magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Pest vármegye, I. osztály 4 UFC Gyömrő 15 19
2021/2022 Pest megye, I. osztály 4 UFC Gyömrő 11 34
2020/2021 Pest megye, II. osztály, Északi csoport 5 UFC Gyömrő 1 84

összes eredmény, részletek »

címer: UFC Gyömrő
Szurkolók
kapcsolódó csapatok
cím
2230 Gyömrő
Szent István út 87.
Pest megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (20) 355 4263
e-mail labdarugas@gyomrose.hu, ufcgyomro@freemail.hu
alapítás
1912
klub színei
fekete - fehér
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
névváltozások
 1. Gyömrői Sport Egyesület
  1912 - ?
 2. Gyömrői Munkás Testgyakorlók Köre
  ? - 1920
 3. Gyömrői Sport Egyesület
  1920 - 1939
 4. MOVE Gyömrői TISE
  1939 - 1944
 5. Gyömrői MaDISz TE
  1945 - 1945
 6. Gyömrői MTE
  1945 - 1946
 7. Gyömrői VSE
  1946 - 1949
 8. Gyömrői VSK
  1949 - 1951
 9. Gyömrői ÁGSK
  1951 - 1953
 10. Gyömrői Spartacus
  1953 - ?
 11. Gyömrői Kinizsi
  ? - ?
 12. Gyömrői SE
  1954 - 1970
 13. Gyömrői TÖVÁLL
  1970 - 1972
 14. Gyömrői Sportegyesület
  1972 - 2013
 15. UFC Gyömrő
  2013 -
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2024.01.27, 20:29
  Újabb botrány Gyömrőn – a városvezetés csődbe viszi a helyi labdarúgóklubot

  Gyömrő városáról és a polgármesterének viselt dolgairól már többször írtunk. Legutóbb Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára nyilatkozta lapunknak – miután egy futópálya átadásán közösen vett részt az egyébként jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló, és nyomkövető berendezést viselő polgármesterrel -, hogy ha tudott volna a Gyenes Levente polgármester ellen folyamatban lévő büntetőügyről, “akkor átgondolja a közös fotót”. Ismeretes, hogy Gyenes lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, a testületi üléseket ezzel együtt a mai napig ő vezeti.

  A kétes ügyek, botrányok azóta sem csitulnak, a település közbeszédét újabban egy több sebből vérző TAO-támogatás határozza meg.

  A történet rövid lényege, hogy a városi utánpótlás futball club (UFC – Gyömrő) sikeresen pályázott TAO-támogatásra. A szándék az volt, hogy 1 milliárd forint értékben elkészül egy sportkomplexum, amiben lelátó, füves pálya, műfüves edzőpálya és öltözők is lettek volna. A végeredmény ehhez képest egy lepusztult létesítmény lett, de önmagában erre 2023 Magyarországán már fel sem szokás húzni a szemöldököt.

  Az ördög a részletekben
  A pályázás folyamata és körülményei sokkal több kérdésre adnak okot. Az UFC és a TAO ügy 2015-től kezdődik, a sportegyesület elnöke akkor és azóta is egy Tóth János nevű helyi lakos. Tóth Jánost 2019-ben képviselővé választották, majd alpolgármesterként vette maga mellé Gyenes Levente.

  A fent említett beruházást pályázati pénzből gondolták finanszírozni, a Tóth János által elnökölt UFC nyújtotta be a pályázatot az MLSZ-hez. A pályázati forrás lehívásához Gyömrőnek önerőt kellett, azaz kellett volna felmutatnia, ráadásul hozzáférhető számlapénz formájában. Ez nem állt rendelkezésre, ezért úgynevezett önerőként magát a beépítendő telket ajánlotta fel a két politikus által vezetett település. Ez ellentétes a pályázati kiírással, de erről majd később.

