magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Bács-Kiskun vármegye, I. osztály 4 Kunbajai SE 8 33
2021/2022 Bács-Kiskun megye, II. osztály, Déli csoport 5 Kunbajai SE 1 49
2020/2021 Bács-Kiskun megye, II. osztály, Déli csoport 5 Kunbajai SE 1 65

összes eredmény, részletek »

címer helye
Szurkolók
kapcsolódó csapatok
cím
6435 Kunbaja
Szabadság tér 16.
Bács-Kiskun megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (30) 565 1437
e-mail nistvan48@freemail.hu
alapítás
1916
klub színei
zöld - fehér
bajnokság (2023/2024)
névváltozások
 1. Kunbajai Sport Egyesület
  ? - 1948
 2. Kunbajai SzSE
  1949 - 1950
 3. Kunbajai DISz
  1950 - ?
 4. Kunbajai Sport Egyesület
  ? - ?
 5. Kunbajai FC
  ? - ?
 6. Kunbajai Sport Egyesület
  ? -
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.11.06, 12:19
  kép
  forrás:
  Dominek József
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.03, 15:38
  A Kunbajai Sport Egyesület megalapítására vonatkozóan pillanatnyilag nincs fellelhető írásos anyag. Idős sportolók elmondása alapján bizonyos, hogy 1916-but játszotta a futballcsapat az első mérkőzést. Ez az időpont szerepel az egyesület alapítási éveként. A csapat első kapusa Furcsányi István szitakötő mester volt, a legjobb csatár pedig a mindössze I50 cm magas Schumacher Ádám, szakmáját tekintve cipész. Az 1930-as 40-es években a következő játékosok szerepeltek a csapatban: Bajusz Pál, Deres János, Pénzes .lápos, Szauter György, Bajusz Zsigmond, Imgrund Gyula, Pohl Márton, Benkovics Péter, Bohner Lőrinc, Kucsera Jakab, Brandt György, Benis Márton, Thomann Márton, Freidinge Pál kapus, Sass Pál.. A háború a helyi labdarúgókat is megtizedelte. Sokan a fronton estek el, másokat a német származásuk miatt kitelepítették. Itt maradtak azonban Kárpáti (Fuchs) Ádám és testvére Antal, akik gőzerővel láttak egy új egyesület megalakításához.
  1948-ra sikerült egy ütőképes, megyei 1. osztályú csapatot összeállítani. Ebben a csapatban bontogatta képességeit Thomann Antal a Fradi későbbi standard játékosa. Mellette játszottak még: Szőke Ferenc kapus, Braudt György, Benkovics Péter, Csányi Imre, Golecz Győző. Malik János, Petrekanics Jocó. Az első csapatot Kárpáti Adám irányította, a B csapatot pedig Kárpáti Antal. A B csapat volt a tanítók csapata, mert zömében pedagógusokból állt. A két csapat közel azonos erősségű volt. Mivel nem játszhattak egy osztályban, a B csapat éveken keresztül nyerte az alacsonyabb osztályú bajnokságokat. A társaság lelke, esze Péter Károly volt, mellette Török János kapus, Cserveny Frigyes, Nagy Gyuszi, Kucsera Jakab, Zakubszky János, Sárközi István, Benkovics András, Kovács Imre, Reöthy Ferenc és a határötségben bevonult katonák közül többen alkották a csapatot. Játékukra jellemző volt a tudatosság, a 3-2-3-2 rendszert játszották igen hatékonyan. Nem volt könnyű, hiszen a távolabbi helyekre lovaskocsival (Kisszállás, Felsőszentiván) közlekedtek a közelebbiekre (Mélykút, Madaras) kerékpárral �utaztak". Nagyon jó képességű játékosokból állt a következő generáció is. Az ifjúsági korból kiöregedett játékosok közül beépültek a csapatba, Csiba Árpád, Szolák .lápos, Szalai Árpád, Szauter Antal, Piller Pál, Sajtos Miklós, Pásztor István, Nyáguly József, Csenger Lajos, Gortva Sándor, Bohner József, Zámbó Stefi, Locskai Ferenc, Doszkocs Ferenc(Ciri), Kovács Mihály. 