magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2021/2022 Fejér megye, III. osztály, Déli csoport 6 Alap KSE 4 58
2020/2021 Fejér megye, III. osztály, Dél /Horfer-serleg/ csoport 6 Alap KSE 4 39
2019/2020 Fejér megye, III. osztály, Dél /Horfer-serleg/ csoport 6 Alap KSE 9 14

összes eredmény, részletek »

címer: Alap KSE
teljes név
Alap Községi Sportegyesület
Szurkolók
alias
Alap KSE
cím
7011 Alap
Hold utca 17.
Fejér megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (30) 683 7176
e-mail alapifoci@freemail.hu
alapítás
1949
klub színei
piros - fehér
bajnokság (2022/2023)
névváltozások
 1. Alapi KSE
  ? - 1948
 2. Alapi EPOSz
  1948 - ?
 3. Alap Községi Sportegyesület
  ? -
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: BZS1979
  2009.01.02, 13:47 (szerk.: 2009.01.02, 13:49)
  A községi sport történetébol 1900 - 1970-es évekig:

  Falunk sportélete az 1900-as évek elején indult be, mindössze pár évvel a fovárosi sportklubok megalakulása után. Egész pontosan csak a labdarúgásról, labdarúgókról beszélhetünk, akik maguk szervezték a mérkozéseket. Foleg baráti alapon játszottak, így ezekrol kevés írásos emlék maradt fenn.

  Az 1920-30-as évek között a községnek már atlétái voltak Rácz Mihály, Rácz István személyében, akik magasugrással, távolugrással, futással, súlyemeléssel is foglalkoztak, részt vettek országos rendezvényeken. A Levente Egyesület sportéletét Strasszer Ferenc szervezte, aki egy személyben a csapat edzoje és intézoje volt. A parancsnoki és fooktatói feladatokat Molnár István látta el. A felszabadulás után komolyabb lehetoségek adódtak a sportkörök muködtetésére. A megbeszéléseket a Falusi vendégloben tartották Strasszer Ferenc vezetésével. Az egyesületet 1948-1951-ig Kiss János, majd az 1950-es években Kókán Gyula vezette. A labdarúgócsapat állandó tagjai 1948-ban a következok: Deli Imre, Horváth György, Kókán József, Szauerwein Tibor, Kuna Tibor, Kovács László, Lukovics Attila, Falusi József. A mérkozések eredményei közepes játékerot mutattak.

  A sportegyesület elso vezetői: Strasszer Ferenc/elnök/, Falusi Mihály/elnökhelyettes/, Varga János/titkár/; továbbá vezetoségi tagok: Kókán Gyula, Kiss János, Berényi György voltak.

  1948-49-ben a vásártéren volt a sportpálya, de a talajvizsgálatok eredményei bebizonyították, hogy a terület nem alkalmas mérkozések lebonyolítására. A község elöljárói ekkor helyeztették át. Az öltözohelyiségek, szertárak a régi kultúrháznál voltak, elég mostoha körülmények között. A játékosoknak 2-3 garnitúra felszerelést tudott a falu biztosítani.

  Ebben az idoben társadalmi edzok dolgoztak, 1948-53-ig Falusi József, 1954-65-ig Kókán Gyula. Az igazolt játékosok száma 35 fo volt. Legeredményesebbek a következok: Kaszás Lajos, Kaszás Károly, Harangozó József, Vargha László, Horváth György. A csapat eredményei a korábbiakhoz képest sokat javultak, egy idoben a megyei I. osztályú bajnokságban is szerepeltek. A csapatot anyagilag a Járási TST segítette, illetve a kiadások egy részét a mérkozéseken szedett helyárak bevételeibol tudták fedezni. Az akkori ifjúsági szervezetekkel szoros kapcsolatban álltak a fiatal sportolók. 1958-ban további sportágak csapatai alakultak: asztalitenisz, kézilabda, röplabda. Az asztalitenisz együttes a járási szpartakiádon 2. - 3. helyezést ért el. Ok a kultúrházban tartották edzéseiket.

  Röplabdában és kézilabdában ebben az idoszakban komolyabb eredményeket nem értek el, az érdeklodés is visszafogottabb volt ezen sportágak iránt. A sakkcsapat szintén 1958-ban alakult, komolyabb eredményeket 1965 után értek el Kemény István vezetésével. Asztalitenisz és sakk tréningeket téli idoszakban az általános iskola tornatermében tartották.