  Fontos adalék, hogy a pályázatot az MLSZ elfogadta és jóváhagyta a TAO-pénzek lehívását. Telefonon kérdeztük erről Gyenest, aki elmondta lapunknak, hogy az MLSZ-el személyesen ő és Tóth tárgyalt, több alkalommal és jelezték a szövetség felé, hogy unortodox módon kívánják felvillantani az önerőt. Néhány héttel később az MLSZ megadta a kezdő sípszót, a Gyenes-Tóth csatárkettős mindezt úgy értelmezte, hogy nincs probléma az önerőként bevont telekkel.

  “Jóhiszeműen jártunk el, több egyeztetésen sikeresen szerepeltünk, sok munkát tettünk ebbe az egészbe”

  – állította Gyenes.

  A göröngyös pályára 446 millió forint ment el, az eredmény kiábrándító, sok pozitív kommentet nem kapott Gyömrő lakosaitól a közösségi médiában.

  Aztán jött az esernyőcsel
  A trükk annál a pontnál fedezhető fel, hogy az önkormányzat díjmentesen ajánlotta fel a telket az UFC-nek önerőként. Az alpolgármester által vezetett klub ezt köszönte szépen és elfogadta, de a telek értékének egy részét mégis megkísérelte elszámolni az MLSZ felé és arra TAO-költségtérítési igényt nyújtottak be.

  A támadást az MLSZ vagy nem tudta, vagy nem eléggé akarta megakadályozni, mindenesetre kiutaltak erre a célra az UFC-nek 60 millió forintot.

  Az MLSZ-nek gyanús lett a dolog, ezért a telekről értékbecslést készített Gyömrő Város Polgármesteri Hivatala, hogy előkészítsék a dolog lepapírozását.

  Bár csupán 5 hektáros területről van szó, az értékbecslő 737 millió forintot állapított meg. (Itt jegyezzük meg, hogy az általunk megkérdezett ingatlanszakértő szerint a reális ár ennek tizede sincs.)

  Felvetésünkre azonban Gyenes Levente megerősítette, hogy ő ezt kifejezetten reálisnak érzi, majd a TAO kapcsán hozzátette, hogy a gyömrői focit és a több száz sportolni szerető gyermeket nagyon komoly vállalatok, cégek támogatták a TAO-n keresztül. “Olyan nevek, akik biztosan nem mentek volna bele semmi olyanba, ami nincsen teljesen rendben”.

  Az MLSZ-nél végül nem fogadták el az értékbecslést igazolásul és az utóellenőrzés végén az UFC-t büntetőkamatokkal együtt 86 291 060 forint megfizetésére kötelezték. Az összeget a Honvédelmi Minisztérium számlájára kellene kifizetni, ha lenne miből.

  Anyagi csőd
  Tóth János érdeklődésünkre tudatta, hogy ennek (mármint a visszafizetés mikéntjének) a kitalálása még nem ért a végére, “tárgyalásban vagyunk az MLSZ-el és mással is” – mondta.

  Az UFC-t kizárták a további pályázati lehetőségekből, Tóth jelentősen megemelte a tagdíjat, a felnőtt csapatot pedig szélnek eresztette. Ezeket a megszorító lépéseket a magas rezsiárakkal igyekezett magyarázni, de fontos tudni, hogy ezen költségek jórésze az önkormányzatot terheli.

  Politikai ambíciók azért vannak
  A győztes csapaton ne változtass elvét követve Tóth János beszámolt arról, hogy neki Gyenessel ellentétben még lennének politikai ambíciói, de a Jó Itt Élni Egyesület még nem tartotta meg azt a kupaktanácsot, ahol eldől, hogy ki indul 2024 júniusában a polgármesteri székért. Gyenes megerősítette, hogy nem indul újra, szavai szerint Gyömrőnek nyugalomra és új emberekre van szüksége.

  Szerkesztőségünk birtokába került az a feljelentés, amely alapján egy helyi portál azt is tudni véli, hogy az UFC TAO-ügyében a NAV nyomozást indított költségvetési csalás gyanúja miatt.

  A nyomozás elrendeléséről, annak állásáról a NAV-nál és a rendőrségnél is érdeklődtünk, választ cikkünk megjelenésééig nem kaptunk.

  2024.01.26
  https://magyarjelen.hu/ujabb-botrany-gyomron-a-varosvezetes-csodbe-viszi-a-helyi-labdarugoklubot/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2015.12.21, 18:58 (szerk.: 2024.01.27, 20:25)
  Összesen közel egymilliárd forint összértékben épülhet új sportközpont Gyömrőn 2016 és 2018 között. Az első ütem, mely műfüves focipályát, valamint füves centerpályát foglal magában már jövőre elkészül. Egy új sportcsarnok és a kiszolgáló létesítmények 2017-ben épülnek meg.

  A beruházásra az úgynevezett TAO-s keret biztosít forrásokat, melyre sikeresen pályázott a Magyar Labdarúgó Szövetségnél az UFC Gyömrő vezetése. A látványsportok támogatására szolgáló keretrendszerben most első körben nagyobb cégek több mint 297 millió forintot adtak a vonatkozó jogszabályok szerint városunk sportolóinak. Gyenes Levente polgármester elmondta, hogy az UFC a városvezetéssel egyeztetve egy kiváló szakmai tartalmú pályázatot adott be, melyet az MLSZ támogatott. Az igazán nagy feladat a megítélt keretösszeg feltöltése volt, hiszen ez minden egyesületnek saját feladata. A polgármester saját bevallása szerint minden komolyabb üzleti kapcsolatát megmozgatta, több tárgyaláson is részt vett, így rövid idő alatt sikerült a teljes összeget előteremteni saját kapcsolatrendszerén keresztül.

  Ebből a pénzből 2016 első felében megépülhet az új füves centerpálya, valamint egy szabvány műfüves focipálya is, ahol az edzéseket lehet majd tartani akár rossz időben is. A második ütemre 2017-ben kerülhet sor, amikor a pályákhoz kapcsolódó kiszolgáló épület, a lelátók valamint egy sportcsarnok is elkészülhet. Ezek megvalósítására szintén TAO-s források bevonásával lesz lehetőség. Az idei év egyeztetései nyomán egészen biztosan rendelkezésre áll majd a szükséges összeg – bizakodott Gyenes Levente. Mint mondta, nagy és komoly cégek ajánlottak fel a vonatkozó adójukat a gyömrői egyesületnek, akik elkötelezettek a projekt teljeskörű végrehajtása mellett.

  2014-es pályázati pénzt is felhasználnak

  Arra a kérdésre, hogy mi lesz annak a tízmillió forintnak a sorsa, amit 2014-ben nyert az UFC a mostani székház felújítására Gyenes Levente azt válaszolta, hogy beépül a mostani pályázatba. Nem vész el az a pénz, az MLSZ vezetésével egyeztetve abban maradtunk, hogy beleforgathatjuk a mostani pályázatba – ismertette a helyzetet a városvezető. A polgármester arról is beszélt, hogy több szemrehányást is kaptak a tavaly megnyert pályázat kapcsán. Sokan számon kérték rajtunk, hogy ha megnyertük azt a pénzt, akkor miért nem újítottuk fel a székházat.

  Nos, amikor már sikeres lett a pályázat, kaptunk információt arról is, hogy akár egy új sportkomplexum építésére is pályázhatnánk. A felújítás kivitelezője a Market Zrt. lett volna, de ott tulajdonosváltás zajlott le, így minden csúszott. Addigra viszont befutott a mostani a pályázat, mi pedig úgy döntöttünk, hogy nem kezdünk bele a felújításba, mert akkor 15 évig a régi székházat üzemeltetni kellett volna. Az új sportközpont és a régi székház párhuzamos fenntartása viszont gazdaságtalan lenne, így a helyi sportvezetéssel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy inkább kivárjuk az új központ megépítését.

  Új helyen a sportközpont

  A polgármester a leendő sportközpont helyéről is beszámolt.

  Mivel a mostani pályázaton csak zöldmezős beruházások vehettek részt, ezért új helyszínt kellett kijelölni a leendő sportközpontnak. A város belső részein sajnos nem áll több hektárnyi üres terület rendelkezésre ehhez a projekthez, így végül egy négy hektáros önkormányzati terület mellett döntöttünk sportolóinkkal közösen, amely a Mendei út mentén található az új ivóvízbázisunk szomszédságában. A mostani egy hektáros sportpálya helyett tehát egy négyszer akkora területen sportolhatnak majd a gyömrői fiatalok.

  Aki járt már a sportpályán, az pontosan tudja, hogy gyakorlatilag alkalmatlan sportolásra. Jelenleg külön elnöki engedéllyel lehet rajta mérkőzéseket játszani, de csak addig, amíg az új pálya el nem készül. Alacsonyan fekvő nagyon vizes területről van szó, amire százmillió forint felett kellett volna költeni, hogy normális állapotú legyen, de még akkor is kicsi lett volna, hiszen mellette már nincs hely továbbfejleszteni a pályát –vázolta a jelent a polgármester.

  Folyamatosan egyeztetünk az UFC vezetésével, akikkel közösen hozzuk a döntéseket. Természetesen nagyon örülnek annak, hogy belátható időn belül a térség egyik legjobb pályáján játszhatnak majd, és méltó körülmények között fogadhatják majd az ellenfeleiket – mondta Gyenes Levente.

  2017 második felében vehetik birtokba

  Persze az új pályán csak akkor lehet játszani, ha már minden elkészült. A polgármester szerint ez 2017 közepére várható. 2016-ben kész lesz a centerpálya és a műfüves edzőpálya. 2017-ben épülhetnek meg a lelátók és az öltözők, valamint a sportcsarnok is. Értelemszerűen csak akkor kap engedélyt a pálya, ha minden szükséges feltétel adott lesz a játékhoz. Ez az öltözők megépítését jelenti. Ezekre készülnek a tervek, tavasszal be is adjuk engedélyeztetésre. Amint megkapjuk az építési engedélyeket, már csak a kivitelezőkön múlik minden.

  Önkormányzatunk a 40 000 négyzetméternyi területet biztosítja a beruházáshoz. Ennek értéke közel négyszázmillió forint. Ezt szeretnénk önerőként elfogadtatni ehhez a beruházáshoz. Biztos vagyok benne, hogy megvalósulásával egy újabb büszkesége lesz ez városunknak!

  2015.12.21
  http://signaltv.hu/index.php/85-tersegi-hirek/347-uj-sportkozpont-epul-gyomron
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2013.07.25, 11:26
  kép
  forrás:
  Dominek József
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2013.07.25, 11:26
  Az UFC Gyömrő nevezését elfogadta a labdarúgó szövetség, így a 2013/2014-es szezonban a (várhatóan 6 csoportos) megyei 2. osztályban fogunk szerepelni! Bajnoki rajt augusztus 17-én!

  https://www.facebook.com/gyomrose/posts/570553049663351
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2012.11.23, 23:02
  Utoljára fekete-fehérben...

  Labdarúgó csapatunk utolsó őszi bajnokiját játsza holnap Budakalászon. Egyúttal ez lesz a labdarúgó szakosztály búcsúja az éppen 100 éve, 1912-ben alapított GYÖMRŐI SPORTEGYESÜLETTŐL is, hiszen a tavaszi szezonnak immáron az UTÁNPÓTLÁS FUTBALL CLUB GYÖMRŐ kék-fekete színeiben vágunk majd neki.

