magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2019/2020 Vas megye, II. osztály, Északi csoport 5 Bozsoki SE 5 29
2018/2019 Vas megyei II. osztály, Északi csoport 5 Bozsoki SE 9 37
2017/2018 Vas megyei II. osztály, Szombathelyi csoport 5 Bozsoki SE 8 33

összes eredmény, részletek »

címer helye

Bozsok települése Vas megyében, az Alpokalja lankáin, a Kőszegi-hegység déli lábánál, Kőszegtől délnyugatra, Szombathelytől északnyugatra fekvő határ menti település. A közigazgatási területéhez tartozik a 884 méter magas Írott-kő csúcs is, mely a Dunántúl legmagasabb pontja. A fenyvesekkel és gesztenyésekkel borított táj romantikus erdőrészei, ritka, sőt védett növények és gazdag állatvilágot éltető völgyek, gyors folyású patakok, különleges sziklaképződmények, az Alpokból leáramló tiszta levegő, a gyógyító szubalpin klíma jellemzi.

A községben 2002-ben alakult a Bozsoki Sport Egyesület, egy futball szakosztállyal. Fő céljuk, hogy a sportolást kedvelő, elsősorban helyi fiataloknak sportolási lehetőséget nyújtsanak. Bozsok futballpályája a határ felé vezető út déli oldala mentén, a Szőlők-alja dűlőben, a Batthyányi kastélyrom szomszédságában fekszik, mely az egyesület gondozásában van.
2004-ben a Bozsoki Önkormányzat pályázatot nyújtott be az Ifjúsági és Sportminisztériumhoz sportöltöző építésére, melynek keretében 5 millió forint támogatást nyert el. Ezen támogatásnak és az Önkormányzat anyagi segítségének, valamint a település sportszerető lakosainak 5 hónapnyi társadalmi munkájának köszönhetően 2005-ben szerkezetkész állapotba került az épület. Fedett teraszos része rossz időjárási körülmények között lelátóhelyként funkcionál.
2013-ban az egyesület az új pályázati lehetőségek kiaknázásával, az MLSZ TAO programjának köszönhetően, illetve környékbeli vállalkozók adományaiból befejezhette az öltözőt és fejleszthette a futballpályát.

A Bozsoki Önkormányzat a futballpálya mellé építette helyi gyermekeknek a rendkívül esztétikus fa játszóterét, így a futball csapat mérkőzéseinek látogatása igazi család barát programmá válhatott.

A klub domináns színe a Bozsok település címerében is megtalálható sötét-piros szín. Klub címer sajnos még nem készült, a jövőben remélhetőleg ennek elkészítésére is sor kerül. Az egyesület 2015-ig kizárólag a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség Megyei III. osztályának Szombathely csoportjában szerepelt kisebb-nagyobb eredményességgel. Az eddigi legjobb helyezés a 2003-2004-es II. hely volt.

2013 decemberében fontos változás történt a futballcsapat háza táján. Az addigi edzőt, Kutits Lászlót egy fiatal kőszegi testnevelő tanár, ifj. Kratochwill Zoltán, „C” licences edző váltotta.
A 2013/2014-es szezon tavaszi fordulóira már az új tréner elképzelése szerint készültek a játékosok. A téli szünetben az új szakember új játékosokkal meg is erősítette a keretet. Ennek köszönhetően az együttes hat helyet ugorva a szezont az előkelő 6. helyen zárta a szoros bajnokágban.

2014/2015-ös idényt új célkitűzéssel kezdte meg a csapat. Az új irány a bajnokság megnyerését és a klub egy osztállyal való feljebb lépését jelentette. Napjainkban jó úton jár a céljai elérése felé az együttes, a 2014/2015-ös szezon téli pihenőjét a II. helyen töltötte.

A csapat erejét jól tükrözi a 2014/2015-ös Magyar Kupa Szabad Föld kiírásában elért nagyszerű eredmények. Az együttes három fordulót menetelt.
Az első körben a Megyei II. osztályú Herény csapatát verte meg odahaza 3-0-ra.
A következő ellenfél a szintén feljutást megcélzó II. osztályú Lukácsháza Se volt. Egy, a 61. percben szerzett szépségdíjas góllal sikerült legyőzni a jó erőkből álló vendégeket.
A harmadik körben vitatható körülmények között, 1-1 –es állásnál 86.percben értékesített büntetőből sikerült kivívnia a Megyei I. osztályú Vép VSE-nek a továbbjutást.

Bozsok település lakói rendkívül büszkék a futball csapatukra, miután az hazai pályán a kupa kiesést leszámítva nem szenvedett vereséget a 2014-es évben. A mérkőzést szép számmal látogatják, és jó viszonyt ápolnak a csapat minden tagjával.

A csapat gerincét jelenleg kőszegi és Kőszeg környéki fiatalok adják a már évek óta keret tag Bozsokiak mellett. A többnyire fiatalokból álló gárda jó közösséget alkot. Születésnapokat ünnepelnek együtt és a közös nyaralás mellett disznótoron is részt vettek már. A futballt szerető és támogató helyi vendéglátó egységek adnak helyet olykor a győzelmek utáni vacsorára és egy kis italozgatásra, beszélgetésre.

A Bozsoki Sport Egyesület ezúton is várja a futball szerető szurkolókat a mérkőzéseire és szívesen vesznek mindenfajta támogatást. Régi támogatóit megbecsüli, az újakat szeretettel várja a sportegyesület!Tóth Ádám Károly, 2015.02.04

teljes név
Bozsoki Sportegyesület
cím
9727 Bozsok
Rákóczi Ferenc u. 8.
Vas megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (30) 552 4217
e-mail jb.bogyi@gmail.com
alapítás
2002
klub színei
bajnokság (2020/2021)
névváltozások
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu