magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2016/2017 Budapest IV. osztály, 2. csoport 7 Than Károly SE 14 7
2015/2016 Budapest IV. osztály, 2. csoport 7 Than Károly SE 14 15
2014/2015 Budapest IV. osztály, 2. csoport 7 Than Károly SE 9 27

összes eredmény, részletek »

címer: Than Károly SE

Az egyesületet Papp Péter indította útjára 2006 nyarán, azzal a céllal, hogy a Than Károly Ökoiskola diákjai és tanárai szervezett keretek között tudjanak sportolni. Ebből a célból már a 2006/2007es szezonban benevezte a csapatot a BLSZ 4 bajnokságba. A csapat eleinte még nagyon amatőr szinten, kevés létszámmal és csak az iskolához kötődő személyek játszottak. Az első szezon után az iskolából a kevés érdeklődő miatt szakított a csapat azzal a felfogással, hogy csak az iskolához kötődő ember játszhat és így elkezdtek, jönni „külsős” emberek is. A csapat a bajnokságban egy erős középcsapatnak számított ekkor. A célok mindig az előrébb lépés volt, de valahogy a célokat soha nem sikerült elérni. Ennek betudható az is, hogy sokan elmentek a csapatból és őket mindig új játékossal kellett pótolnunk, akiknek idő kellett ahhoz, hogy összeszokjanak. A csapatnak a legfontosabb célkitűzése mindig is az volt, hogy a csapat egy jót focizzon és jó hangulatú baráti társaság alakuljon ki. Ez sikerült is és szerencsére a 2009/2010es szezonba olyan közösséget alkottunk, akik az eredménytelenségben is kitartott egymás mellett és minden apróságnak tudtunk örülni. A csapat elérkezett, hogy fennállása ötödik szezonja elé néz. Most is lesznek változások a keretbe, de most nagymértékben az előző szezon csapata marad meg, inkább csak érkezők lesznek.
A csapat Papp Péter edzőnek és egyesület vezetőnek köszönheti létét és fennmaradását és reméljük előbb utóbb szép eredményekkel is meg tudjuk neki hálálni a munkáját!

A csapattagok által kreált becenév a TANK. Ez a név a mérkőzések előtti köszöntéskor mondott Than szóból ered. Pontosan, hogy ki mondta először, hogy Tank azt homály fedi, de egyre többünknek megtetszett és így a szezon második felére már TANK-kal köszöntöttük a nézőket!


Go TANK!

Heizler Sándor, 2010.07.01

szezon értékelés

 1. 2010/2011
  A szezon előtt nagy reményeket fűztem a szezonhoz, miután tudtam, hogy elég erős kerettel rendelkezünk ahhoz, hogy egy meghatározó középcsapat legyünk.

  Az első meccsen sokan voltunk 18 fővel plusz 2 emberrel, akit még a jegyzőkönyvbe se írtunk be, de egy bökkenő volt, vészkapussal kellett játszanunk. Sajnos harmatgyenge ellenfelünk ezt ki is használta és már az első meccsen vereséggel indultunk. Ahogy teltek a meccsek egyre jobban fogyott a létszám, az eredmények is egyre jobban elmaradtak és ezen felül a csapat játékosai sérülésből sérülésbe kerültek. A szezon felénél ott álltunk néhány ponttal az utolsó helyek egyikén. Télen eligazolt az egyik kulcsjátékosunk, aki helyett nem jött senki és az ő hiányát nagyon megsínylette a csapat. A védelmünk teljes tavaszi szezon során sérülten játszott, már a tavasz elején a védelem tengelyéből az egyik védőnk bokaszalagja megadta magát, aki így több mint fél éves kihagyásra kényszerült.
  A tavasz azonban nem csak a negatív dolgokról szólt! Csapatunk hatalmas győzelmet aratott 10 emberrel felállva a Siketek ellen, miután sajnos a tavasz folyamán a 11 embernek is örültünk, de ezen a meccsen csak 10 embert tudtunk csatasorba rakni. A meccsen a hatalmas védelmi munkából mindenki kivette a részét és ami miatt nagy szó a győzelmünk, hogy hatalmas bomba gólokat lőttünk. Ezt a 10 embert a csapat viccesen T10-nek nevezte el ami a Tank-ból és a 10 főből jött össze.