  Reméljük, hogy mind IFI, mind felnőtt csapatunk méltó módon, azaz győzelemmel vesz búcsút fekete-fehér mezünktől és az egyesülettől, és bízunk benne, hogy az új klubban is legalább ennyi, vagy akár még több sikert fognak elérni a gyömrői labdarúgók!

  A holnapi mérkőzések tétje nem kicsi, hiszen ifistáink egy győzelemmel biztosíthatják első(!) helyüket a tabellán, míg felnőtt csapatunknak a középmezőnyben maradáshoz kötelező megszereznie a 3 pontot!

  Kérjük a tisztelt szurkolókat, hogy minél többen kísérjenek el bennünket a találkozóra és buzdítsák csapatainkat!

  ZÚGJON A HAJRÁ GYÖMRŐ!

  BUDAKALÁSZ-GYÖMRŐ 2012. november 24. szombat 13.00 óra ; IFI 11.00 óra

  forrás:
  Gyömrői SE facebook oldala
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2012.06.24, 15:40
  kép
   
 7. avatar: pancso
  2011.06.13, 16:27 (szerk.: 2018.02.11, 18:44)
  A GYÖMRŐI SPORT EGYESÜLET TÖRTÉNETE /I. kötet - A kezdetektől 1960-ig/
  kép
  Megrendelhető: http://gyomrose.hu/index/konyv/0-39
   
 8. avatar: Sanyi-Hungaria
  2010.03.29, 15:24 (szerk.: 2018.02.11, 18:42)
  kép

  Forrás: REAC Sport vendéglő
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.16, 16:06
  Az 1912-ben alapított egyesület az idők folyamán, több néven szerepelt különböző szintű bajnokságokban és sportágakban.  * 1912-től 1938-ig Gyömrői SE
  * 1939-től 1944-ig MOVE
  * 1945-től 1946-ig MADISZ
  * 1953-tól 1954-ig Gyömrői ÁG SE
  * 1970-től 1971-ig TŐVÁLL
  * 1972-től egészen a mai napig a Gyömrői SE nevet viselte a 97 éves egyesületünk.

  LABDARÚGÁS

  Az első labdarúgópálya Gyömrőy Aurél téglagyára mellett, ami a mai iskola (sportcsarnok) helyén volt. Az egyesületet főleg munkások alapították és építették a pályát. A labdarúgás már a kezdetekkor is a legnépszerűbb sportág volt.

  A Gyömrő SE a középmagyar labdarúgó szövetség I. osztályában szerepelt. 1916-ban a pálya átköltözött a Kóczán birtokra (majd később a Garamszegi birtokra). Ez a pálya a háború alatt (1944-45) olyan olyan súlyos károkat szenvedett, hogy ott sporteseményt rendezni nem lehetett. A mostani Eskü tér volt 1948-ig az a terület, amely alkalmas volt ismét sportesemény lebonyolítására. A bajnokság mérkőzéseit vasárnap játszották átlagosan 500-800 néző érdeklődése mellett. Ez a pálya 1948-ig adott otthont a csapatnak. Az új pálya (a jelenlegi) építésének munkálatai már 1946 tavaszán kezdődtek. Három éven át építették. A tóstrand melletti területen készült el a klubház (öltözők, hideg-meleg víz) és maga a játéktér. Az ácsmunkálatokat Kókai János és Palotai Sándor végezték. A kerítés oszlopait régi vásártérről hozták, emellett számos jegenyefát ültettek a pályát övező területre.

  A Gyömrő SE labdarúgó szakosztály vezetői, elnökei voltak:

  1928-ban Konrád Gyula, 1933-34-ben Stern József, továbbá Varga József, Szijjártó Lajos, Bozóki Károly, Palotai József, Kövesdi András, Sáritz József, Horváth Péter, Sárospataki Lajos, György Endre, Mosina József, Gombos Gyula, Fodor István, Liptai Imre, Farkas Lajos, Varga Lajos, Garamszegi Sándor, Harsányi József, és mások.

