magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2016/2017 Veszprém megyei III. osztály, Déli csoport 6 Szigligeti Balaton SE 4 49
2015/2016 Veszprém megyei IV. osztály, Déli csoport 7 Szigligeti Balaton SE 4 35
2014/2015 Veszprém megyei III. osztály, Déli csoport 6 Szigligeti Balaton SE 11

összes eredmény, részletek »

címer: Szigligeti Balaton SE

szezon értékelés

 1. 2009/2010
  A csapat az elmúlt szezonok sikertelensége után ismét a dobogót tűzte ki célul! A szezon kezdetekor a szakmai stáb maradt a korábbi, igaz később a sikertelenség miatt a vezetőedző Berta Attila lemondott. A tavaszt már Für Mihállyal kezdte meg a csapat azonban a harmadik bajnoki mérkőzés után neki is távoznia kellett. Ekkor a klubvezetés vette át az irányítást és a szezon végéig nem szerződtettek új edzőt. A játékos keretben nem történt változás, vagyis az évek óta jól megszokott játékosok szerepeltek továbbra is. Az első pár fordulóban meglepően magasra tette a mércét a csapat, hiszen volt, hogy vezette is a tabellát. Azonban az alapszakasz végre elfáradtak a fiúk és olyan meccsek mentek el, amelyek létfontosságúak lettek volna ahhoz, hogy a felsőházban szerepelhessenek. Az alapszakasz befejeztével az alsóházban folytathatta a BSE. Az alsóházat sikerült megnyernie a csapatnak így az ötödik helyet szerezték meg a szigligetiek!
  A bajnokság befejeztével ligakupa mérkőzést is játszott az együttes! Bár az elődöntőt elvesztették a szigligetiek a bronzmérkőzésen 1-1-es döntetlen után büntetőkkel végül megszerezte a bronzérmet!

  Az alapszakasz legemlékezetesebb mérkőzése a Szigliget.-Káptalantóti rangadó volt, melyen a korábbi sokszoros bajnokot hazai környezetben sikerült 2-0-ra legyőzni!
  A szezon mérkőzése mégsem ez volt, hanem a rájátszás 3. fordulójában megrendezett Szigliget-Nemesgulács találkozó, melyen tíz gól született! A végeredmény 9-1 a hazai csapatnak!

  Az idén a szurkolói támogatottság ismét hagyott kívánnivalót maga után bár a hazai meccseket elég sokan tekinteték meg a helyszínen az idegenbeli találkozókra már nem kísérték el ilyen sokan a csapatot.
  Molnár Dávid, 2009.08.30
 2. 2010/2011
  Változatlan játékoskerettel, de új edzővel vágott neki az új idénynek Szigliget csapata. Horváth Attila, aki korábban játékosként is erősítette az együttest vette át a szakmai irányítását. Az edző mérkőzéseken viszonylag kiegyensúlyozott teljesítményt produkált a csapat.
  A bajnoki nyitány előtt két kupamérkőzést is lejátszottak a szigligetiek. Az elsőn győzelemmel jutottak tovább, a másodikon viszont az alsóbb osztályban szereplő Ukk csapata megálljt parancsolt.
  A szezon első fordulójában rögtön a korábbi bajnok látogatott Szigligetre és sajnos papírforma eredmény született. A következő fordulóban azonban egy nehéz mérkőzésen sikerült begyűjteni az első pontot. Az ezt követő öt fordulóban viszont nem tudott pontot szerezni Szigliget. Az edző menesztése után rögtön sikerült begyűjteni az első győzelmet is ám az utolsó két fordulóban ismét vereségek következtek. A döcögős kezdet után mindenki jobb szereplésre számított, de ez sajnos nem így lett.
  A vezetőség azonnal lépett a téli szünetben és leszerződtette a „régi új” edzőt, Berta Attilát. Vele korábban is sikerült komolyabb eredményeket elérni, és irányítása alatt elég stabil csapattá tudott válni Szigliget. Az edző rögtön hozott magával új játékosokat is. Akiket sikerült is beépíteni az együttesbe.
  Az edzőmérkőzéseken folyamatosan jobb teljesítményt nyújtó csapat a tavaszi első fordulóban a címvédő ellen lépett pályára idegenben. Nagyon jó mérkőzésen még se sikerült a bravúr meg kell jegyezni nem utolsó sorban a bírói ítéletek az ellenfelet segítették.
  Ami ezután következett az viszont nem kis teljesítmény! Egy döntetlen előbb, majd két győzelem és ismét egy döntetlen. Utóbbi mérkőzésen 0-3-ról sikerült pontot menteni. A következő fordulóban viszont éppen 3-0-ról sikerült eladni a meccset és csak egy pontot otthon tartani. A hátralevő négy fordulóban pedig sziporkázó játékkal és gólzáporos győzelmekkel sikerült a dobogó hetedik fokára érni. Így egy vereséggel három döntetlennel és hat győzelemmel zárt a tavaszt a gárda.
  Mindent összevetve, ha az őszi teljesítmény is olyan lett volna, mint a tavaszi biztosan a dobogóért harcolt volna a csapat. A tavaszi produkció mindenesetre több mint biztató, és ha ezt a formát sikerül megőrizni a következő szezonra, akkor biztos, hogy sok évi várakozás után egy sokkal sikeresebb csapatért szoríthatnak majd a drukkerek.

