magyarfutball.hu

Siófoki Bányász FC - Békéscsabai Előre FC 0 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.12.12, 11:22 (szerk.: 2021.07.27, 00:43)
    Ismét gólnélküli találkozón
    Siófoki Bányász - Békéscsabai Előre FC 0-0


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Siófok, 3000 néző
    V.: Arany (Kincses, Molnár J.)
    Siófok: Mitring 0 — Bimbó 6 — Kriston 5, Kolovics 6, Szabadi 5 — Tóth 4, Bulatovics 6, Koltai 4, Perger 5 — Földes 4, Szabó 7. Edző: Keszei Ferenc
    Békéscsaba: Derdák 7 — Raducu 6 — Medgyesi 6, Sándor 6, Csehi 5 — Belvon 6, Major 6, Illés 6, Kovács 5 — Szabados 6, Kulcsár 5. Edző: Silviu Iorgulescu
    Csere: Földes helyett Fisseas (-) a 63., Koltai h. Csák (-) és Belvon h. Ulici (-) mindketten a 67., Bulatovics h. Gersics (-) a 70., Kulcsár h. Varga (-) a 85. percben.
    Sárga lap: Illés (Tóth felvágásáért) a 47. percben.
    Szögletarány: 1:8 (0:1)

    7. perc: Szabó és Raducu találkoztak a kaputól 26 méterre, a baráti kézfogás elmaradt, a szabadrúgás azonban nem. Bulatovics végezte el, s lövése nyomán a jobb oldali kapufát érte a labda kívülről.
    18. perc: Belvon húzott befelé jobbról a labdával, Kulcsárhoz passzolt, ő azonnal Szabadost szöktette a jobb oldalon, aki szokatlanul jól és pontos ütemben tette vissza a négy védő gyűrűjében bujkáló Kulcsárhoz, talán ő is meglepődött ezen, hiszen tíz méterről óriási helyzetben a kapus kezébe emelt.
    24. perc: Az örökmozgó Szabó emelt egy labdát a 16-oson belülre, Derdák kiindult, Medgyesi ment a labda felé, így tehát az ember azt gondolhatta volna, vége a veszélynek. Most kezdődött azonban csak a tánc, hiszen mindketten a másikra vártak, így elment közöttük a labda, csupán Koltai ügyetlenségének köszönhető, hogy nem lett gól a vége, hiszen a kapu üresen tátongott.
    35. perc: Nagy siófoki helyzet adódott ebben a percben. Perger botorkált a bal oldalon, majd ballal lágyan középre emelt, a hosszú oldalon érkezett egyedül Földes, de ajtó-ablak helyzetben hat méterről a jól helyezkedő Derdák kezébe fejelt. Egyébként ez volt az első és utolsó eset a mérkőzésen, hogy Földes le tudott szakadni Sándorról.
    38. perc: Csabai kontra, nagy lehetőséggel a végén. Kulcsár ugratta ki középen Szabadost, aki egy védőt állva hagyván, picit hosszan vette át a labdát, s csak ezért nem tudott begyalogolni a gólvonalig, a 16-osról viszont lőtt, Mitringtől bemehetett volna a labda, de ehhez hiányzott tíz centiméter.
    49. perc: Major szerzett remekül labdát a hazai térfél közepén, amivel azonnal indított, Szabados szépen tört be a 16-oson belülre, a bal lábában volt a gól, neki azonban még „időben eszébe jutott”, hogy jobblábas, totojázni pedig négy védő között nem ildomos.
    53. perc: Az idény talán legnagyobb siófoki helyzete maradt kihasználatlanul. Csehi adott „forintos” labdát a félpályánál Kolovicsnak, akinek több sem kellett, azonnal indította az állandóan megjátszható Szabót, aki csupán Raducut, Sándort és Kovácsot ültette hintába, majd tíz méterről rúgott egy kapufát, s ezután jött a kabaréba illő jelenet: Tóth a kipattanót tíz méterről, senkitől sem zavartatva jó tíz méterrel vágta az üres kapu fölé.
    78. perc: Ulici felvillantott valamit valós tudásából. Kihasználva gyorsaságát, faképnél hagyta védőjét a jobb oldalon, középre adása mértani pontosságúra sikeredett, s Kulcsár sem maradt alul, úgy fejelte meg a labdát 14 méterre a kaputól, ahogyan azt tanítják, Mitringet azonban nem a két szép szeméért igazolta le a hazai csapat...

