magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2018/2019 Tolna megyei III. osztály, Keleti csoport 6 Bátaapáti SE 12 18
2017/2018 Tolna megyei II. osztály 5 Bátaapáti SE 16
2016/2017 Tolna megyei II. osztály, Keleti csoport 5 Bátaapáti SE 5 37

összes eredmény, részletek »

címer helye
teljes név
Bátaapáti Sportegyesület
cím
7164 Bátaapáti
Dózsa György u. 13.
Tolna megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (30) 636 3386
e-mail jozsefsari51@gmail.com
alapítás
1994. június 16.
klub színei
bajnokság
- (megszűnt csapat)
névváltozások
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: pancso
  2015.03.06, 13:54 (szerk.: 2017.11.25, 12:05)
  kép
   
 2. avatar: BZS1979
  2009.05.28, 21:35
  Az 1990-es rendszerváltás után községünk életében hiányzó űr keletkezett amelyet a sportélet megteremtésével lehetett kitölteni 1993 nyarán a sportot szerető Bátaapáti emberek fejében megszületett egy gondolat ─ létre kell hozni a Bátaapáti Sportegyesületet melynek természetesen elsőszámú feladata a Bátaapáti foci újbóli felélesztése és a versenyszerű játék megteremtése volt.

  A gondolat jó volt csak a feltételek biztosítása nem látszott megoldottnak . A mőcsényi Mezőgazdasági Szövetkezet Bátaapáti dolgozói és a helyi sportszerető emberek közös munkájának eredményeként elkészült a futball pálya A pálya ugyan még alkalmatlan volt a játékra de tudtuk hogy egy fél éven belül már megfelelően megtömörödik a talaj, kinő a fű rajta és akkor alkalmas lesz a játékra Ez az időszak 1994 tavasza. Összeülnek a sportot kedvelő emberek és megalakítják a Bátaapáti Sportegyesületet. A megalakítás pontos dátuma: 1994 június 16. A Sportegyesület 60 Fő alapító taggal alakul meg. A tagság 4 főből álló vezetőséget választ, a vezetők név szerint:

  Elnök: Sári József

  Szakosztály vezető: Boros István

  Gazdasági vezető: Sári Józsefné

  Ügyintéző: Tornóczky Gábor

  Ügyintéző: Boros Antal

  Novincs József vezetőségi tag

  1994 júliusában nevezést adtunk be a megye körzeti bajnokságának vezetőihez Szekszárdra hogy szeretnénk részt venni az 1994-95-ös labdarugó bajnokságban.

  Ezzel elindult sportegyesületünk életének küzdelmes időszaka. Hazai mérkőzéseinket sajnos a pálya alkalmatlansága miatt a cikói Sportegyesület pályáján játszottuk . Az őszi bajnokságban Nagy János Bátaapáti lakos volt a csapat edzője A csapat játékát még idősebb labdarugók segítették elő (Szentpál Gáspár, Csiki Tamás, Váncsa István, stb.) Az őszi bajnokság befejezése után a csapat téli pihenőre tért. Nagy János a csapat edzője lemondott és a tavaszra új edző szerződtetésével (Botos Árpád bátaszéki lakos) készült a csapat a tavaszi bajnokságára.

  A vezetőségnek egy igen nagy problémát kellett megoldani, a csapatnak nem volt öltözője. Igaz két hordozható konténert beszerzett a vezetőség ‚ hogy az öltözővel kapcsolatos gondokat enyhítse de ez csak rövidtávra felelt meg. Közben a bajnokságnak vége lett - a csapat a bajnokság mezőnyének második felében végzett. 1995 novemberében kitűztük az öltöző épületének az alapjait és ezzel elkezdődött egy két éves építési időszak. Ezen időszak alatt a csapatunkat is állandóan formáltuk, játékos állományát javítottuk. Elkezdődött a bajnokságon belül az eredményességre törekvés. Az 1995-96-os bajnokságot már a középmezőnyben zárta csapatunk Az öltöző építése is jól haladt 1996-ban az épület már tető alatt ált.

  Az 1996 őszi bajnokság Bátaapáti-Kisdorog mérkőzésén a kisdorogi csapat elvesztette a mérkőzést, de vezetői és szurkolói utólag is provokálták a Bátaapáti csapatot, Bátaapátit elnevezték konténer csapatnak A mérkőzés után a kisdorogi csapat egyes tagjai kárt okoztak egyesületünknek: 4 db műanyag edény összetörésével. Sportszerűtlen magatartásukat nem tudjuk elfeledni

  Ezen kritikák is ösztönzést adtak az öltöző mielőbbi felépítéséhez. Az 1996-97-es bajnokság tavaszi szezonjában a csapat szépen teljesítette a vezetők elvárásait de csak az utolsó mérkőzésen dőlt el a bajnokság sorsa. Bátaapátinak az utolsó hazai mérkőzését, melyet Alsónánával játszott, meg kellett nyerni ahhoz‚ hogy bajnokcsapat legyen. Lázban volt az egész falu a mérkőzés előtti órákban már a mérkőzés megkezdésének időpontjában kb. 150 nézőt láttunk a pálya körül Sári Józsefné a csapat akkori gazdasági vezetője szerint több mint 200 jegyet adott el, ami arra enged következtetni ‚ hogy a teljes néző létszám 250 fő felett volt. Bátaapáti csapata meghálálta a nézőknek az elmúlt évek szurkolását mivel megnyerte az 1996-97-es körzeti bajnokságot.

  Itt jött el az az időszak amikor felfigyeltek ránk a szomszéd falvak és kérdezgették‚ hogy nem kéne e náluk is futball csapatot létrehozni Ezekben az években alakulnak meg Mórágyon és Mőcsényben a Sportegyesületek. A Bátaapáti futballtörténelem rövid három éves szakasza lezárult és jött egy újabb de keményebb időszak melyről egy későbbi időpontban de folyatatásban fogunk beszámolni.

  Bátaapáti 2001.04.09.

  forrás: http://www.bataapati.hu/ewPortal3.icom?shopid=bataapati&language_code=hu&ewcateg0=14