magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2021/2022 Heves megye, I. osztály 4 Felsőtárkány SC 16
2020/2021 Heves megye, I. osztály 4 Felsőtárkány SC 13 20
2019/2020 Heves megye, I. osztály 4 Felsőtárkány SC 7 22

összes eredmény, részletek »

címer: Felsőtárkány SC

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2010.04.13, 15:11 arti27 színek

részletek »

teljes név
Felsőtárkány Sport Club
Szurkolók
alias
Felsőtárkány-Mezőkövesd
Mezőkövesd Zsóry FC II
Felsőtárkány-MKövesdzsóry
kapcsolódó csapatok
cím
3324 Felsőtárkány
Fő út 101.
Heves megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (20 539-9199
fax. +36 (36) 434 157
e-mail felsotarkanysc@felsotarkany.hu
alapítás
1951
klub színei
kék - fehér
bajnokság (2023/2024)
névváltozások
 1. Felsőtárkányi TSz SK
 2. Felsőtárkány SE
  ? - 2008
 3. Felsőtárkány SC
  2008 - 2012
 4. Fortress-Felsőtárkány SC
  2012 - 2015
 5. Felsőtárkány SC
  2015 - 2017
 6. Beton-Termék Felsőtárkány SC
  2017 - 2018
 7. Felsőtárkány SC
  2018 -
dicsőséglista
 1. NBIII/harmadosztály bajnoka
  2012/2013
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: pancso
  2016.02.21, 20:16
  Szüntessünk meg egy helyi csapatot, azért, hogy egy politikusnak legyen még egy csapata! Miért nem adják kölcsönbe a játékosokat a 3. vonalba? A jog sokféleképpen értelmezhető? Erre még jogászként is azt mondanám, hogy elmégy te... Sokféleképpen, főként, ha egy vezető kormánypárti politikus a csapat elnöke...
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2016.02.21, 20:09
  Az MLSz adatbankban már Felsőtárkány-MKövesdzsóry néven szerepelnek.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2016.02.21, 20:07 (szerk.: 2016.02.21, 20:08)
  Fiókcsapatuk nem lehetett, de kapcsolatuk gyümölcsöző a Felsőtárkánnyal.

  A harmadik vonal Keleti csoportjában pillanatnyilag – tizenegy mérkőzés után, tizenkét ponttal – a tizedik helyen áll a hevesi székhelyű, de a borsodiak hathatós támogatását élvező alakulat. Az eredeti terv szerint a Mezőkövesd Zsóry FC fiókegyüttesévé vált volna a Felsőtárkány, a nyári elképzelést viszont nem engedélyezte a Magyar Labdarúgó Szövetség.

  – Az érvényben lévő szabály kétosztálynyi különbséget ír elő – kezdte Tóth László, a matyóvárosiak szakmai igazgatója. – Ennek szellemében az az elképzelés nem kaphatott „polgárjogot”, mely szerint az NB II-es Mezőkövesd Zsóry FC NB III-as gárdát működtethet. Ebben az esetben egy játékos – ugyanazzal az igazolással – mondjuk pályára léphetett volna szombaton a második vonalban, vasárnap pedig a harmadik osztályban. Ez tehát nem ment, a kölcsönös előnyökön nyugvó szoros kapcsolat kiépítése előtt azonban semmilyen akadály nem tornyosult. Kapcsolatépítésünket elősegítette a felek között régóta meglévő jó viszony, továbbá a földrajzi közelség, s ehhez még hozzászámíthatjuk a klubok és a játékosok érdekét is.

  A kövesdiek keretében több olyan játékos is volt, aki még nem érett meg arra, hogy az NB II-ben szerephez jusson, annak pedig nincs értelme, hogy a tehetséges, ifjúsági és junior korú labdarúgók a kispadon csücsüljenek.
  – Ezért mi játékosokkal támogattuk meg a tárkányiakat, amikor ők az éppen aktuális keretüket alakították ki – folytatta Tóth László. – Nem csupán felnőtteket adtunk kölcsönbe, hanem U21-eseket is, és a „frigy” óta eltelt néhány hónap igazolta törekvésünk helyességét. Csirmaz, Herczeg és Nagy Z. például erőssége lett a Felsőtárkánynak, ahol hétről hétre igazolhatják képességüket, tudásukat. Itt hangsúlyoznom kell, hogy fiataljainkról nem mondtunk le, figyeljük őket, sőt azok esetében, akiket szerződés köt hozzánk, a kölcsönadás anyagi vonzatait is viseljük, ezzel tehermentesítjük a Bükk „lábánál” tevékenykedő klubot. A köztünk lévő kontraktus egyébként sem merül ki a játékoscserében: a Mezőkövesd Zsóry FC adott esetben közlekedési eszközzel, orvosi háttérrel, regenerációs lehetőséggel, sőt infrastrukturálisan is a hevesiek mögött áll. Nálunk ugyanis – akár az egyre jobban épülő-szépülő városi sporttelepünkön, akár a tűzoltó­pályán, akár a Zsóry fürdő területén – egymást érik a füves és műfüves pályák, és ha víz, vagy majd hó borítja a felsőtárkányi gyepet, akkor sem történik tragédia, hozzánk bármikor jöhetnek. Vezetői szinten napi kapcsolatban állunk, ha valahol, vagy valamiben szorít a cipő, akkor pedig azonnal lépünk, intézkedünk – vagyis nagy reményeket fűzünk ehhez a kézfogóhoz