1956-ban a gárda meghatározó játékosai távoztak az országból. Helyükre kerültek a szintén jó képességű labdarúgók, mint pl.: Pásztor Ferenc, Mesch György, Varga István, Révész András, Simon Mátyás, Szabó József, Molnár József (Csík), Pleszkán István, Kiss Sándor, Locskai István, Bohner István. A 60-as években már ők alkották a gerincet, kiegészülve Pásztor Károly, Köteles András, Siskovics Sándor, Halla Péter, Nagy István (Garincsa), Latinyák István, Géczi György játékosokkal. A 70-es években is volt frissítés. Ekkor követeltek helyet maguknak a következő fiatalok: Bagócsi Károly, Nagy János (Riki), Ördögh Fercnc (Luci), Farkas István, Gálfi Imre, Pölhe József, Malik István, Latinyák László, Halász László, Janovák Ferenc, Takács Mihály, Remete tózsef, Pekker Sándor, Onhausz Ferenc, Zélity László, T.Kovács Csaba, Rutai Ferenc, Hajdu István és a Kunbaján praktizáló, magasabb osztályból ide igazolt Dr. Rácz István, aki 52 éves koráig volt aktív labdarúgó. Ekkor egy sajnálatos súlyos sérülés miatt kellett abbahagynia a játékot.
  A 80-as években kerültek vissza Kunbajára a Locskai testvérek (László, Mihály, Zoltán) és a Tokodi testvérek (István, József). Velük kiegészülve Révész Zsolt, Révész Gábor, Fülöp János és Bódog Tamás jó kis csapatot alkotott. E közösségből kiemelkedett Bódog Tamás, aki szombatonként a serdülőben ontotta a gólokat, vasárnap pedig az első csapatban hajtotta végig a meccset. Nem véletlenül lett a magyar válogatott tagja.
  A 90-es évek Kunbaja labdarúgásában nagy változásokat hozott. Néhány tőkeerős vállalkozó a futballba invesztált. Ilyen vállalkozó volt az akkori polgármester Halász István is. Erős gazdasági háttérrel, célirányos igazolásokkal a megye 2-bőt 3 év alatt NB3-mas csapatot csinált. Új pályát építtetett, 500 fős lelátóval. Hazai pályán szinte mindig telt ház volt, hiszen a környéken Kunbaja játszott a legmagasabb osztályban. A csapat mellett neves edzők dolgoztak, így pl: Sári András, Ebedli Tibor. 1996 szeptemberében azonban a csapat anyagi nehézségek miatt megszűnt. Szerencsére a település nem maradt futball nélkül. Gálfi Imre edző vezetésével már 1995-ben az NB III-ba be nem fért játékosok megalakították a Kunbaja II-t, és beneveztek a megyei III o.-ú bajnokságba, amelyet 1996-97-hen meg is nyertek. Ismét felkerültek a megye II-be, majd a következő évben a megye I-be. A játékosok egy része azonban eligazolt. Hiába került Kunbajára a térség egyik legképzettebb edzője Haász László, a csapatot ő sem tudta megmenteni a kieséstől. A tapasztalatlan ifi korú játékosoknak túl magas volt a léc. E sikerkorszaknak a képviselői voltak: Sólya Ferenc, Kiss László, Kiss Róbert, Varga Mihály, Zámbó András, Kálmán Attila, Kálmán Mátyás, Sáfár Csaba, Pálosi László, Popov Momir, Csipak János, Révész Gábor, Wettstein Róbert, Simon Tibor, Szalai Tibor, a csikériai Agócs Zoltán. Az idősebbek fokozatosan abbahagyták, eligazoltak. Napjainkban a kerethez tartoznak még: Halász Gábor, Berghoffer László, Torma Krisztián, Hajdú Balázs, Szalai Ferenc, Géczi János kapus Bácsalmásról. A kunbajai játékosokon kívül szinte minden évben voltak "idegenlégiósok" is. A határőr laktanya parancsnokai általában szerették a focit. Sokszor célirányos bevonultatás volt, ahány játékos hiányzott a csapatból, annyi futballista vonult be kunbajára. Néhány a legnevesebbekből: Ács Zoltán, Galicz Zoltán, Holecska István, Bölcskei, Sinkő Zoltán, Komoróczki József. A katonákon kívül Bácsalmásról, Csikériáról, Mélykútról, sőt Jánoshalmáról is jött erősítés. Sokat küzdöttek Kunbaja hírnevéért az alábbi játékosok: Barcsák Endre, Kalmár István, Kalmár Jenő, Józsa Zoltán, Hafner Pál, Majoros Zsolt, Mohácsi Attila, Agócs Zoltán, Bohner László, Németh János. Bundula, ifj. Haász László, Huszár István, Párczen Zoltán, Szőke István, Rózsahegyi Árpád, Papp Mihály, Peröcs kíván, Petrekanics Szasze. A 90-es évek elejének érdekessége és erőssége volt a középpályás sor: Dr Barcsik Endre, Dr Rácz István, Dr Zombor Gábor. Lehet, hogy ennyire túlképzett fedezetsora Magyarországon egyik csapatnak sem volt.


  forrás:
  http://kunbaja.hu/kunbaja/index.php?option=com_content&task=section&id=24&Itemid=62