  Miután az őszi szezonban az esőzések miatt a szigligeti pálya alkalmatlan volt a játékra így az összes mérkőzést idegenben játszotta a csapat. A tavaszi fordulókat egy kivételével mindet hazai pályán rendezték. Így az átlagosnál sokkal többen voltak kíváncsiak a csapatra, akik kilátogattak, azok nem is csalódtak, hiszen tavasszal a jobbik szigligeti csapatot láthatták játszani.
  Molnár Dávid, 2011.07.11
teljes név
Szigligeti Balaton Sport Egyesület
Szurkolók
cím
8264 Szigliget
Kossuth u. 53.
Veszprém megye
 
elérhetőség
e-mail szigligetbse@vipmail.hu
alapítás
1932
klub színei
kék - fehér
bajnokság (2017/2018)
névváltozások
 1. Szigliget
  ? - 1952
 2. Szigligeti Traktor
  1952 - ?
 3. Szigligeti Balaton SE
  ? -
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.05.17, 18:04
  Szigligeti Balaton SE zászló:
  kép
  Eőri Attila
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: Hawkz
  2011.09.11, 23:20
  Hm, egész "kulturált" egyént tükröz az iménti hozzászólás kedves Mester ZTE10-től. Büszke lehet rád a Szigliget(i) Balaton Sport Egyesület. Szerintem nem ártana moderálni az ilyet.
   
 4. avatar: Mester ZTE10
  2011.09.11, 21:58 (szerk.: 2011.09.13, 13:53)
  (...) Tökmindegy hogy Szigliget, vagy Szigligeti! Mi a közöd hozzá amúgy is? Akik ezeket a címereket készítik szabad idejükben csinálják! Senkinek nem volt még kifogása a csapatból! (...)

  Ez a hozzászólás nem megfelelő szövegkörnyezet alkalmazása miatt moderáltatott. (AMU)
  Tisztelt Hozzászóló! A csapatnév hivatalos írásmódjára vonatkozó kérdés lényege, hogy valamennyi helyen, így ezen a honlapon is HELYESEN szerepeljen valamennyi klub aktuális neve.
  Ennek a honlapnak a munkatársai és olvasói is szabad idejükben rajzolják meg a címereket. De nem csak SAJÁT klubjukét, hanem TÖBB SZÁZ egyéb klub címerét is, gondosan ügyelve a mindenkori pontos névhasználatra, a megfelelő színárnyalatokra és betűtipusokra is.
  Mitöbb, a címerpajzsok döntő többségét azért rajzolják újra, hogy ne a hagyományos, gyenge minőségű rasztergrafikák terjedjenek el a világhálón, hanem vektorgrafikák, melyek minőségromlás nélkül kicsínyíthetőek és nagyíthatóak.

  Figyelmedbe ajánlom az ezen honlap munkatársai által rajzolt jelenleg 340-nál több címert, melyeket számos bel- és külföldi sportegyesület, szurkolócsoport, honlapszerkesztő stb. használ.
  https://www.magyarfutball.hu/hu/cimerek

  ui.: Tiszteld a tökösebbet! Rajzolj vektorgrafikusan!
   
