magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Debreceni Vasutas SC 2 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.26, 15:46
    1994. április 23. szombat (MTI)

    Kispest-Honvéd FC - Debreceni VSC 2:1 (1:0)

    Bozsik-stadion, 5 000 néző, V: Kiss G.
    gólszerzők: Vincze (25. p.), Illés (85. - 11-esből), illetve Pető (50.)
    sárga lap: Mátyus (78. p.), illetve Pető (64.), Sándor Cs. (70.), Balog (87.)
    jók: Vincze, illetve Horváth

    Kispest-Honvéd FC:
    Brockhauser - Csábi, Bánfi, Mátyus, Csehi (Tóth M. 53. p.) - Pisont, Illés, Forrai, Duró - Stefanov, Vincze

    Debreceni VSC:
    Horváth - Kondás, Sándor Cs., Pető, Balogh - Dombi, Madar, Sándor T., Szatmári - Toderás (Gracsov 73. p.), Tóth A. (Dobos 89.)

    Folytatja-e menetelését Dimitrije Davidovic vezetésével a Honvéd? Ez volt a kérdés Kispesten, a Debrecen elleni mérkőzésen. Az új edző irányítása alatt ugyanis a piros-feketék eddig csak győzni tudtak.

    Tíz perc játék után Duró szabadrúgása jelentette az első eseményt. A középpályás 18 méteres csavart lövése fölé szállt. A 16. percben ismét a rendkívül aktív Durótól indult az akció. Labdájával Illés mehetett el a bal oldalon, a 16-oson belülre érve azonban lövés helyett keresztbe gurított a kapu előtt, így odalett a helyzet. Tíz perc múlva viszont már vezetett a Honvéd. Stefanov jól tálalt Vincze elé, és a válogatott csatár 14 méterről Horváth hasa alatt a hálóba gurított (1:0). A gól után szinte semmi sem változott, a vendégek a kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek, a hazaiak pedig rendre elkörülményeskedték támadásaikat, csak Vincze egy-két ügyes megmozdulása volt dicsérhető. Jellemző, hogy a vezetés ellenére a hazai közönség többször füttyel ,,jutalmazta,, a Kispest játékát.

    Fordulás után váratlanul egyenlített a Debrecen. Pető végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalon, a kaputól 20 m-re - egyből, a rosszul felállított sorfal mellett félmagasan a hálóba küldte a labdát (1:1). Egy perc múlva Tóth A. egy jó labdaátvétellel helyzetbe került a 16-oson, de két védőtől szorongatva mellé lőtt. Az 59. percben Illés jól gurított vissza Duró elé, akinek futtábból megeresztett lövése alig kerülte el a bal felső sarkot. Nagyobb lett az iram, rákapcsolt a Honvéd is. A 67. percben Csábi közeli lövését védte szépen Horváth. A 72. percben ismét a debreceni kapus nagyszerű védése mentette meg csapatát a góltól, ezúttal Duró 10 m-es bombáját tenyerelte ki. Aztán ismét Csábi ,,tüzelt,, 17 m-ről, de Horváth újra bravúrral hárított. A 76. percben Bánfi nagy szóló után az ötösön összeütközött Horváthtal, a labda tovább perdült Tóth M. elé, akinek kapura ívelését Balogh a gólvonalról kifejelte. Szorongatott a Kispest, szinte perceként akadt dolga a vendégek kapusának. A 85. percben aztán a hazaiak fölénye góllá érett. Szatmári buktatta Illést a 16-oson belül, és a megítélt 11-est a sértett értékesítette (2:1). Az utolsó percben Illés szerezhetett volna újabb gólt, de százszázalékos helyzetben leadott lövését Horváth újra óriási bravúrral védte.

    Az első félidőben megszerzett vezetés után a Kispest úgy érezte, az egy gól elég lehet a győzelemhez. Fordulás után erre majdnem ráfizetett. Végül is ha 11-esből, de sikerült otthon tartania a két pontot, s így nagy lépést tett a bajnoki bronzérem felé.