magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2023/2024 Nemzeti Bajnokság III, Dél-Nyugati csoport 3 Bonyhád-Majos 10 31
2022/2023 Nemzeti Bajnokság III, Közép csoport 3 Majosi SE 14 39
2021/2022 Tolna megye, I. osztály 4 Majosi SE 1 66

összes eredmény, részletek »

címer: Bonyhád-Majos

A Majos SE rövid története

A Majos SE elődje 1964-ben alakult Majosi Aranykalász SE néven, majd miután a névadó termelőszövetkezet 1972-ben beolvadt a bonyhádi Pannónia Mgtsz-be, a csapat is ezt a nevet vette fel. Ám nem csak a név lett új, hanem a régi pálya helyett újat épített a patronáló cég, azóta ez az egyesület otthona. A csapat összetétele is változott: az addig "színtiszta" majosi csapatba sok bonyhádi játékos került. Sajnálatos módon, amikor a legjobban szerepelt a Pannónia SE, 1985-ben a megyei I. osztályban 5. helyezett volt, a fő patrónus kihátrált az egyesület mögül és így anyagi okokból még ebben az évben fúzionálni kényszerült a nagyobbik bonyhádi futballegyesülettel a Bonyhádi MSC-vel. Ez gyakorlatilag a csapat megszünését jelentette ám - bizonyítandó, hogy mennyire van létjogosultsága egy ilyen családias klubnak - alulról jövő kezdeményezésre a klubot 1989-ben MAJOS SE néven újjászervezték.

Azóta sok éven keresztül megyei II. osztályban szerepelt a csapat - nem is rosszul - mígnem 2004-től - hosszú idő után - ismét a megye legmagasabb osztályában bizonyíthatja, hogy a majosi egyesület a megye labdarúgó elitjének jogosan a tagja.

Amatőr gárda lévén elsődleges cél a családias légkör kialakítása illetve megtartása, és a fiatalokkal a játék megszerettetése. Ehhez jelenleg minden körülmény adott: jó pálya, világítással ellátott edzőpálya, felújított szociális létesítmények, nyugodt légkör.

Szerző: Grobbelaar, 2009.00.00

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2013.06.02, 23:21 Demcsák Zoltán dicsőséglista
2012.06.19, 17:21 Szutyok17 weboldalak
2012.06.19, 17:21 Szutyok17 dicsőséglista

részletek »

teljes név
Bonyhád-Majos
Szurkolók
kapcsolódó csapatok
cím
7187 Bonyhád-Majos
XI. utca 5.
Tolna megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (20) 206 0781
e-mail aron7502@gmail.com
alapítás
1964
klub színei
zöld - fehér
bajnokság (2023/2024)
névváltozások
 1. Majosi Aranykalász SE
  1964 - 1972
 2. 1972-ben a névadó termelőszövetkezet beolvadt a Bonyhádi Pannónia MgTSz-be.
 3. Bonyhádi Pannónia SE
  1972 - 1985
 4. 1985-ben egyesült a Bonyhádi MSC-vel
 5. 1989-ben újjáalakult
 6. Majos SE
  1989 - 2023
 7. Bonyhád-Majos
  2023 -
dicsőséglista
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: BZS1979
  2020.05.20, 11:18 (szerk.: 2020.05.20, 11:19)
  Serleg emlékeztet az elsőségre

  2020. 05. 17.

  Közös vacsorával ünnepelte az NB III-ba jutást a Majosi SE. Az elnökség egy kupát is csináltatott az alkalomra, hogy a játékosok ne felejtsék, milyen nagy tettet hajtottak végre.

  Boldogan pózoltak fotóriporterünknek a serleggel a majosi labdarúgók a péntek esti szezonzárón.

  Vezetők, edzők, játékosok és támogatók koccintottak közösen arra, hogy a völgységi klub az őszi idénytől egy ligával feljebb, az NB III-as bajnokságban szerepelhet.

  A korábbi évek megyei gyakorlatával ellentétben a Majosi SE-nél nem vacilláltak, amikor az MLSZ felkínálta számukra az osztályváltás lehetőségét – most gőzerővel dolgoznak azon, hogy minden feltételnek megfeleljenek.

  „Mivel a szövetségtől nem kaptunk kupát, az elnökség úgy döntött, hogy erre az alkalomra csináltat egyet, hogy a játékosok mindig emlékezzenek erre a sikerre, ha a klubházban ránéznek” – mondta Fábián Béla, a klub elnöke, aki beszédében megköszönte a játékosoknak a helytállást és a remek teljesítményt, kiemelve a bonyhádi önkormányzat, illetve a csapat mellett álló szponzorok támogatását.

  A vacsorán – amelyen sült malacot tálaltak – ott volt Kersák Tamás, a humán bizottság elnöke, és Sárkány Szabolcs, a településrész önkormányzati képviselője.

  Majoson már nagyon várja mindenki, hogy a csapat bemutatkozhasson az NB III-as bajnokságban – s nemcsak a vezetők, edzők és játékosok, de a szurkolók is. Ám addig még sok a tennivaló.