 5. avatar: NNS
  2011.07.15, 11:04
  És akik ezeket a címereket rajzolják, ezt miért nem tudják?
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.15, 10:53
  Szigligeti Balaton Sport Egyesület
  Alapítva: 1932
  Cím: 8264, Szigliget, Kossuth u. 53.
  Klubszínek: kék-fehér

  Sportelnök: Balassa Sándor
  Vezetőségi tagok: Káli Lajos, Halász István, Domonkos Zoltán, Horváth György
  Edzők:
  felnőtt - Berta Attila
  tartalék - Mayer Tamás

  Pályák:
  Nagyméretű (96x60 m) füves lelátóval: Id. Káli Lajos Sportpálya
  Kisméretű (40x20 m) műfüves

  Elérhetőségek:
  balu79@c2.hu
  szigligetbse@vipmail.hu

  http://szigligetbse.mlap.hu/#/html/18656531/render/adatok
   
 7. avatar: NNS
  2011.07.15, 10:20
  Szigliget Balaton SE
  vagy
  Szigligeti Balaton SE ?
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.15, 08:58
  kép
  forrás:
  Molnár Dávid - email
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.30, 19:25
  kép
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.30, 19:24
  Csapatunk történelme

  Szigligeten 1932-ben, az alapítás évében Szívós József irányításával a következő csapat játszotta az első mérkőzéseket a levente bajnokságban:Turbék Lajos, Turbék László, Jánka József, Biró József, Kocsis Ferenc, Kiss Lajos, Recz József, Recz László, Jánka Ferenc, Dosztál István és Jánka József. Ebben az időszakban Tördemiccel és Badacsonytomajjal mérték össze tudásukat. A maiakkal ellentétben, akkor még mezítláb rúgták a bőrt. Az első focipályát a patak alatti réten jelölték ki, majd később a Csikólegelőre rakta át a székhelyét a csapat. Pár év kivételével azóta is zajlanak a labdarúgó mérkőzések. Természetesen a szigligeti ?kék gatyásoknak? (ahogy ebben az időben hívták a csapatot) az első ötven évében voltak szép sikerei, de sajnos a feledés homályába merültek, így csak pár történésről tennék említést. Például az ötvenes években a megyei II. osztályban értek el szép erdményeket. Ekkor a csapat Traktor SE néven indult a bajnokságban, az elnök Horváth Károly volt. A hatvanas években Somfai György elnöksége alatt nagy mérkőzésen győzött Szigliget a Keszthelyi Haladás ellen kupameccsen. A csapat ebben az időben érdekes taktikával tette számára kedvezőbbé a feltételeket. A mérkőzések előtt kivonultak a tűzoltók és sártengert varázsoltak a pálya helyére. A legtöbb csapatot megoldhatatlan feladat elé állította a rossz talaj és a hazaiak győztesként hagyhatták el a pályát. Meg kell említenem még id. Káli Lajos nevét, aki sokáig irányította a csapat munkáját. Később Sabján Ferenc, majd Jánka Zoltán és Simon Endre irányításával egy dicsőséges fejezet íródott a csapat életében. Ebben az időszakban hatszor lett bajnok a csapat, de sajnos az anyagi feltételeket a vezetés nem tudta biztosítani, hogy a csapat magasabb osztályban is megmutathassa, mire képes. A 88-89-es bajnoki évben elért bajnoki cím után új elnök (Balassa Sándor) került a csapat élére, aki vállalta a megyei bajnokságban való indulást. A 89-90 és a 90-91-es bajnokságban a csapat a középmezőnyben végzett, de mégis kizártak bennünket azért, mert nem tudtunk serdülő csapatot indítani. A körzeti első osztályban később is többször végeztünk a dobogón, de bajnoki címet sajnos 13 éve nem ünnepelhettünk.

  Balassa Balázs

  forrás:
  http://szigligetbse.mlap.hu/gallery/19752743/renderimages/17153214/szigliget-sopron#/html/18520719/render/tortenelem