  A szezon végén a pénzügyi gondok és a kevés ember miatt is kétséges volt az indulásunk a 2011/2012es szezonban, de a csapattagok nagyobb anyagi ráfordítása és Papp Péter áldozatos munkájának köszönhetően ott leszünk a következő szezonban is. Remélhetőleg a csökkentett keret meghozza, hogy egy olyan egységes csapat leszünk akik tényleg büszkén lépnek pályára és győzelmeket fogunk aratni és ezzel a Than SE hatodik szezonja lesz a legsikeresebb az elmúlt idények után!
  Heizler Sándor (játékos), 2011.07.18
 2. 2011/2012
  A csapat belügyeit rendezve várta a szezont. A klub története során talán először egy olyan belső mag kezdett körvonalazódni, ami megfogja határozni a csapat jövőjét.
  Felemás szezont tudhatunk a hátunk mögött, hiszen voltak nagy vereségek, de nagy győzelmek is. Nagy vereség volt a Káp City elleni, amit sajnos időpont változtatás miatt csak vészkapussal sikerült letudni, de nagy győzelem volt a BEAC elleni 7-1-es hazai siker vagy a Kispest SE elleni idegenbeli 0-2.
  A szezonban az eddig legnagyobb fordításunkat is megcsináltuk, hiszen Hunreal ellen 0-3-ról sikerült 5-3-as győzelmet aratnunk.
  A csapat habár utolsó előtti (13.) lett a bajnokságban, de csak 5 ponttal lemaradva a 10. helytől! Ez is mutatja, hogy a csapat egységesebb talán, mint valaha.
  Heizler Sándor (játékos), 2013-02-18
 3. 2012/2013
  A szezon elején ígéretes játékot mutatott a csapat, de a bajnoki mérkőzéseken csak részben jött ez ki. A szezont nyugodtan elnevezhetnénk a sérülések szezonjának ennek is betudható, hogy nem volt két egymást követő mérkőzés amikor ugyanazzal a kezdő csapattal tudtunk volna pályára lépni. Sajnos több mérkőzést is nyerhető pozícióból veszítettünk el. A csapat rutintalanságából adódóan sokkal kevesebb lett így a megszerzett pont, mint amit meglehetett volna a mutatott játék alapján. A vereségek másik oka a katasztrofális helyzet kihasználásunk volt és a védelem gyerekes hibái. A szezonban voltak edzések, de a látogatottság nagyon alacsony volt és emiatt sokszor el is maradt.
  A szezon pozitívuma, hogy a költségvetésünket sikerült rendbe hozni ami Papp Péternek is köszönhető.
  Szezon végén Papp Péter lemondott edzői posztjáról és innentől már csak a klubvezetői posztot tölti be. Az edzői posztra két játékos-edző lett kinevezve Rádli József és Gál Attila személyében.
  Az új szezonban több változás is lesz mind a játékosállomány tekintetében, mind a háttér dolgokban!
  Heizler Sándor (játékos), 2013.08.17
teljes név
Than Károly Sportegyesület
Szurkolók
alias
Tank
cím
1023 Budapest
Lajos utca 1-5.
Budapest
 
elérhetőség
telefonszám 06305903953
e-mail px4@freemail.hu
alapítás
2006
klub színei
kék - sárga
2006 - 2012

kék - narancssárga - sárga
2012 -
bajnokság
- (megszűnt csapat)
névváltozások
 1. Than Károly Sportegyesület
  2006 - 2017
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Annika
  2013.02.17, 18:28
  Érdekes címer, hogy jön össze a futballal?

  Lásd a bemutató első részének végét. A csapattagok által kreált becenév a Tank, teljes átiratban a T(ha)ANK(ároly SE).

  Hasonlít az RTK becenevel aszociálható (ReTeK) véletlen egybeeséssel.

  Bár a dolog fordítva is működik. Haladó felvilágosultak már a ´70-es években létrehoztak egy futballklubnak álcázott uniót, a Melegházasságot Támogató Kipa-Viselő Munkásegyletet, az MTK-VM-et.
   
 2. avatar: pancso
  2013.02.17, 14:23
  Érdekes címer, hogy jön össze a futballal?
   
 3. avatar: thanse
  2013.02.17, 14:21
  a régi címer 2006-2012 december 31.ig volt hatályba
  2013. január 1től visszamenőleg is az új címer a hatályos

  címer készítője: Hangya Attila
   
 4. avatar: thanse
  2010.12.06, 08:40
  Módosult az első számú mezünk színe!

  Mostantól narancssárga mez, fekete gatya és fekete sportszár.

  A világoskék mezt csak ha a mezszín ütközés van akkor játszunk!
   
 5. avatar: thanse
  2009.08.09, 13:58
  A csapatunk első száma meze teljes világoskék lett!
   
 6. avatar: thanse
  2009.03.05, 02:59
  Feladok egy talányt! smiley

  Olyan infókat kaptam, hogy 2006 előtt már egyszer volt egy Than Károly SE nevű egyesület! Bárki tudja igazolni ezt a pletykát kérem írjon!!! Köszönöm!