magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Debreceni Vasutas SC 3 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.02.06, 13:23 (szerk.: 2021.04.20, 23:10)
    A sok gól is kevés vigasz...
    Békéscsabai Előre FC - Debreceni VSC 3-3 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 8 ezer néző
    V.: Vágner (Bede, Varga L.)
    Békéscsaba: Drljaca 5 — Zahorán 5, Csató J., Kovács 6 — Dávid 4, Fodor 7, Szenti 6, Csató S. 5, Major 4 — Kulcsár 7, Szarvas 6. Edző: Pásztor József
    Debrecen: Horváth B. 5 — Balogh 4, Gojan 6, Pető 5 — Madar 4, Sándor Cs. 6, Arany 7, Sándor T. 7, Vadicska 6, Szatmári 5 — Dombi 6. Edző: Garamvölgyi Lajos
    Csere: Dávid helyett Horváth L. (5) a szünetben, Madar h. Ilea (6) az 54., Major h. Kiss J. (-) a 74. percben.
    Gólszerző: Kulcsár a 11., Sándor T. (11-esből) a 16., Madar (öngól) az 53., Arany a 70., Kulcsár a 77., Ilea a 81. percben.
    Sárga lap: Szenti (Dombinak rosszul csúszott be) a 33., Madar (Szarvas felvágásáért) az 54., Kovács (Dombi visszahúzásáért) a 66., Balogh (Kulcsár akasztásáért) a 79. percben.
    Szögletarány: 7:2 (3:1)

    Akárcsak három nappal korábban, ezúttal is egy jóval feszültebb Békéscsaba és egy felszabadultabb Debrecen készülődött a megmérettetésre.

    A 8. percben Csató S. rossz kapáslövésébe Kulcsár a 11-es pont tájékán belefejelt, ám a labda a léc fölött hagyta el a játékteret.
    Egy perccel később Zahorán Kovácsnak ívelt, aki 13 méterről kapásból megcélozta a jobb felső sarkot, de Horvát B. kiöklözte a labdát.
    A 11.percben Fodor a kezdőkör közeléből laposan előrelőtt, a jó ütemben kilépő Kulcsár elé, aki két lépés és egy csel után Gojan mellől, 11 méterről laposan kilőtte a bal alsó sarkot, Horváth B. hiába vetődött, nem érte el a labdát, 1-0.kép
    Horváth Béla, a debreceniek kapusa itt „meghajol" Kulcsár gólja előtt. Szarvas a „befutó", ám a nagyváradi légiós volt az első békéscsabai gól szerzője. (Fotók: Lehoczky Péter)

    Csupán négy perc telt el, amikor egyenlített a vendégcsapat: egy bal oldali, hosszú debreceni partdobásnál Arany szeretett volna fejelni, de a kifutó Drljaca kapus hátulról ráugrott a vendégek középpályására, aki elterült, ráadásul a kapus is ráesett, 11-es! A büntetőt Sándor Tamás nagy erővel, félmagasan a kapu jobb oldalába vágta, 1-1.
    A 23. percben Szarvas 18 méteres csavart szabadrúgása hajszálnyival szállt el a kapu bal sarka fölött.
    A 28. percben egy jobb oldali átívelést Arany fejelt 8 méterről kapura, Drljaca rosszul mozdult ki, ám a gólvonal előtt a kapu közepénél álló Dávid a mezőnybe fejelte a labdát.

