magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
1986/1987 Hajdú-Bihar megyei I. osztály 4 Hajdú Vasas SE 2 40
1985/1986 Hajdú-Bihar megyei I. osztály 4 Hajdú Vasas SE 2 44
1984/1985 Területi Bajnokság, Tisza csoport 3 Hajdú Vasas SE 14 20

összes eredmény, részletek »

címer helye
alias
Hajdúsági Művek
Téglási Vasas
kapcsolódó csapatok
címkék
cím
 
alapítás
1953
klub színei
piros - kék
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
- régi stadionok
 1. Téglási Sportpálya

  (? - ?)

névváltozások
 1. Hajdúsági Iparművek Vasas
  1953 - 1968
 2. Hajdú Vasas SE
  1968 - 1987
dicsőséglista
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2019.12.23, 19:33
  Álláspont
  Szomorú eseménnyel fejeződött be a közelmúltban a megyei labdarúgó-bajnokság díjkiosztó ünnepélye. Alighogy a megyei labdarúgó-szövetség elnöke átadta a második helyért járó ezüstérmeket a Hajdú Vasas képviselőinek és gratulált a szép sikerhez, a szakosztályvezető szót kért. s bejelentette: a Hajdú Vasas labdarúgó-szakosztálya nem indul a jövő évi bajnokságban, mert a fenntartók megszüntetik a szakosztályt.
  Sajnos, nem egyedi esetről van szó, de tény, hogy ismét feloszlattak egy labdarúgócsapatot. Az együttes attrakciója hiányozni fog a téglásiaknak, a megye szurkolóinak, de túlzás nélkül mondhatjuk, az egész magyar labdarúgásnak. A klub még nem is olyan régen jelentős szerepet játszott a labdarúgó NB III-ban, illetve a területi bajnokságban és szép, modern sportteleppel rendelkezik. S valamikor az egyesület vezetői még rózsásabbnak képzelték el a jövőjüket. Veszteségről beszélünk, mert a téglásiakkal tovább csökken a kis csapatok száma. Elérkeztünk egy olyan ponthoz, hogy minden falusi vagy üzemi klub futballcsapatának megszüntetése a magyar foci létalapját veszélyezteti. A téglásiak is beütöttek egy szöget a haldokló magyar labdarúgás koporsójába.
  Túl sötéten látok?
  De hiszen a magyar labdarúgás vezetői az utóbbi években számtalanszor fogalmazták meg, ha nem tudjuk megállítani a kis csapatok számának csökkenését, ha évről évre százakkal lesz kevesebb az igazolt labdarúgó, menthetetlenül elsorvad a magyar futball. S Hajdú-Bihar megyében, Debrecenben bizony nagyon kevés már a focicsapat. Hol van már az az idő, amikor Debrecennek két-három, a megye községeinek négy-öt NB Ill-ban vagy területi bajnokságban szereplő csapata volt. Aztán sorra megszűntek, ezzel párhuzamosan vált szürkébbé labdarúgóéletünk. Szeretném hangsúlyozni, hogy országos jelenségről van szó. Mégis úgy érzem, nem feltétlenül szolgál hasznunkra, hogy ebben az esetben hozzáhasonulunk az országos átlaghoz.
  Sajnálom a Hajdú Vasast. Nem tudom pontosan, milyen indokok alapján hozták meg döntésüket az illetékesek. Lehet, hogy az anyagiak is közrejátszottak, mégsem tudom elhinni, hogy az egyetlen megoldás a labdarúgó-szakosztály feloszlatása volt. Egy megyei labdarúgó-bajnokságban szereplő együttes szerepeltetése egy olyan nagyüzemnek, mint a Hajdúsági Iparművek, nem okozhat problémát. Az indokok között szerepelhet az is, hogy Hajdúhadháztégláson a Hajdú Vasas mellett van egy másik csapat is, minek hát kettő? Én erre csak azt tudom válaszolni, az volna jó, ha nem kettő, hanem négy-öt is lenne. És jobb volna, ha a fiataloknak lehetőséget teremtenének arra, hogy szabad idejüket ne diszkóban, kocsmában, füstös eszpresszóban töltsék el, hanem a sportpályákon.
  befejezésül még csupán annyit szeretnék megjegyezni, ha a kis csapatok megszűnésének tendenciája nem fordítható vissza, akkor ne tekintsük katasztrófának, ha válogatott csapatunkat rendre több góllal legyőzik ellenfeleik. Mert sok más minden mellett, amelyek közrejátszottak az egykor legendás hírű magyar foci hanyatlásában, én legdöntőbbnek a csapatok és a játékosok számának csökkenését látom. Megyénkben nyolc-tíz évvel ezelőtt pusztított a sportklubok megszüntetésének járványa, aztán évekig csend volt. Szeretnék abban hinni, hogy mások nem fogják követni a Hajdú Vasas példáját.
  Filep Tibor

  Hajdú-Bihari Napló
  1987.07.01
   
 2. avatar: Sanyi-Hungaria
  2012.06.07, 13:20 (szerk.: 2018.02.18, 12:57)
   
 3. avatar: ingersheim
  2012.05.14, 20:17
  HAJDÚ VASAS SC, 1953
  Cím: Téglás, Hajdúsági Iparművek
  Pálya: Téglás, Úttörő u. 3, 700 néző
  Szín: piros-kék

  Sport zsebkönyv '69