magyarfutball.hu

címer helye

A Góliát-McDonald's FC Magyarország - de talán egész Európa - legtöbb gyermek labdarúgót foglalkoztató diáksport egyesülete amit 1988 májusában alapítottunk.

Fő tevékenysége: óvodai és iskolai keretek között, egész tanéven át, rendszeres játék-, és edzés-, továbbá -évi három alkalommal, labdarúgó tornák keretében- versenyzési és kiválasztási lehetőség biztosítása.

Az egyesület programját -alapítása óta- a gyermekek
- egészséges életmódra-nevelésének társadalmi fontosságára-,
- játék- és fociszeretetére,
- a labdarúgás magyarországi hagyományaira -,
- a jelentősen csökkenő játékos létszám pótlására -,
- az iskolákon belüli foglalkoztatás feltételeinek biztosítására építette.

Az egyesület működéséhez kapcsolódó minőséget és értéket jelzi, hogy az adidas Budapest Kft. 18 éven át, míg 2006. október 1-jétől a Nike Magyarországi Fióktelepe sportszertámogatóként, míg a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. 14 éve névadóként segíti munkánkat.

Egyesületünk díszelelnökei ismert és elismert emberek. Dr. Szepesi György az MLSZ volt elnöke (1989 óta), Détári Lajos 61-szeres volt válogatott játékos (1989 óta) és Király Gábor jelenleg 70-szeres válogatott játékos (2000 óta) tölti be ezt a tiszteletbeli pozíciót.

Szakmai támogatóink között szerepel két volt szövetségi kapitány. Bicskei Bertalan és Gellei Imre. (Utóbbi 1998-2002 között, négy évig elnökségünk tagja volt.)

A mindenkori állami sportvezetés is megkülönböztetett figyelemmel kisérte, támogatta és elismerte (Minarik Ede díj) munkánkat. 1999. őszétől 2003. végéig tevékenységünk a minisztérium kiemelt progjamjai között szerepelt. Az Oktatási Minisztérium és a Magyar Diáksport Szövetség elismerő oklevelet adományozott egyesületünknek.

A Magyar Labdarúgó Szövetséggel 1988-tól 1999-ig együttműködési megállapodások alapján működtünk együtt. Minden szakmai, szervezeti, szervezési kérdést és programot egyeztetett módon végeztünk. Az MLSZ 1988-1998 között anyagi támogatást is nyújtott munkánkhoz.

A 2001-ben induló Bozsik József Labdarúgó Utánpótlás-nevelési Program meghirdetésekor a siker érdekében az MLSZ egyesületünknek fontos szerepet szánt. Dr. Mezei György, az MLSZ Edzőképző Központjának vezetője az Ifjúsági és Sportminisztériumnak írott levelében kiemelte "a Góliát, mint intézmény szerepét", javasolta, hogy a jövőben az összes általános iskolai labdarúgó verseny "a Góliát közvetlen felügyelete alá" tartozzon.

A Góliát-McDonald's FC a 2004/2005-ös tanévben a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet megbízásából szervezője, üzemeltetője volt az MLSZ által irányított Bozsik Program Labdarúgó Iskolai Alapprogramjának.

Az egyesület alapítása óta mindenkor a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, szerződésekben, megállapodásokban rögzítettek szerint, sportszakmailag-, pedagógiailag-, pénzügyileg megalapozottan, tervszerűen és ellenőrzötten végezte munkáját.
Irányító és vezető testületeit (közgyűlés, elnökség) a szabályoknak megfelelően működteti.

Az egyesület neve, tevékenysége, szervezettsége országosan ismert és elismert. Mindehhez garanciát adnak az említett nemzetközi hírű cégek és személyek.

goliatfc.hu, 0000.00.00

cím
 
alapítás
1988. május
klub színei
sárga - piros
névváltozások
 1. Góliát FC
  ? - ?
  Góliát-McDonald's FC
  ? - ?
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.02.14, 15:45
  kép