póz nem meglepő,hiszen gyakran randevúzik a ta­lajjal. Tette ezt a Vasas ellen is, bár nem kellett megszakadnia. Képünkön a kapus előtt Dávid és Gubucz „hentereg”, és akár az eredményben, itt is döntet­len a vége.

    Nemzeti Sport, 1993. május 16. és 18.(Arcanum DT)