magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2021/2022 Bács-Kiskun megye, II. osztály, Északi csoport 5 Lakiteleki TE 10 6
2020/2021 Bács-Kiskun megye, II. osztály, Északi csoport 5 Lakiteleki TE 8 37
2019/2020 Bács-Kiskun megye, II. osztály, Északi csoport 5 Lakiteleki TE 9 17

összes eredmény, részletek »

címer: Lakiteleki TE

szezon értékelés

 1. 2011/2012
  A Bács-Kiskun megyei másodosztály északi csoportját a 2010/2011-es szezonban a Lakiteleki Torna Egylet nyerte meg. A csapat ezzel lehetőséghez jutott, hogy egy osztállyal fentebb induljon el a következő idényben. Végül a vezetőség, az edző és a játékosok többsége is a maradás mellett döntött. Úgy voltak vele, ha az elmúlt szezon eredményét sikerül megismételni akkor elvállalják a magasabb osztályt. A bajnok kerethez képest nem történt lényeges változás, Magyar Péter és Verebélyi Gábor felhagyott az aktív labdarúgással. Az ő ,,helyükre’’ az ifjúsági csapatból felkerült Szabó László és Tamásy Roland, valamint pár fordulóval később a sérüléshullámnak és teljesítményének is köszönhetően Szabó Ádám.
  A bajnokság közel sem úgy alakult ahogy azt várta akár szurkoló, akár játékos. Az őszi szezon közepén a védelem oszlopos tagja Kovács Jácint komoly térdsérülést szenvedett. Ez úgy tűnt nem befolyásolja a csapat teljesítményét hiszen ezután legyőzték Kecelt, Városföldet és az örökrangadón Tiszaalpár együttesét is. Talán az őszi utolsó forduló jelentette a mélyrepülés kezdetét, ahol Lajosmizse gárdája tömte ki a csapatot 5 góllal, amire addig nagyon régen volt példa.
  A tél során érkezett két labdarúgó, Nagy Norbert és Seres László személyében. Közülük csak Nagynak sikerült a csapat kezdőjébe kerülnie, és az egész tavasz során remek teljesítményt nyújtott a védelemben is és támadóbb szerepben is.
  A tavasz ,,természetesen’’ ott folytatódott ahol az utolsó fordulóban abbamaradt. A csapat a tavasz első 5 meccsből csak egyszer szerzett 3 pontot, azt is csak a Tabdi KSE visszalépése által megítélt automatikus 3-0-nak köszönhetően. Ezután jöttek ugyan győzelmek, de az utolsó 3 fordulóban mindössze 1 pontot sikerült szerezni a Tiszaalpár elleni rangadón. Ez azt jelenti, hogy a csapat a tavalyi 1. hely után most csak a 6. helyen zárt.
  Talán a rossz szériának köszönhető, hogy bizonyos rangadókon nem volt akkora a nézőszám mint a tavalyi bajnokságban, de azért átlagosan a hazai mérkőzéséken megvolt a 200.
  Lovas Tamás, 2012-07-10

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2012.03.04, 12:26 rió dicsőséglista
2011.08.03, 11:31 tamaslovas hiv. honlap
2009.03.04, 19:42 ibrahimovic93 színek

összes / részletek »

teljes név
Lakiteleki Torna Egylet
Szurkolók
kapcsolódó csapatok
cím
6065 Lakitelek
Széchenyi krt. 78.
Bács-Kiskun megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (30) 968 7194
e-mail szyta53@gmail.com
alapítás
1927
klub színei
zöld - fehér
bajnokság (2021/2022)
névváltozások
 1. Lakitelki MÁV
  ? - 1948
 2. Lakitelek
  1948 - 1950
 3. Lakiteleki DISz
  1950 - 1952
 4. Lakitelek
  1952 - ?
 5. Lakiteleki Torna Egylet
  ? -
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.02, 16:00
  A fennállásának nyolcvanadik évfordulóját idén ünneplő Lakiteleki Torna Egylet 1927-ben alakult. Az egyesület megalakítása a fővárosból leköltöző és szőlős gazdává lett Kozma Gyula valamint helyi társai Tassy Pál kovácsmester, Lévay Tóth József asztalosmester, Lévay László tanító nevéhez fűződik. Az első igazi bőrlabdát az előtte Budapesten ökölvívóként is jeleskedő Kozma Gyula hozta a településre. A labdarúgó pálya kezdetben a Tisza árteréhez kapcsolódó, Tőserdő melletti kisréten volt, az alapítók kitartásának köszönhetően azonban később már a faluban kapott helyet. A krónika szerint az első labdarúgó csapatnak Túri József, Cseh Lajos, Ormándi Lajos, Matényi István, id. Tassy Pál, Róza István, Ormándi Balázs, Kozma Gyula, Lévay László, Cseh Ferenc és Kerekes Mihály voltak. Mint az elmúlt nyolcvan esztendő is igazolja, a húszas-harmincas évektől kezdve igen erős volt a sport iránti érdeklődés a település fiataljainak körében. Az elsősorban a labdarúgásra alapozott sporttevékenység kiterjedt hatással volt a helyi kulturális életre is. A fenntartás, a működés költségeit ugyanis szüreti rendezvények és színpadi előadások szervezésével teremtették elő. A mai emlékezőktől lehet tudni, hogy voltak olyan színi előadások, amelyeket több napon át meg kellett ismételni.

  A labdarúgó csapat, amikor a legjobb játékerőt képviselte, a megyei első osztályban játszott, és a legnagyobb sikert 1973-ben aratta, amikor a Szabad Föld kupa elődöntőjéig jutott. Az együttest igen gyakran erősítették, korábban magasabb osztályban szerepelt kecskeméti, tiszakécskei játékosok. Ugyanakkor pályafutása során a lakiteleki tehetségek közül Puskás Béla és Balla László is a legmagasabb osztályig jutott; Parádi József, Csinger Zsolt, Tóth János, Kozma Károly, Kakó Miklós és Tubak Tibor pedig másodosztályú csapatokban szerepelt. A mai együttesből Balla László és Vidakovic Borisz voltak élvonalbeli játékosok Tiszakécskén, de kerettagok, illetve NB-s szereplők voltak Ézsiás Gábor játékos edző és Fórizs István az idei bajnokság gólkirály jelöltje. Mellettük Újváry Bálint személyében, lakiteleki nevelésű játékosként van szereplője a nemzeti bajnokságnak jelenleg is.

  A labdarúgás a mai igen nehéz időkben is nagy népszerűségnek örvend a mintegy négyezer nyolcszáz lelket számláló Lakiteleken. Az utánpótlás nevelés kiváló szakemberek vezetésével az óvodában kezdődik, és az iskolában folytatódik. Az egyesület kereteiben serdülő, ifjúsági és felnőtt csapat szerepel. Mindhárom együttes osztályában az élmezőnyhöz tartozik. Mellettük a nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező öreg-fiúk csapat is rendszeresen edz, és mérkőzik korosztályos társaival. Már a kezdetektől generációkon át öröklődik a sport szeretete, szinte vég nélkül lehetne sorolni apák és fiúk neveit.


  forrás:
  http://www.lakitelek.hu/onkormanyzat/sportltetortenete.html