magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2021/2022 Csongrád-Csanád megye, II. osztály 5 Csengele KSE 4 46
2020/2021 Csongrád-Csanád megye, II. osztály 5 Csengele KSE 11 27
2019/2020 Csongrád megye, II. osztály 5 Csengele KSE 16 11

összes eredmény, részletek »

címer: Csengele KSE

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2012.04.23, 18:52 ingersheim alapítás

részletek »

teljes név
Csengele Községi Sport Egyesület
alias
Csengele KSE, Csengelei KSE
kapcsolódó csapatok
cím
6765 Csengele
Tanya 250.
Csongrád megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (70) 375 1075, +36 (30) 925 8372
e-mail kszt@freemail.hu
alapítás
1991. szeptember 12.
klub színei
lila - fekete
bajnokság (2022/2023)
névváltozások
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2012.04.21, 00:15
  Csengelei Községi SE: örömmel mennek ki a pályára

  A Csongrád megyei utánpótlásbázisokat bemutató sorozatunk e heti részében a Csengelei Községi Sportegyesülethez látogattunk el.

  Csongrád megye legészakibb települése Csengele. Sokáig zsákfalu volt, hiszen tíz évvel ezelőttig nem épültek aszfaltos átkötőutak Bács-Kiskun megyébe, a legközelebb fekvő Kiskunmajsára vagy Jászszentlászlóra. Így aztán a település könnyen kieshetett a látószögünkből, és előfordulhat, hogy valaki nem tudja, de ettől még tény: a Csengelei Községi SE 1991. szeptember 12-én alakult, azaz nemrég ünnepelte huszadik évfordulóját.

  – Az első időkben a labdarúgás mellett még volt szakosztálya a tollaslabdásoknak és a hobbi autósportosoknak is, ám mára csak a futball maradt – emlékezett vissza a kezdetekre az azóta is elnök, egykor játékos Kun-Szabó Tibor, akinek az édesanyja is a családi vállalkozás tagja: ő a szertáros.

  A Csengele történetében akadt olyan időszak, amikor négyszer egymás után megnyerte a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságot, ám pályagondok és az utánpótlás hiányosságai miatt nem válthatott osztályt. Ez viszont a nyáron megváltozott: remek, gondozott, ápolt pálya várja a vendégeket, az óvodásoktól az ifikig pedig megvan az a piramis, amely a megyekettes szerepléshez elengedhetetlen volt.

  – Túlzás nélkül állíthatom, a megye egyik legszebb pályája a miénk. Az idelátogató csapatok is ezt erősítik meg, hiszen aki járt itt, az is azt mondja, az első háromban biztosan benne van. Tényleg öröm kijönni a pályára, főleg pénteken, amikor a hazaérkező kollégisták miatt annyian vagyunk, hogy nem férünk el – vélte Kun-Szabó. – A nagyméretű mellett van még egy húszszor negyven méteres, világítással ellátott pályánk, ahol heti rendszerességgel 55–60 játékosnak tartom az edzéseket kora délutántól estig.
  A község a fekvése miatt csak önmagára számíthat, és ezzel nincs is gond, hiszen a polgármesterrel az élen az önkormányzat hathatósan segíti a futballcsapatot, az utánpótlásban pedig helyi gyerekek játszanak.

  – Tíz éve kezdtük el kiépíteni az utánpótlást, amelyből ma már az ifi kinőtt. A cél egyértelműen az, hogy néhány éven belül a felnőttcsapatot helyiek alkossák. Tudtuk, hogy a nagyok most így szerepelnek majd, de az ifiknek a saját korosztályukban jobbak a fejlődési lehetőségeik a megyekettőben, mint a megyehárom felnőttben – jegyezte meg Kun-Szabó, aki a futball népszerűsítése érdekében, baráti alapon az elmúlt években olyan játékosokat csábított a településre, mint a negyvenszeres válogatott Urbán Flórián, az NB I-ben szerepelt Várszegi Richárd, Juhos Péter, a röplabdás Mészáros Dömötör vagy a futsalos Madarász János. – Lehiggadtam, kiegyensúlyozott az életem, szóval megváltoztam – tette még hozzá a csengelei mindenes.

  És egy klubtörténeti rekord a végére: az U16-os serdülőcsapat a legutóbbi fordulóban 25–0-ra verte aktuális ellenfelét. Valami elindult Csengelén.


  A szerkesztőnek: az első mondat nem helytálló, ugyanis Csengele nem a legészakibb település a megyében smiley

  www.delmagyar.hu/sport/csengelei_kozsegi_se_orommel_mennek_ki_a_palyara/2244840/