    Szünet után Horváth B. könnyű zsákmányának bizonyult Csató jobb alsó sarkos fejese a 48. percben.
    Az 50. percben Sándor Cs. elvesztette a labdát saját térfelének közepén, Major csapott le rá, a 16-osig vezette, onnan viszont nagyon gyengén lőtt, így a kecsegtető helyzetből nem lett semmi.
    Az 53. percben Kulcsár a 16-os jobb oldalvonalától visszagurított Horváthnak, aki át akart emelni Szarvas fejére, de a beadás rövidnek bizonyult, Madar fejére pattant, onnan pedig a saját kapujának jobb alsó sarkába a labda. Öngól! 2-1.
    A 65. percben Pető 35 méteres váratlan, nagy lövését végig nézte a védelem és Drljaca kapus, de szerencséjükre a labda a bal kapufa töve mellett suhant el.
    A 70. percben a békéscsabai térfél közepéről Sándor Cs. remekül ugratta ki Aranyt, aki a jobbösszekötő helyéről három lépés után, 8 méterről a vetődő kapus alatt laposan a hálóba gurított, 2-2.
    A 76. percben Kiss J. 18 méteres váratlan lövését védte Horváth B.
    A 77. percben Csató S. emelkedett fel fejelni, ám egy védőről visszapattant a labda Kulcsár elé. A békéscsabaiak gólgyárosa a 16-os jobb sarkánál átemelt Szatmári fölött, majd a visszahulló labdát kapásból, ballal, laposan a jobb alsó sarokba lőtte, 3-2.
    A 80. percben Fodor lőtt futtából a jobbösszekötő helyéről az oldalhálóba.
    A 81. percben Sándor T. jobbról remekül lőtte be a labdát és Ilea az ötösről az elalvó védelem mellett laposan a kapu közepébe vágta azt, 3-3.kép
    Akadt ugyan jónéhány támadása a Békéscsabának, de ezek egy része most „vértelennek" bizonyult, s a mérkőzésen esett hat gól ellenére meg kellett elégedniük az egy ponttal.

    A debreceniek pontszerzés reményében érkeztek Békéscsabára, s edzőjükkel az élen azt hangoztatták, a legutóbbi hazai fiaskóval felérő döntetlen egy rosszul kicsúszott eredmény volt, szeretnének most bizonyítani és „megindulni” fölfelé. A békéscsabaiakat nyomasztotta még mindig az immár két hete kígyóként tekergő ügy, ettől függetlenül bíztak a győzelemben.
    A mérkőzés elején azonban nem látszott egyik gárdán sem az elszántság, jószerivel mezőnymunkával telt az első tíz perc. Kulcsár látványos gólja azonban megadta az alaphangot, noha ekkor még senki sem sejtette, hogy gólözönt hoz a mérkőzés. Annál is inkább, mert a 11-esből egyenlítő Debrecen a gól után sem támadt föl, de a békéscsabaiak nevéhez sem fűződött igazi akció.
    A második játékrész is „békében” kezdődött. Egészen addig, amíg Madar egy szerencsétlen öngóllal előnyhöz juttatta a lilákat.
    Ezután viszont megpezsdült a játéktér, egyre több támadást követhettek a szurkolók. Ezzel együtt viszont egyre kevesebb gondot fordítottak a csapatok a védekezésre. Átjáróházzá vált mindkét oldalon a védelem, amit törvényszerűen követtek a gólok. A békéscsabaiak kishitűsége pontvesztést jelentett, a debreceniek viszont boldogan borultak egymás nyakába a 3—3 után.
    A döntetlen a látottak alapján igazságosnak mondható.

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Ha egy csapat otthon játszik, és három gólt rúg, illene nyernie.
    — Viszont hármat kaptak...
    — Valóban, és ilyen szellősen nem szabadna védekeznünk. De ez nem csak a hátsó alakzatra vonatkozik, hanem középpályásainkra is.
    — Gondoltál arra, hogy gólzáporos lesz a találkozó?
    — Még álmomban sem. De az is tény, hogy egy-két játékosunk ezen a napon meglehetősen tutyimutyi módon futballozott.
    Garamvölgyi Lajos, a Debrecen edzője:
    — Örülök ennek az eredménynek is, de kíváncsi lettem volna, mi van akkor, ha mindháromszor nem a Békéscsaba, hanem mi vezetünk. Egyébként a csapat tartását jelzi, hogy háromszor is egyenlíteni tudtunk.
    — Mi a véleménye a gólesőről?
    — Szorosabb mérkőzésre számítottam, és kevesebb gólt vártam. A Békéscsaba ellen a Viharsarokban döntetlent játszani remek teljesítmény. Ez az idegenben szerzett pont lökést adhat a csapatnak a jövőre tekintve.

    4. Békéscsaba 8 4 3 1 16-12 15
    ...
    8. Debrecen 8 3 2 3 10-14 11

    Békés Megyei Hírlap, 1994. szeptember 26.