magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2023/2024 Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, I. osztály 4 Mezőkeresztes VSE 5 45
2022/2023 Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, I. osztály 4 Mezőkeresztes VSE 12 26
2021/2022 Borsod-Abaúj-Zemplén megye, I. osztály 4 Mezőkeresztes VSE 11 39

összes eredmény, részletek »

címer: Mezőkeresztes VSE

A Mezőkeresztes Sport Egyesület fénykorát az 1950-es években a MASZOLAJ idején érte el. Akkor lett kialakítva a labdarúgópálya és a hozzá tartozó létesítmények. Az akkori csapat az NB-III-nak megfelelő osztályban tevékenykedett. A MASZOLAJ megszűnésével hanyatlásnak indult a sportélet és járási szinten valamint megyei II. osztály szintjén értek el kisebb-nagyobb eredményeket.
Az 1970-es évek közepén ismét komolyabb csapat alakult, és megyei I. osztályban ismét szép sikereket értek el, melyet a hálás szurkolótábor a mérkőzések látogatottságával támogatott.
Az 1980-as évek elejétől megyei II. osztályban futballozott a csapat stabilan. Az évtized közepe felé az új vezetőség a megyei II. osztály legjobb három helyét tűzte ki célul. Ez nagyobb szervezettséget és anyagi biztonságot követelt meg.
A falu lakosság nagymértékben hozzájárult a létesítmény bővítéséhez társadalmi munka végzésével. Munkájuk révén meleg vízzel, gázfűtéssel ellátott öltözők készültek el.
1997-ben új vezetősége lett az egyesületnek, mely a megyei I. osztályban való szereplést tűzte ki céljául. Az önkormányzat az eredmény elérését helyeselte és a megvalósuláshoz a támogatását biztosította. A vezetőség ennek tudatában minőségében jobb játékosokat igazolt.
Az 1997-98-as megyei II. osztályt a csapat nagy célokkal meg is kezdte. Az őszi szezonban harmadik helyezést értek el, ezért tavasszal még nagyobb odafigyeléssel és játékosok igazolásával nagy gólarányú különbséggel megszerezte a megyei II. osztály 1. helyét. Az eredmény eléréséhez a szurkoló közönség és a labdarúgással szimpatizáló lakosság segítsége nagyban hozzájárult. A megyei II. osztály megnyerésével 40 év után lett újra megyei I. osztályú csapat Mezőkeresztes.
A csapat az első évben nagy nehézségekkel kellett megküzdenie. Újoncként játszó együttest minden csapat lekezel, és biztos verőcsapatnak minősít. Ez megtörtént is. 1998 őszén erősítés nem volt, a győztes megyei II. osztályt megnyerő csapat maradt, de a megyei I. osztályban már sokkal keményebb a focit játszani, mire erre rájöttek eltelt az ősz és a csapat a tabella alján volt 11 ponttal. A vezetőség a vészhelyzetet megtárgyalta és komoly intézkedéseket hozott. Több játékostól is megváltak, és komoly erősítések érkeztek. Ennek eredménye, hogy 1999 tavaszán 33 pontot szereztek, így jó középcsapattá erősödött Mezőkeresztes. A siker láttán a közönség megháromszorozódott.
A megyei I. osztályban való szereplés sikerként könyvelhető el, ugyanis két éven keresztül középmezőnyben végzett a futballcsapat. A megyei I. osztályban való szereplés során nagyon sok „idegen” játékos játszott, mivel a helyi labdarúgók színvonala nem érte el ezt a szintet. 2000 tavaszán sok meghatározó játékos távozott, és az anyagi források nem tették lehetővé ezen játékosok pótlását, így a vezetőség javaslatára megyei II. osztályba lépett vissza 2000 őszétől. A közvélemény a megyei I. osztályból való visszalépést nemtetszéssel fogadta.
A megyei II. osztályban a helyi játékosokra támaszkodott az egyesület. A 2000-2001-es szezonban a csapat a 6. helyen végzett. A megyei I. osztályos elvárások miatt remek utánpótlás alakult ki a helyi fiatalokból, akik a következő idényre már a felnőtt keret rendelkezésére álltak. A megyei II. osztályban szereplő felnőtt csapat 2001 őszén a 3. helyen állt 1 pont hátránnyal. 2002 tavaszán ezt a hátrányt ledolgozva a táblázat élén végzett. Három év leforgása alatt újra megyei II. osztályú arany érmes csapata lett Mezőkeresztesnek.
Az első osztályba való visszatérés hozta magával a gondokat is. A megnövekedett kiadások és elvárások nehezítették az egyesület gondtalan szereplését. Pontlevonásokkal sújtották a csapatot. Az első évben éppen hogy elkerülték a kiesést, 15. hely és 34 megszerzett pont. A 2003-2004-es szezonban a felnőtt csapat 16. helyen végzett 29 ponttal, amely finoman fogalmazva „szerény” teljesítmény megyei I. osztályban. Az vezetőségnek nagyon sok problémával kellett szembesülni anyagi és személyi területen egyaránt. A játékosok hozzáállásával gondok voltak, az utánpótlás támogatását a szövetség nem biztosította. Az akkori elnök úgy fogalmazott: „pénz nélkül felelőtlenség lenne megyei I. osztályban indulni, mert az lejáratná Mezőkeresztes település eddigi jó hírét”. A vezetőség több tagja is távozott. Az SE elnöke a megyei II. osztályba nevezte be a csapatot.
A 2004-2005-ös megyei II. osztályban való szereplést megpecsételte az egyesületen belül kialakult káosz. Az egész szezont végigszenvedte a csapat. Az eredmény 24 megszerzett pont és kiesés. A csapat rég nem látott válságba került. A következő szezont a megyei III. osztályba kellett folytatni.
A megyei III. osztályban csapat két szezont volt kénytelen eltölteni, mivel az első szezonban éppen lecsúszott az első feljutó helyről a megerősödött Szentistván miatt. A következő szezonban nem volt kérdés ki jut fel, és a csapat jó teljesítményt nyújtva toronymagasan megnyerte a megyei III. osztály 2006-2007-es szezonját.
A csapat újra II. osztályban indult, de nem alkotott maradandót. A 2007-2008-as szezonban éppen hogy elkerülte az újabb kiesést, de a következő szezonban sikerült újra a III. osztályba való szereplést kiharcolni.
A kiesés után sokan elgondolkodtak azon, hogy Mezőkeresztesnek nem a III. és a II. osztály között kellene ingázni. A támogatók újra a csapat mellé álltak. Az egyesület irányítását új emberek vették át. Akiknek célja a megyei szinten elismert csapat építése. A 2009-2010-es szezonban a megyei III. osztályban újra aranyérmes csapatot ünnepelhetett a városi közönség.
A 2010-es év nyarán minőségében jobb játékosok érkeztek, ami jobb játékot eredményezett, de a helyi fiatalok kissé háttérbe szorultak. Ami nem feltétlenül jó dolog. A szezont végig a táblázat elején töltötte a csapat, de voltak olyan meccsek, amiket elszúrt a csapat, és ezért csak a 7. helyen végzett. Tíz éve nem volt ilyen jó csapata Mezőkeresztesnek. A várva várt fejlődés és a vele járó Megyei I. osztály azonban elmaradt. A csapat egyre lejjebb csúszott: 2012-ben 9, 2013-ban 13 és végül 2014-ben 16. helyezés, ami a kiesést jelentette a Megyei III osztályba.
A következő években az elsődleges cél a csapat megerősítése, a helyi fiatalok előtérbe helyezése és a megfelelő utánpótlás kialakítása.