  http://www.bazfoci.hu/tartalom/cikk/326446_mezokovesd_nem_hivatalos_tartalek_csapat_a
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2016.02.21, 20:05 (szerk.: 2016.02.21, 20:09)
  Mezőkövesd – A sportbarátság jegyében készülőfélben van megyénk hetedik NB III-as csapata.

  Felröppent annak híre, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC második csapatot szervez, és a társaságot benevezi a harmadik vonalba. Az információnak van valóság­alapja, sőt a konstrukció állítólag már csak arra vár, hogy az MLSZ engedélyezze.

  Buktatókkal jár

  – Eljutottunk arra a szintre, amely már megköveteli, hogy az utánpótláskorból kiöregedőknek valamilyen játéklehetőséget biztosítsunk – kezdte Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai igazgatója. – A trend eddig az volt, hogy az ifjúsági korosztályból kinövő fiatalokat kölcsönadtuk, a várt eredmények azonban elmaradtak. A gyerekek nem kaptak megfelelő képzést, fejlődésük megrekedt, ennek következtében eltűntek, így nem volt számukra visszaút. Arra a következtetésre jutottunk Mezőkövesden, hogy ezt a folyamatot meg kell állítanunk. A tehetséges labdarúgók megmentése érdekében két út tűnt járhatónak: az egyik, hogy megyei I. osztályú gárdát indítunk, vagy „valamilyen formában” megcélozzuk az NB III-at. Az előbbit azért vetettük el, mert az NB III és a megyei I. osztály között óriási a különbség, már ami a tudásszintet és a pályák állapotát illeti. Ezért maradt az NB II és az NB III, ez az átmenet mindenki számára kezelhető, de buktatókkal jár, ügyünk az MLSZ előtt van. Mi előkészítettünk mindent: az egész anyagot, a kérelmeket, az igazolásokat, most pedig várunk.

  Az elképzelés így fest: megszűnne a Felsőtárkány SC Sportegyesület, melynek NB III-as indulási jogát átvenné a Mezőkövesd, utóbbi pedig Mezőkövesd Zsóry FC II néven szerepelne a harmadik vonalban. A csapatot volt felsőtárkányiak és az NB II-es gárdából kiszoruló (valamint visszajátszó) kövesdiek alkotnák. Az elképzelés kristálytiszta, a gondot csupán az okozza, hogy a szabályok szerint az NB II-ben szereplő klubok csak két osztállyal lejjebb, azaz a megyei I-ben indíthatnak fiókcsapatot.

  – A jog sokféleképpen értelmezhető – folytatta Tóth László. – Mezőkövesden a klub és a gazdasági társaság vezetői bizakodva várják az MLSZ határozatát. Türelmesek vagyunk, mást nem tehetünk, és a döntésig nem szaladunk előre. Vagyis egy jelenleg még nem létező csapat számára nem alakítottunk edzői stábot és a helyszínt illetően sem tárgyaltunk.

  Kitűnő kapcsolatban

  A dél-borsodi-bükkaljai labdarúgást jól ismerők tudják, hogy a felsőtárkányi és a mezőkövesdi klubok között évek óta baráti a kapcsolat – az ötletet így gyakorlatilag közösen jegyzik a borsodiak és a hevesiek.

  – Az utánpótlás-nevelés ügyének előmozdítása és a tehetségek megmentése érdekében akarunk szövetkezni a kövesdiekkel – vette át a szót Szarvas László, a Felsőtárkány SC Sportegyesület titkára, akit eddig szinte mindegyik kövesdi bajnoki meccsen láttunk a lelátón és a VIP-ben. – Az U19-ből kinőttek zsákutcába kerültek, mert az U21-es vonal megszűnt, így csapat nélkül maradtak. A felnőttek közé még nem tudják beverekedni magukat, ezért kölcsönbe mehettek többnyire a megyei I. osztályba, ahol nyakukra került a „kötél”. Ezt az űrt hidalnánk át a kövesdiekkel kiagyalt kézfogóval. Személy szerint úgy tudom, hogy az MLSZ versenybizottsága jóváhagyta az elképzelést, amely az MLSZ elnöksége elé kerül. A testület a hírek szerint szerdán délután ülésezik, mi csütörtökön kaphatunk választ. Nekünk egyébként még nincs jóváhagyott NB III-as licencünk, a hiánypótlást azonban elvégeztük és az a kérdés, hogy a matyóvárosiak fiókcsapatává válhatunk-e. A részletekről – például az elnevezésről, a hazai pálya helyszínéről, a keret tagjairól, a finanszírozásról – pedig csak akkor érdemes tárgyalni, ha „felszállási” engedélyt kapunk az MLSZ-től…