  Az I. világháború ideje alatt a sporttevékenység szünetelt.

  Az 1933-34-es csapat teljes névsora:

  Vánkos Lajos, Sebestyén Mihály, Keszler Pál, Varga Lajos, Matyó Ferenc, Palotai József, Iván János, Hegyi Füstös János, Iván István, Ferenczi László, Angyal Jenő.


  Az 1930-as évektől 1945 tavaszáig utcák, terek „mezítlábas” mérkőzésein mérték össze tudásukat a fiatalok (Falu-Telep-Főszeg). A meccseket a piactereken, a magtár előtt, valamint Maglódnyaralón (Szilvölgy, és Tövespusztán zajlottak. Péteri, Maglód, Üllő csapataival is mérkőzött Gyömrő. Ezek a fiatalok jelentették az utánpótlást, a megyei első osztályban szereplő csapat számára.

  Két nagy tudású labdarúgó nevelkedett ezidőtájt a gyömrői grundokon:

  Szabó József (Csikó), aki 1938. szeptember 10-től 1962-ig szinte megszakítás nélkül játszott a Gyömrő SE-ben.

  Horváth László a megyei B válogatottban háromszor lépett pályára és szerepelt a Gyömrő I. csapatában.

  1947-től az utánpótlás nevelést kötelezővé tették, az ifjúsági csapat bajnoki rendszerben versenyez, hasonlóan a felnőttekhez.

  A labdarúgók már az új pályán játszák, és edzik végig a szezont. Az 1953. év nagy eseménye, amikor a magyar labdarúgó válogatott az angliai (évszázadi) mérkőzés előtt egy héttel Gyömrőn vendégszerepelt. Az eredmény 11:1 lett az „aranycsapat” javára. A gólzáporos mérkőzést 5000 helyi és környékbeli szurkolta végig.

  Az utazás már a kezdetektől fogva sem volt könnyen megoldható. A környező községekbe lovaskocsival, tehergépkocsoval, kerékpárral, és vonattal utaztak a játékosok. 1953-ban saját buszt vásárolt az egyesület. A sofőrök társadalmi munkában végezték feladatukat, és segítették az egyesületet.

  Az első villanyfényes mérkőzés Nagykőrös ellen zajlott, és 3-1-es győzelemmel végződött 1953-ban. Az első tótómérkőzést Cegléd ellen játszották a labdarúgók (6:1-es vereség).

  Az ötvenes években Gyömrőn az állami, szövetkezeti iparosodás vált jellemzővé, s ez a sportéletre is hatást gyakorolt. Egymás után alakultak szövetkezeti csapatok, amelyek felpezsdítették a sportéletet. Gyömrő első számú csapatának jórészt az állami iparvállalatok oldották meg az utánpótlást.

  A gyömrői labdarúgó csapat 1912-től 1960-ig szerepelt a megyei I. osztályban, 1960-tól a megyei II. osztály, és a területi körzeti bajnokság tagja. 1990-ben lesz ismét megyei I. osztályú az együttes.

  1970. június 9. és 17 között a futbalisták vendégül látták az akkori NDK beli NAUNHOF labdarúgócsapatát. Egy évvel később, 1971 nyarán a gyömrőiek utaznak az NDK-ba. Ekkor az együttest Fodor István Vezeti, edző Szabó József, csapatkapitány Tóth Károly. A kiutazókat Maglódi játékosokkal is erősítették.

  Emlékversenyek, neves sportvezetők, játékosok: Kiss Lajos sportbizottsági tag, Fórizs László labdarúgó, Szevchik Ede elnök.


  forrás:
  http://gyomrose.gportal.hu/gindex.php?pg=31587770
   
 10. avatar: pancso
  2009.02.08, 15:22 (szerk.: 2011.03.24, 11:40)
  kép