magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2021/2022 Budapest II. osztály, 2. csoport 5 Internationale CdFSE 14
2020/2021 Budapest III. osztály, 2. csoport 6 Internationale CdFSE 5 43
2019/2020 Budapest III. osztály, 2. csoport 6 Internationale CdFSE 3 24

összes eredmény, részletek »

címer: Internationale CdFSE
teljes név
Internationale Club de Football SE
alias
Inter CDF SE
Inter CDFSE
"Afrika Válogatott"

"Inter CGF"
kapcsolódó csapatok
cím
1146 Budapest
Istvánmezei út 2/C.
Budapest
 
elérhetőség
telefonszám +36 (70) 770 5673
e-mail contact@intercdf.com
alapítás
1995
klub színei
piros - kék
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
 1. Siketek-pálya

  (2011 - )

régi stadionok
 1. Orczy park

  (2006 - 2008)

 2. Tatai út

  (2008 - 2011)

névváltozások
 1. Afrique Internationale Club de Football SE
  ? - 2008
 2. Internationale CdFSE
  2008 -
dicsőséglista
 1. BLSZ II/hatodosztály bajnoka
  2008/2009
 2. BLSZ II/ötödosztály bajnoka
  2014/2015
 3. BLSz I/negyedosztály bronzérmese
  2015/2016
 4. Amatőr Kupa döntős
  2016
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Golyó
  2016.10.16, 17:22
  A Budapesti Labdarúgó-szövetség kizárta első osztályából az Inter CDF együttesét.

  A szinte csak külföldiekből álló csapat nem tudta teljesíteni a BLSZ I-es (negyedosztályú) együtteseknek kötelező utánpótlásszabályt, mivel az U16-os gárdája már negyedszer nem tudott kiállni a bajnokijára – írja a pestifoci.hu.
  A döntés értelmében a budapesti első osztályt 15 csapat folytatja tovább, az Inter a következő szezonban csak a BLSZ III-ban indulhat.
  Az együttes menetelt az előző idényben a Magyar Kupában, egészen a nyolcaddöntőig eljutott, ahol a Tiszaújváros állította meg.


  Forrás: http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/blsz-szezon-kozben-kizartak-az-elozo-mk-nyolcaddontoset-2530981
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2012.06.10, 14:24
  Sajnálja, hogy már csak két meccsük van hátra a szezonból? Hiszen még a második helyre is odaérhettek volna.
  – Igen, de nem most, hanem tavaly rontottuk el, mivel a bajnokság elejét elszúrtuk. Bár a mi célunk valahol örömteli, hiszen az eredmény mellett fontos, hogy két-három játékost el tudjunk adni.
  – Akad olyan, aki a mostaniak közül megérett már erre?
  – Van kettő is, az egyikük sajnos sérült, három hónapja műtötték, így biztos, hogy a következő félévet még itt tölti, a másiknak pedig most keresünk csapatot, de a neveket ne is kérdezze, úgysem mondanám meg. Minden félévben új csapatot hozunk össze, sajnos vagy hála Istennek, el kell engedni a jobbakat, hiszen ezért dolgozunk.

  forrás:
  http://fociakobon.hu/ms/node/34641
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2009.12.22, 17:49
  2009-06-03
  Az Internationale Club de Football honlapját újraterveztük és frissítettük, melyet jelenleg is folyamatosan új információkkal bővítünk. Nagyra értékeljük visszajelzését a honlap designjával és a tartalommal kapcsolatban.

  Előző weboldalunk az afriqueinterfc.com az intercdf.com honlapra költözött.

  Kérjük, frissítse Könyvjelzőjét.


  forrás:
  http://www.intercdf.com/newsdetails.php?ln=hu&id=22
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2009.12.22, 17:47
  Alapítva :
  'Afrique Internationale Club de Football' (Afrique Intern) néven 1995


  forrás:
  http://www.intercdf.com/about.php?ln=hu
   
 5. avatar: pancso
  2009.12.22, 17:33
  kép
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.12, 22:49
  2005. október 18.
  „Sok barátot szereztem a focin keresztül, akik olyanok, mintha a testvéreim lennének" - mondja a 28 éves Banny Brown, a Magyarországon élő afrikai menekültekből, menedékkérőkből és diákokból álló African Stars futballcsapat tagja.

  Libériai menekültként a labdarúgás jóval többet jelent számára, mint rendszeres testmozgás vagy kikapcsolódás: „Amikor együtt edzünk vagy játszunk, a magyarok megismernek minket és a tehetségünket, a tulajdonságainkat. A pályán kívül nemigen találkozunk egymással. Foci nélkül azt hinnék, senkik vagyunk."- magyarázza.

  Valóban: a menekültek és magyarok számára a közös sportoláson kívül nem sok alkalom nyílik a személyes találkozásra és érintkezésre. Noha a menedékjogi törvény számos jogot biztosít nekik, különböző nyelvi vagy adminisztratív akadályok miatt a menekültek többsége egyáltalán nem, vagy csak nagyon hosszú idő után jut be a közoktatásba és a munkaerőpiacra.

  Munka híján a lakhatás és önellátás is megoldhatatlan problémát jelent nekik, sokan közülük évekig nem tudnak kiköltözni az úgy nevezett menekültbefogadó állomásokról, ahol bizonyos időtartamig ingyenes szállást és ellátást kaphatnak az államtól. Az ottani életet gyakran jellemző monotónia és kényszerű tétlenség közepette a sport szinte az egyetlen olyan tevékenység, amelyet az ez iránt érdeklodő menekültek rendszeresen végezhetnek.

  Ezt az igényt igyekszik betölteni az African Stars futballcsapat, amely ma az egyetlen menekülteket és menedékkérőket tömörítő sportklub Magyarországon. A csapatot 1994-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a sport eszközeivel segítse a menekültek helyi integrációját. A játékosok többsége vidéki menekültbefogadó-állomásokon él, ahonnan hetente kétszer vonattal utazik a budapesti edzésekre.

  Azok, akiknek nincs ingyenes utazási igazolványuk, még a potyautazás kockázatát is vállalják, csak hogy részt vehessenek az edzéseken. Ahogy a Sierra Leone-i Fonday Turey, az African Stars futballcsapat egyik hátvédje (24) mondja: „A focipályán végre elfelejtjük a gondjainkat, és úgy érezzük, senki nem néz le minket".

  A csapat elnöke a gambiai származású, de magyar állampolgár Gibril Deen, aki egyúttal a Mahatma Gandhi Emberi Jogi Egyesületet is vezeti, és az emberi jogok védelméért, a diszkrimináció leküzdéséért tevékenykedik Magyarországon. Gibril Deen a futballpályát olyan találkozóhelynek tartja, ahol a menekültek megbeszélhetik a gondjaikat, így tapasztalatai szerint a focicsapat egyfajta „önsegítő csoportként" működik.

  Emellett úgy véli, a futball arra is kitűnően alkalmas, hogy felhívja a figyelmet a tolerancia fontosságára, így jól kiegészíti a Mahatma Gandhi Egyesület egyéb tevékenységeit: „A focicsapatunk sok szempontból eredményesebb is, mint a rendezvényeink." - mondja. „A foci hétről hétre összehozza az embereket békében és egyetértésben, de toleranciával kapcsolatos kampányt csak évente egyszer-kétszer tudunk szervezni."

  Eredményei alapján a csapat Magyarország egyik legsikeresebb amatőr egyesületévé nőtte ki magát az alapítása óta eltelt tizenegy évben. A hazai amatőr kispályás és teremfoci tornákon nyert helyezések és kupák után tavaly második, idén pedig negyedik helyet szereztek a nemzetközi Antirasszista Világbajnokságon (Mondiali Antirazzisti) Olaszországban, ahová részben egy osztrák futballklub anyagi támogatásával, részben pedig az African Stars játékosainak saját megtakarított pénzéből sikerült kijutniuk.

  Sikereik azonban nem garantálják a csapat hosszú távú működését. Költségeiket, mint például a terembér vagy a partjelzők, bírók díjazása, egyelőre különböző alkalmi pénzadományokból, illetve önkormányzatoktól, nagykövetségektol és nemzetközi humanitárius szervezetektől kapott támogatásokból fedezik. Mezek, cipők, jó minőségű labdák vásárlására évek óta nincs lehetőségük.

  Gibril Deen szerint helyzetükre megoldást jelenthetne, ha sikerülne bekerülniük a magyarországi profi futball világába. Hivatalosan bejegyzett, profi csapatként számos pályázat és pénzforrás megnyílhatna elottük, a játékosok és edzők pedig végre legális munkához, megélhetési lehetőséghez jutnának.

  A csapat nagy lépésre készül: tervezik, hogy az MLSZ és a FIFA hozzájárulásával leigazolják az African Stars menekült labdarúgóit Magyarországon. „Hiszek abban, - mondja Gibril Deen, - hogy a sport ugyanolyan eszköze lehet a Magyarországi menekültek integrációjának, mint bármelyik szociális- vagy munkaerő-piaci felzárkóztató program."

  A hazánkba érkező és itt elismert menekültek többsége számára a saját országukat jellemző, elhúzódó konfliktusok miatt nem adatik meg az önkéntes hazatelepülés lehetősége. Az ő helyzetükre az jelenthet hosszú távú megoldást, ha beilleszkedhetnek a magyar társadalomba, és annak mielőbb egyenrangú, hasznos tagjaivá lehetnek.

  Az African Stars futballcsapat működése e téren egyedülálló kísérletnek tekinthető. Gibril Deen a csapat elnökekeként mindenesetre bízik abban, hogy mielőbb sikerül benyújtaniuk a játékosok leigazolásához szükséges papírokat, azután hamarosan szponzorokat találniunk. - A csapattagok addig is hetente kétszer teljes erőbedobással edzenek Budapesten, és részt vesznek az amatőr teremfoci bajnokság őszi fordulójának mérkőzésein - mondja Deen.

  Írta: Szobolits Andrea
  UNHCR, Budapest


  forrás:
  http://www.unhcr-budapest.org/hungary/index.php?option=com_content&task=view&id=87&Itemid=72
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.19, 02:52
  A csapat a labdarúgó-bajnokságot az Orczy parkban kezdte, ám onnan a pályahitelesítési problémák miatt költöznie kellett.


  forrás:
  http://www.helyitema.hu/VIII.-Kerulet/A-masodosztalyban-is-menetelnek-az-afrikaiak.html