magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, I. osztály 4 Encs VSC 16
2021/2022 Borsod-Abaúj-Zemplén megye, I. osztály 4 Encs VSC 6 49
2020/2021 Borsod-Abaúj-Zemplén megye, I. osztály 4 Encs VSC 7 48

összes eredmény, részletek »

címer: Encs VSC
teljes név
Encs Városi Sport Club
Szurkolók
alias
EVSC
cím
3860 Encs
Gagarin út 11.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (46) 385 688
e-mail onkormanyzat@encs.hu
alapítás
1924
klub színei
kék - fehér
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
névváltozások
 1. Encsi Munkások Testedző Köre
  1924 - ?
 2. Encsi Levente Egyesület
  1940 körül - 1945
 3. Encsi Fáklya SK
  ? - ?
 4. Encsi Petőfi SC
  ? - ?
 5. Encs Vörös Meteor Sport Egyesület
  1957 - 1960-as évek vége
 6. Encs MEDOSZ Vörös Meteor Sport Egyesület
  1960-as évek vége - 1987
 7. Encs Városi Sport Club
  1987 - 2009
 8. Zemplén FC - Encs
  2008 - 2009
 9. Encs Városi Sport Club
  2009 -
dicsőséglista
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.18, 10:11 (szerk.: 2021.09.24, 16:42)
  kép
  forrás:
  mezozomborfc.atw.hu/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.29, 20:23 (szerk.: 2018.02.08, 22:18)
  kép

  forrás:
  Zami - email
   
 3. avatar: pirospont
  2009.10.09, 16:02
  A Zemplén FC Encsen éled újjá
  A megyei I. osztályban szerepel tovább a megye kettőtől visszalépett klub.

  November közepén visszalépett a megyei II. osztály Északi csoportjából a Zemplén FC. A klub szüneteltette a működését, de a közelmúltban benevezett a Magyar Kupába, ahol el is fogadták a csapat nevezését.
  Béres András, a Zemplén FC elnöke akkor elmondta lapunknak, több ajánlata is van megyei I. osztályú csapatoktól, ahol szívesen fogadnák őt segítőként a csapat háza táján. A tárgyalások azóta lezárultak.

  Zemplén FC-Encs

  – Megszületett a döntés és a jövőben a megyei I. osztályban szereplő Encs csapata a tavasz folyamán már Zemplén FC-Encs néven fog szerepelni a bajnokságban – tudtuk meg Béres Andrástól. – Erről elvi megállapodás született, a névváltozást a héten hagyja majd jóvá az elnökség. Ez egy gazdasági együttműködés és egyelőre semmilyen szervezeti változással nem fog járni. Megmaradnak a vezetők, a szakmai stáb és a játékoskeret is változatlan marad, most csupán a névváltozásról fog majd szólni a történet. A bajnokság végén azonban újra leülünk és közösen áttekintjük a jövőt, hiszen erre a nagymúltú klubra hosszú távon van szüksége a megyének és a magyar focinak. A döntésemet nagymértékben elősegítette az is, hogy magam is encsi születésű vagyok és sokáig éltem a városban és igazság szerint a mai napig visszahúz a szívem. Ennek most ez az egyik tanúságtétele.

  Mi lesz a kupával?

  Béres András kérdésünkre elmondta, a Máddal megmarad magánemberként a kapcsolata, ám természetesen a korábban megszellőztetett névfelvétel nem fog megtörténni Mádon. A másik kérdés az volt, mi lesz a kupaindulással, hiszen az Encs és a Zemplén FC is nevezett a sorozatra.
  – Erről egyeztettem a megyei szövetséggel – mondta Béres András. – A Center otthonából egy zömében fiatalokból álló csapat fog pályára lépni Zemplén FC néven, és amikor az encsi névváltozásról szóló döntés megérkezik a szövetséghez, akkor ott módosítani fogják a csapat nevét, és a megyei I. osztályú alakulat Zemplén FC-Encs néven indul a kupában.

  A cél az NB III

  – Idén az az elsődleges célkitűzés, hogy a csapat az első három helyen végezzen – mondta Pásztor András, az Encsi VSC elnöke. – Amennyiben ez sikerül és a további feltételek is adottak, akkor a nyáron úgy tervezzük az igazolásokat, hogy a csapat a következő bajnokságban az élen végezzen és feljusson az NB III-ba.


  forrás: http://www.boon.hu/hirek/sport/megye1/cikk/a-zemplen-fc-encsen-eled-ujja/cn/news-20090211-02152677
   
 4. avatar: krisi25
  2009.10.09, 15:58
  A www.encsivsc.mindenkilapja.hu már megszünt valamilyen okok miatt.
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2008.10.16, 10:49 (szerk.: 2010.03.28, 22:44)
  Encsen Sportegyesület 1924-ben alakult Encsi Munkások Testedző Köre néven. Az egyesület színe ekkor: zöld-fehér

  Szakosztályai: labdarúgás, jégkorong, tenisz és alkalomszerűen az atlétika volt meghatározó.