  A hatvanas évek elején az iskola kevésbé támogatta a sportot.

  Tekepálya hiányában verseny sem volt, de a járási versenyeken részt vettek. Felkészülés nem volt, komolyabb eredmény sem született.

  Sportélet 1965-tol 1970-ig.

  A futballcsapat edzoi 1965-66-ig Cserepes István, 1966-67-ig Hosszu Pál. A sportkör 1965 óta 130 tagot számlált, ebbol tagsági igazolvánnyal csak az aktív sportolók rendelkeztek, mintegy 50 fo. A 70-es évek végére a sportköri tagok száma 170 fore emelkedett, ebbol aktív sportoló 69 fo. A község mezogazdasági jellegébol adódóan a helyi termeloszövetkezetben dolgozók között 50-52 sportoló tevékenykedett. A TSZ-bol egyre több fiatalt próbáltak beszervezni sportköri pártoló tagnak. A tagság 5 Ft-os díja teljes egészében a sportkör kasszájában maradt. Ebben az idoben a tagok mindössze 20-25%-a váltotta meg rendszeresen tagságát.

  A vezetoség 7 fobol és 3 fos vizsgálóbizottságból állt. Kaszás Lajos/elnök/, Suplicz István/elnökhelyettes/, Hajdok Mária/ügyintézo/, Matolcsi János /pénztáros/, Kaszás Károly és Strasszer Ferenc /tanácsadó/ Ellenorzo bizottság tagjai: Emecz Aurél, Herr Ferenc, Matolcsi István

  Pár név az akkori játékosokból: Major József, Menyhárt Pál /kapusok/, Hakstok István /csapatkapitány/, Vámosi Pál, ifj. Garamvölgyi Lajos, Nagy József, Kocsis József, Tóth Tamás, Tóth Miklós, Katona György, Varga László, Zámbó István, Németh István

  Ifjúsági csapat: Tángli István, Boros Dávid, Boros Gyula, Princes Sándor, Bernáth József, Bernáth Imre, Morvai Zoltán, Zámbó János, Kocsis Pál, Morvai János, Kiss Sándor, Bertók István

  A megyei I. osztályben szerepelt a csapat. 11. helyet szerezte meg, ez ekkor azt jelentette, hogy a következo szezonban a másod osztályba kényszerülnek, mivel összevonták egycsoportosra az elso osztályt.

  A labdarúgó szakosztálynak 45 igazolt játékosa volt. 1969-ben 16 pontot szerzett a csapat az elozo év 11 pontjával szemben, annak ellenére, hogy edzo nélkül készült fel. Problémát jelentett, hogy játékosok nem látogatták rendszeresen a mérkozéseket és az edzéseket. Átlagos nézoszám 200-300 fo. A sakkcsapat az országban egyedüli TSZ-i szakosztályként vett részt a megyei sakkbajnokságban. Harmadik helyezést értek el ill. 5. helyen végeztek a következo szezonban. Többször mérkoztek meg a Dunaújvárosi Kohász, Székesfehérvári Építok, Balinkai Bányász ellen.

  A kézilabda csapat vezetoje R. Tóth János. A csapatnak hivatásos edzoje nem volt csak társadalmi edzok Tóth Gyula és Koncz János személyében. 1968-ban járási bajnokságot nyertek. 1969-ben jubileumi vándorserleget nyertek, 8 induló közül ok játszottak a legjobban. A noi csapat harmadik lett.

  Az atlétika csapat a Járási TST és a Járási KISZ bizottság által kiírt versenyeken vettek részt. A Tanácsköztársaság 50. évfordulója tiszteletére rendezett mezei futóversenyen a 11 szám közül 8-at az alapi fiatalok nyertek.

  Az új sportpálya átadására 1970-ben került sor. A Községi Tanács(Önkormányzat) és a MGTSZ segítségével épült pályán csaknem 300 ember végzett társadalmi munkát.

  A fennmaradt írásos dokumentumok szerint, az volt az elképzelés, hogy minél több fiatalt vonjanak be a sportmunkába az általános iskola befejezésével.

  Bölcskei József


  forrás: http://www.alapifoci.gportal.hu/