  „Az MLSZ előírásainak eleget fogunk tenni, a következő napokban fontos egyeztetéseink, tárgyalásaink lesznek az önkormányzattal és a leendő támogatókkal” – tette hozzá Fábián Béla.

  Teendők vannak bőven. A pályát szabványosítani kell (hosszában öt méterrel beljebb kell hozni, széltében viszont hetven centivel meg kell növelni a játékteret), a meglévő lelátóra tetőt kell húzni, vendégszektort kell kialakítani (büfével, mellékhelyiséggel), női öltözőt, orvosi-doppingszobát is biztosítani kell, és szükség lesz egy eredményjelzőre is.

  A játékoskeret nagyjából összeállt az új évadra, Tihanyvári László edző örömmel konstatálta, hogy olyanok is meggondolták magukat, akik először még nemet mondtak az NB III-as megmérettetésre.

  „Szeretnénk erősíteni is, a kiszemeltjeink megvannak, többekkel tárgyaltunk, sőt közel vagyunk a megegyezéshez, de egyelőre nem szeretném elárulni, hogy kikről van szó” – mondta a 61 éves pécsi szakember, aki először vállalt munkát Baranyán kívül, s lett sikeres a majosiakkal.

  A csapat a tervek szerint a június 15-én kezdi a felkészülést a bajnokságra, addig minden futballista egyénre szóló edzésterv alapján készül.

  Arról egyelőre nincs hír, hogy hány csoportos lesz az NB III, ahogy arról sem, hogy mikor indulhat a szezon.

  https://www.teol.hu/sport/helyi-sport/serleg-emlekeztet-az-elsosegre-2419644/
   
 2. avatar: Monument
  2016.08.20, 16:48
  kép

  Tolna Megyei Népújság, 1957.február
   
 3. avatar: BZS1979
  2010.04.02, 21:28
  Negyven éve a majosi fociban

  Bonyhád-Majos | Negyven éve tudósítja a Tolnai Népújságot és elődjét, a Tolna Megyei Népújságot Majosról id. Lőrincz Antal. A jubileum alkalmával megyei napilapunk emlékplakettel és oklevéllel jutalmazta munkatársunkat.

  A 72 éves Lőrincz Antal mindennapjait kitölti a labdarúgás. A futball mindig támát jelent a csaldában, legyen szó vasárnapi ebédről, születésnapról, névnapról, húsvétról vagy karácsonyról. A négy évtiezede tartó szerelem egy pályaavatóval kezdődött: 1970-ben egy Tolna elleni mérkőzésen vették birtokba „stadionjukat” a hazai aranylábúak. Anti bácsi nem emlékszik éppen jó szívvel a találkozóra, hiszen a vendégek 1–0-ra nyertek. „Az egyik játékosunk kijött inni az oldalvonal mellé, és az ő üresen hagyott helyén vezették a vendégek azt a támadást, aminek a végén megszerezték a győztes gólt” – mondja.
  A tudósítói munkára Nyakas István a sportrovat korábbi vezetője kérte fel. Ő volt az, aki felvette a beszámolót. Nem voltak gépírók, ráadásul tudósítani sem volt leányálom. „A téeszben volt tárcsázós telefon, ott ültem és vártam olykor órák hosszat is, hogy leadhassan a hétvégi beszámolómat„ – teszi hozzá.
  Aktívan nem sportolt, de nem is volt rá ideje. Szülei gazdálkodtak, gyerekként pedig naphosszat legeltette a réten a jószágokat. „A közelben volt a futballpálya, s máig emlékszem, hogy milyen hangzavarban törtek ki a szurkolók egy-egy gólnál. Ilyenkor szinte meghasadt a szívem, hogy én nem lehetek közöttük” – idézi fel a régmúltat.
  Vezetőként aztán bepótolta, ami kimaradt az életéből, nagy szerepe van abban, hogy újáéledt a majosi foci. „Büszke vagyok rá, hogy én voltam az, aki annak idején aláírta Szentes Lázár Szekszárdi Dózsába igazolását szentesítő lapot” – mondja. Talán nincs olyan futballrajongó, aki ne tudná, hogy Szentes Lázár pályája Majosról indult, a ma a Nyíregyháza NB I-es kispadján ülő szakember e kicsi falu szülötte.
  Anti bácsinak negyven év alatt számtalan nagy meccsben volt része, egy esemény azonban egész életét végigkíséri. „1970-ben megyei kupadöntőt játszhattunk a Pakssal, s ha nyertünk volna, a Fradi jött volna Majosra. A fináléban 4–2-re kikaptunk, és így lecsúsztunk a zöld-fehérekről, de azt megelőzően olyan skalpokat gyűjtöttünk be, mint a Tolnáé, a Szekszárdé vagy a Bonyhádé” – nosztalgiázik.
  A Majos ma a megye egy egyik meghatározó csapata amelynek fényes bizonyítéka az elmúlt szezonban megszerzett bronzérem. Negyven év legnagyobb eredménye. Anti bácsinak köszönhetően a menetelés egyetlen pillanatáról sem maradtak le a Tolnai Népújság olvasói.

  http://teol.hu/tolna/sport/negyven-eve-a-majosi-fociban-296393