  Mindezekre persze csak napok, vagy inkább órák maradnak – ezen a héten nyilvánosságra hozzák az NB III pontos beosztását, esetleg sorsolását is –, így gyanítható, hogy a színfalak mögött már mindenről döntöttek Felsőtárkányban és Mezőkövesden is.

  2015-07-08
  http://www.boon.hu/a-mezokovesd-a-tarkanyiakkal-operal-ha-az-mlsz-engedi/2871734
   
 5. avatar: matyika89
  2014.01.08, 22:29
  Szurkolói oldal:

  http://felsotarkany.atw.hu/
   
 6. avatar: ingersheim
  2013.11.10, 12:47
  A felsőtárkányi klub 1951-ben alakult és a környékbeli bányász-, építő-, és katonacsapatok mellett nem nagyon tudott még a megyei első osztály közelébe sem kerülni. Aztán ahogy a rendszerváltás környékén a szocialista vállalatok csapatai megszűntek, a Felsőtárkány hirtelen a megyei első osztályban találta magát, és amikor a 2010-es években már lasszóval kellett fogni az NB3-at vállaló csapatokat, a Felsőtárkány bátor lépésre szánta el magát és befészkelte magát a Mátra csoportba.

  A csapat 60 milliós TAO támogatással szép pályát kapott, a pályaavatón Dr. Juhász Attila Simon polgármester, fideszes képviselő, az országgyűlés és a megyei közgyűlés válogatottjának összecsapásával kedveskedett a szurkolóknak. Nem tudjuk, hogy egy labdarúgópályát miért politikusok bulimeccsével kell avatni, de azóta a politika átadta a helyét a tárkányi Sárkányoknak. A hazai meccseiken a 2-300 lelkes néző félelmetes katlanná alakítja a pályát és a helyi fanatikusok a 10. hellyel annyira elégedetlenek voltak, hogy Vígh Ferencnek, a csapat játékosedzőjének mennie kellett. Helyére érkezett a 61-szeres válogatott Détári.

  A Sárkányok jegybevétele 1 millió forint körül van évente, ez azonban természetesen nem fedezi a csapat költségeit. A sárkányok az idei szezonban 100 pár futballcipőt vásároltak 11502 forintos egységáron, vagyis csak ez a költség 1.150.200 Ft. A 100 mez szintén elvisz egy újabb milliót, a 7 utánpótláscsapat edzőinek fizetése járulékokkal 600 ezer és 1.2 millió között mozog (ez havi 40-90 ezres fizetéseknek felel meg), az utaztatási költségek 1 millió felett vannak. Kapusmez, kapuskesztyű, labdák, hordágyak és máris bőven 10 millió felett vagyunk. Ebben természetesen nincs benne a felnőtt csapat edzőjének és játékosainak esetleges fizetése, költségtérítése.

  Felsőtárkány évi 340-360 millió forintból gazdálkodik (ennek több mint fele az általános iskola fenntartására megy el) és ebből az összegből nagylelkűen 4.5 millió forinttal támogatja a csapatot. A látványsport-támogatásból 2012-ben 19, 2013-ban 25 millió forintot kapott a Felsőtárkány. A csapat bevétele így 31 millió forint, ebből a felnőtt csapatot is beszámítva körülbelül 120 fő sportolását fedezik.

  A csapat játékosainak transfermarkt szerinti értéke 875 000 euro. Az egyik legértékesebb játékos az NB1 minden vidéki csapatánál megfordult Montvai Tibor. Mellette a szintén veterán Elek Norbert, és a Debrecen, Eger, Siófok és Diósgyőr csapatán kívül a Maldív-szigeteken is légióskodó Katona Attila számít ismertebb játékosnak, de több más játékosnak is van NB1-es múltja
  2013.11.01.

  valogatott.blog.hu/2013/11/01/vigyazz_dome
   
 7. avatar: karak
  2013.06.03, 21:09
  A klub története legnagyobb sikerét aratva megnyerte a 2012/13-as NB III Mátra csoportját, és osztályozót játszhat az egycsoportos NB II-be kerülésért.