    A nehéz helyzetben lévő Békéscsaba utazott a még nehezebb helyzetben tanyázó Siófok otthonába.
    A vendégek számára tehát nem csak az őszi rossz idő, hanem az imént említett tény is azt jelentette, hogy nem nyaralni jönnek a Balaton partjára. Keszei Ferencék mindössze egy győzelemmel szerénykedtek a tabella alján (azt a Győr ellen szerezték), s bizony, a csabaiak is régen érezték a győzelem ízét, mit ad isten, ők is a Győr ellen gyűjtötték be legutóbb a három „pulykát”.
    A mérleg siófoki serpenyőjéből kihagytuk a hazai pálya előnyét, s valószínűleg ez lehetett az oka az első negyed óra siófoki fölényének. Ebben az időszakban a csabaiak jobbára védekeztek, látszott, hogy nem akarnak még egyszer abba a hibába esni, amit Zalaegerszegen elkövettek, s így egy kiadós vereségbe futottak. Hamar kialakultak a párok, már ekkor kiviláglott, hogy a vendég védők közül a legkellemetlenebb ellenfelet Kovács kapta Szabó személyében.
    A félidőben az első igazán veszélyes csabai kontra a 18. percben csaknem gólt is hozott, csupán Kulcsárnak kellett volna a végén jobban összpontosítania. Innentől kezdve a játékrész további részére feljött a Békéscsaba is, adódtak mindkét kapu előtt helyzetek, a gól azonban hiánycikk maradt. Végül is amit elvárt a csapattól Iorgulescu edző, azt teljesítették, hiszen nem kaptak gólt az első félidőben.
    A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az iménti befejeződött, izgalmas jelenetek itt és ott, de a hálók csak nem akartak megzördülni. Hogy a Békéscsaba is győzelemre játszott, azt egy-két jeleneten nagyon jól le lehetett mérni.
    A félidő derekára a hazaiaknak egyre inkább sikerült ráerőltetniük akaratukat a vendégekre, s mezőnyfölényt harcoltak ki, amihez az is közrejátszott, hogy a ,játszó” csabai játékosok, Belvon és Major fáradni látszottak. Iorgulescu edző frissíteni próbált Ulici beállításával, de egy megvillanástól eltekintve ez nem sokat jelentett. De az sem, hogy Keszei edző már a vége felé három, esetenként négy csatárral játszatta csapatát. Maradt a meddő siófoki mezőnyfölény gól nélkül.
    Összességében a Derdák és Raducu által vezérelt védelem mindenképpen dicsérhető, hiszen már két meccsen nem kaptak gólt, viszont a támadók nem rúgtak, s ezt elsősorban meggyőződésem, hogy a rossz összpontosítás hiánya okozza.
    Ezen a mérkőzésen a Siófok többet támadott, a helyzetek számában is jobbak voltak, viszont ugyanúgy megvoltak a lehetőségek a másik oldalon is a gólszerzésre, csak éppen élni nem sikerült velük. A pontosztozkodás a látottak alapján igazságos.

    Edzői nyilatkozatok
    Keszei Ferenc, a Siófok edzője:
    — Ha nyertünk volna, azzal sem oldódott volna meg a pillanatnyi probléma, hiszen nekünk már legalább nyolc-kilenc pontnál kellene tartanunk, a mai esetleges győzelem csupán egy fogódzót jelenthetett volna a továbblépéshez.
    — Úgy érzem, a Siófok a mai meccsen azért nem nyert, mert nincs elől Szabónak partnere, nem volt mellette más, aki legalább úgy tudta volna segíteni a csapatot, mint ő.
    — Sajnos, ez van. A tavalyi nagy hármasból a Szabó, Földes és Kirchmayer trióból, akik az NB II-ben 46 gólt lőttek, pillanatnyilag csak Szabó beszámítható, hiszen Földes gyenge formában van, Kirchmayer pedig sérült. Úgy érzem, ha van még egy Szabó szintű támadónk a mai napon, biztosan nyerünk.
    — Minek tulajdonítja a sok kihagyott ziccert?
    — A sikertelenség a játékosokat visszaveti, az ember próbálkozik azzal, hogy feloldja őket ezek alól a gátlások alól, de ez nem egyszerű. A másik, hogy tavaly az úgynevezett standard helyzetekből, azaz szabadrúgásból, pontrúgásokból mérkőzéseket tudtunk eldönteni, s most ezek is elmaradtak. De azt hiszem, ide kapcsolódik az előző kérdésre adott válaszom is.
    Silviu Iorgulescu, a Békéscsaba edzője:
    — Benne volt a mérkőzésben a győzelem és a vereség is. A Siófoknak két nagy lehetősége volt, ezt szerencsére megúsztuk. Nehéz mérkőzésre számíthattunk, ezért elégedett vagyok az egy ponttal. Úgy érzem, ma nálunk nem volt olyan játékos, aki el tudta volna dönteni a meccset a javunkra.
    — Mindkét félidőben volt egy-egy negyed óra, amikor a csapat tetszetősen játszott, aztán magára engedte az ellenfelet...
    — Ennek sok összetevője van. A siófokiak taktikát váltottak, s a hosszú előrevágott, illetve beívelt labdákkal próbálkoztak, így nekünk is át kellett állni. Valóban ingadozó volt a játékunk, mezőnyben sok labdát eladtunk, de végül is elmondható, hogy jól védekeztünk, hiszen nem kaptunk gólt. Sokat számított, hogy egy idő után Major és Belvon, a mozgatórugók elfáradtak.
    — Kívülről úgy látszott, Belvon jól játszik, mégis lecserélték.
    — A tribünről sokszor másképpen látszanak dolgok, hiszen minden játékosnak vannak taktikai feladatai, amit nem tudhatnak a kívülállók. Most ő is elég sokat hibázott, el is fáradt kissé, s a jobb oldalra mindenképpen be akartam hozni egy gyors futóembert, hátha el tudjuk dönteni a meccset a javunkra. Más kérdés, hogy Szabados tízszer mehetett el legalább, három nagy helyzete is adódott, de nem sikerült gólt szereznie, nem volt tehát adva az a játékos, aki eldönthette volna a meccset.
    — Az utóbbi két mérkőzésen szerzett két pont milyen megítélés alá esik négy vereség után?
    — Nagyon nehéz volt fejben helyretenni a rossz sorozat után a fiúkat, emellett mindkét találkozóban ugyanúgy benne volt a vereség és a győzelem is, mindezt összevetve, elégedettnek kell lennem a két döntetlennel.
    (Szegedi Zsolt)

    12. Békéscsaba 8 2 2 4 9-10 8
    ...
    17. Siófok 8 1 1 6 3-14 4

    Békés Megyei Hírlap, 1996. szeptember 23.
    kép
    A siófoki Szabó Z. lövése a kapufáról vágódik vissza. (Fotó: Török László)

    Somogyi Hírlap, 1996. szeptember 23.