magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2020/2021 Békés megye, III. osztály 7 Csabai AK 16 1
2019/2020 Békés megye, III. osztály 7 Csabai AK 13 3
2018/2019 Békés megyei III. osztály, Északi csoport 6 Csabai AK 9

összes eredmény, részletek »

címer: Csabai AK (2018)

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2013.11.04, 18:11 abfc weboldalak
2013.11.04, 18:05 abfc weboldalak
2013.11.04, 18:04 abfc színek

összes / részletek »

Szurkolók
alias
ABFC
Atletico BFC
kapcsolódó csapatok
cím
5600 Békéscsaba
Rákóczi utca 1.
Békés megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (20) 954 7331
e-mail atleticobfc@gmail.com
alapítás
2012
klub színei
lila - aranysárga - fekete
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
-
névváltozások
 1. Atletico Békéscsaba Football Club
  2012 - 2018
 2. Csabai AK
  2018 -
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2013.07.23, 21:51
  Az elmúlt héten megtartotta első edzését Békés megye legfiatalabb futballcsapata, az Atletico Békéscsaba FC. A klub elnökét, Bozó Tibort kértük arra meséljen magukról.
  Edzéslesen


  – Honnan jött a csapatalapítás ötlete?

  – Néhány esztendővel ezelőtt megismerkedtem egy erdélyi magyar fiatalemberrel, Szabó Rolanddal, akivel nagyon sokat beszélgettünk a labdarúgásról. Ő korábban Romániában NB III-as szintig csapatvezetőként tevékenykedett. Nagyjából minden kérdésben azonos véleményen vagyunk a futballal kapcsolatban, s idén tavaszra érlelődött meg bennünk a gondolat, hogy benevezünk a megye hármas bajnokságba. Az pedig menet közben derült ki, hogy az Előre utánpótlásának az UFC-vel való esetleges fúziójával jó néhány tizenéves labdarúgó felszabadulhat, akiknek játéklehetőséget tudunk biztosítani NB-s bajnokságban. A cél, hogy ezeket a játékosokat ne veszítse el Békéscsaba, és egy másfajta szemlélettel, edzésmódszerrel igyekszünk kihozni mindenkiből a maximumot. Beadtuk nevezésünket az U21-es és az U17-es NB II-es bajnokságba is. Ez utóbbiban az MLSZ még nem írta ki a csoportbeosztásokat, de minden feltételnek megfelelünk, s így bizakodva várjuk az értesítést. Egyébként az Előre szakemberei közül leültünk beszélgetni Pásztor Józseffel és Marik Lászlóval, akik teljesen nyitottak voltak az elképzeléseinkre, éppen ezért hosszú távon az a tervünk, hogy mi tulajdonképpen az lila-fehérek „előszobájakánt” funkcionáljunk. Magyarul az a fiatal, aki még nem fér be valamelyik korosztályos Kórház utcai csapatba, az nálunk szerepelve rutint szerezhet és megerősödhet. Ettől függetlenül persze elsődleges célunk, hogy a felnőtt együttessel egy osztállyal feljebb kerüljünk.

  – Hol van az együttes székhelye, illetve kik alkotják a szakmai stábot?

  – Jelenleg az UFC létesítményében edzünk, és itt is játsszuk majd a hazai mérkőzéseinket. A legjobb nyilvánvalóan az lenne, ha rendelkeznénk egy saját pályával, de egyelőre ez még a jövő zenéje. A szakmai munkát az A licences edző, Cristi Sculici irányítja, aki tizenöt évig dolgozott a román utánpótlásban. Egyik segítője egy volt román másodosztályú futballista, Marius Ciubancan, míg a másik tréner a B licenccel rendelkező Juhász Tamás lesz, aki Pásztor József segítője volt a jaminai kispadon. Folyamatban van még két utánpótlás szakember kinevezése is.

  – Elég érdekes a névválasztás...

  – A városunk nevéhez kerestünk egy olyan jelzőt, amely nemzetközi szinten is valamilyen jelentést hordoz. Az Atletico szóval mindig is az együvé tartozást, az igazi csapategységet próbálták szimbolizálni. Mi is valami hasonlóra törekszünk Ezúton is várjuk azon fiatalok jelentkezését a megyéből, akik NB II-es bajnokságban szeretnék kipróbálni magukat, illetve szeretettel látjuk, az Előrében várhatóan kevesebb játéklehetőséget kapó labdarúgókat is, hogy egy jó közösséget formáljunk kitűnő edzésekkel, és a feljebb lépés lehetőségével.


  forrás:
  http://fociextra.gportal.hu/gindex.php?pg=34885123&nid=6404634