magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2020/2021 Komárom-Esztergom megye, II. osztály 5 Csolnoki SZSE 4 48
2019/2020 Komárom-Esztergom megye, II. osztály 5 Csolnoki SZSE 3 38
2018/2019 Komárom-Esztergom megyei III. osztály, Északi csoport 6 Csolnoki SZSE 1 66

összes eredmény, részletek »

címer: Csolnoki SZSE

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2011.03.11, 13:59 vidic_csse színek
2011.03.11, 13:58 vidic_csse színek

részletek »

teljes név
Csolnoki Szabadidő Sportegyesület
Szurkolók
alias
Csolnoki LE
kapcsolódó csapatok
cím
2521 Csolnok
Fenyves u. 873/4. hrsz.
Komárom-Esztergom megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (30) 352 6130
e-mail csolnokszse@gmail.com
alapítás
1920
klub színei
zöld - fekete
bajnokság (2021/2022)
névváltozások
 1. Csolnoki Szent Imre Bányász Levente Egyesület
  ? - 1944
 2. Csolnok
  ? - 1950
 3. Csolnoki Tárna
  1950 - 1951
 4. Csolnoki Bányász SK
  1951 - ?
 5. Csolnoki Szabadidő Sportegyesület
  ? -
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: pancso
  2021.09.02, 23:54
  Gálamérkőzéssel ünnepelték július 31-én, szombaton a Csolnoki Szabadidő Sportegyesület 100 éves jubileumát. A sporttelep mostantól Vigh Gábor nevét viseli, aki a helyi köz- és sportéletben is kiemelkedő szerepet töltött be.

  Elsőként Gyenes Gábor, az egyesület titkára járult a mikrofon felé: felidézte, hogy az egyesület 1920-ban alakult és akkoriban a környékbeli bányászok alkották a csapatot. Jelenleg felnőtt és utánpótlás csapataik is vannak: úgy véli Vigh Gábornak nagy szerepe van abban, hogy családias, szerethető környezet övezi a klubot.

  Kolonics Péterné, Csolnok polgármestere elmondta, hogy a focipálya a bányaiszapolás helyén jött létre. Az 1930-as években az augusztai templom környékén volt az öltöző, a mostani klubház 1965-ben készült el. Akkoriban a csapat a megyei elsőosztályban játszott hosszú éveken át, majd a bányák megszűnésével csökken az anyagi támogatás, sőt 1987-ben meg is szűnt az egyesület. A rendszerváltás után újjászervezték a klubot, az új szervezet a Csolnoki Szabadidő Sportegyesület nevet vette fel, melynek működése azóta is zavartalan. A polgármester beszélt az elmúlt évek fejlesztéseiről – köztük a tetőre felszerelt napkollektorokról is – és örömét fejezte ki, hogy Vigh Gábor nevét vette fel a sporttelep.

  Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy számtalan olyan szerveződés van dalárdáktól kezdve tánccsoportokon keresztül az önkéntes tűzoltókon át a polgárőrségig, amelyek közösségi munkával tesznek laktatóvá, élhetőbbé egy-egy települést. Tiszteletét fejezte ki azok számára, akik megalakították a helyi klubot és méltatta azokat, akik az elmúlt évtizedekben tevékenykedtek az egyesületnél. Kitért arra is, hogy 2010 után a kormányzat a TAO-támogatások révén jelentős segítséget nyújt a sportszervezeteknek arra, hogy könnyebben kapjanak forrást működési költségek fedezésére és utánpótlás nevelésre.

  Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, Popovics Györgynek, a nevében is köszöntötte a jelenlévőket, majd a jubileum alkalmából egy kupát nyújtott át Vígh Attila elnöknek.

  Khéner László, Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom megyei igazgatója azt mondta: a TAO-támogatás rengeteg segítséget jelent az amatőr futballnak és köszöni, hogy a helyi önkormányzat is minden segítséget megad a klubnak. Nagy sikernek nevezte, hogy a Csolnok másodosztályú klubként bejutott a Magyar Kupa főtáblájára és azt kérte: senki se hagyja ki az augusztus 8-i NB III-as Sopron elleni találkozót.

  Bérczes József korábbi polgármester felidézte, hogy a rendszerváltás után Vigh Gábor – aki az első ciklusban önkormányzati képviselő is volt – megkereste őt, hogy alakítsák újra az egyesületet. Megbeszélték a lépéseket, majd meghirdették, hogy mit terveztek, ennek hatására pedig megtelt érdeklődőkkel a művelődési ház. Kiemelte azokat, akik a „motorját” jelentik a klub működésének, de méltatta azokat is, akik a háttérből segítik a munkát.

  A beszédek után leleplezték a névtáblát, majd 17 órától a Csolnoki Öregfiúk a Budapest Honvéd Öregfiúkkal mérkőztek meg. A vendég alakulatot a kispadról segítette Détári Lajos, akivel többen is közös fotót készítettek. A piros-feketéknél pályára lépett többek között Plókai Attila, Dubecz János vagy éppen Orosz Ferenc is. A jó hangulatú találkozót 1:6-ra nyerte meg a Budapest Honvéd öregfiúk alakulata.

  forrás: https://dorogimedence.hu/index.php/2021/08/02/100-eves-jubileumat-unnepelte-a-csolnoki-szse/
   
 2. avatar: pancso
  2021.09.02, 23:50
  kép
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2009.10.19, 18:17
  1920-ban megalakult az első focicsapat Augusztán (Pál Dénes, Láng Kálmán, Polgárdi István). A focipályát a bánya iszapolás helyén alakították ki.


  A 30-as évekre elkészült az öltöző épülete az augusztai templom környékén. Ennek szomszédságában felépült egy teniszpálya is.

  A háború után több pálya építésébe is belekezdtek (Varga-tó mellett; Mókus lábánál), ezekből azonban nem lett semmi.

  1965-ben a pálya mellett elkészült az új öltöző, benne egy lőteremmel, amely az akkori viszonyok közt rendkívül modern volt. Focicsapatunk ekkor a Komárom megyei I. osztályban játszott évekig. A bányák megszűnésével egyre csökkent egyesületünk anyagi támogatása. Sajnos az akkori tanács vezetősége sem tartotta fontosnak a sport támogatását, ezért 1987-ben meg is szűnt az egyesület.

  Az 1990-es év hozta meg a változást, amikor az első szabadon választott önkormányzat került a falu élére, akik fontosnak tartották a sport támogatását, mind anyagilag, mind erkölcsileg. Újra alakult az egyesület Csolnoki Szabadidő Sportegyesület néven, azóta működése zavartalan.

  A 2000-es években az öltöző és a futballpálya környéke az egyesület vezetőinek, tagjainak és támogatóinak köszönhetően jelentős felújításon esett át.
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2009.10.19, 18:15 (szerk.: 2018.01.25, 10:53)
  címer:
  kép