  A labdarúgók az Abaúj-megye, valamint az ÉLASZ szintjén sportoltak versenyszerűen.

  1940 elején a ?Levente? egyesületen belül versenyeztek. Kiemelkedők voltak a rövidtávú futóink, sportlövőink, de a legnagyobb sikert a labdarúgók érték el, akik az Országos Levente Parancsnokság által szervezett labdarúgó bajnokság elődöntőjéig jutottak.

  1945 után a Mezítlábas Labdarúgó Bajnokságban vettek részt, ahol megnyerték a megyei bajnokságot.

  1952-ben átszervezték a bajnokságot. 13 járásban indul be a bajnokság.

  1953-ban Encs megnyerte a járási bajnokságot, majd az osztályozó mérkőzéseket megnyerve 1954-ben a megyei I. osztályban Encsi Fáklya néven szerepelt.

  Labdarúgó csapatunk többnyire a megyei I. illetve a megyei II. osztályban szerepelt. Anyagi támogatást a helyi Tanácstól, az ÁFÉSZ-től kaptak.

  Az egyesület neve 1957 után: Encs Vörös Meteor Sport Egyesület, színe a piros-fehér.

  Az 1960-as évek végén megkezdődött a vidéki ipartelepítések időszaka. Felépült a MEZŐGÉP encsi gyáregysége és a BUBIV encsi üzeme. Az ipartelepítés hatására Encs rohamos fejlődésnek indult. Az egyesület fő támogatója a MEZŐGÉP lett. Az egyesület neve is megváltozott. ENCS MEDOSZ VM néven szerepelt a bajnokságban.

  Ebben az időszakban idényjelleggel működött a sakk és a teke, versenyszerűen az atlétika, asztalitenisz és a labdarúgó szakosztály.

  A labdarúgók 80%-a a MEZŐGÉP-ben dolgozott. A csapat 1982-ben megnyerte a kétcsoportos megyei I. osztályú bajnokságot csoportjában és lehetősége nyílt az NB-III.-ba való feljutásra, amelyért osztályozó mérkőzést kellett játszani. Sajnos a feljutás személyi és anyagi okok miatt nem sikerült.

  Egyesületünk minden időszakban az utánpótlásra helyezte a fő hangsúlyt. Serdülő és ifjúsági csapataink kellő utánpótlást biztosítottak a felnőtt csapat számára. Ezen túl figyelemmel kísértük a környező kis egyesületek játékosait, s onnét a tehetségesebbek hozzánk kerültek. Részükre munkahelyet, tanulási lehetőséget biztosítottunk.

  1983-ban került átadásra a társadalmi összefogással épült Sportcsarnok, amely szakosztályainkat, szabadidős sportokat és a tanuló ifjúság részére kulturált színvonalas sportolási lehetőséget biztosított. Megalakult a kézilabda szakosztály.

  1988 decemberében átadásra került az uszoda, rá egy évre megalakult az úszó szakosztály.

  1985-től az egyesület anyagi támogatása csökkent. A játékosok és a vezetők között klikkek alakultak. A csapat szereplése nem a közös célt szolgálta. Ezt a helyzetet látva, a város vezetése 1987. április 14-re Közgyűlés összehívását kezdeményezte. A Közgyűlés teljesen új elnökséget választott, amely azonnal átvette az irányítást.

  Az egyesület neve: Encs Városi Sport Club lett, színe a kék-fehér.

  1993-ban megkezdődött az új sportpálya építése.

  1994-ben labdarúgó csapatunk megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot és jogot szerzett a NB-III. osztályban való indulásra.

  1994 augusztusában az Encs-Kunhegyes NB III.-as mérkőzéssel birtokba vettük az új sportpályákat. Sajnos egy év után újra a megyei I. osztályban vehettünk részt. Két év eltelte után újra az NB III.-ban szerepelhettünk, ahol újra csak ez évet tölthettünk el.Majd ez követően folyamatosan a megyei 1. osztály élmezőnyében szerepeltünk.


  forrás:
  http://encsivsc.mindenkilapja.hu