Bartók Sándor, 2015.04.26

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2012.10.27, 13:37 bartoksandor dicsőséglista
2010.05.16, 22:21 bartoksandor színek

részletek »

teljes név
Mezőkeresztes Városi Sportegyesület
Szurkolók
alias
Mezőkeresztesi VSE
MVSE
kapcsolódó csapatok
cím
3441 Mezőkeresztes
Árpád u. 15/A.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
 
elérhetőség
e-mail endrumano@gmail.com
alapítás
klub színei
kék - sárga
bajnokság (2023/2024)
névváltozások
 1. Mezőkeresztesi SE
  ? - 1946
 2. Mezőkeresztesi Vasutas SE
  1946 - 1948
 3. Mezőkeresztesi KIOSz SE
  1948 - 1951
 4. Mezőkeresztesi Szikra SK
  1951 - 1952
 5. Mezőkeresztesi Maszolaj Bányász
  1952 - ?
 6. Mezőkeresztesi Bányász
  ? - ?
 7. Mezőkeresztesi Petőfi SK
  ? - ?
 8. Mezőkeresztes SE
  ? - ?
 9. Mezőkeresztes VSE
  ? -
dicsőséglista
 1. Megyei I. osztály - ezüstérem
  1953
 2. Megyei I. osztály - bronzérem
  1952
 3. Megyei II. osztály - aranyérem
  2001/2002
  1997/1998
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!