magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2020/2021 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, II. osztály, Nyírerdő csoport 5 Nyírmadai ISE 14 20
2019/2020 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, II. osztály, Nyírerdő csoport 5 Nyírmadai ISE 12 16
2018/2019 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei II.osztály, Nyírerdő csoport 5 Nyírmadai ISE 15 21

összes eredmény, részletek »

címer helye
teljes név
Nyírmadai Ifjúsági Sportegyesület
kapcsolódó csapatok
cím
4564 Nyírmada
Sugár út 2.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (45) 492 100
fax. +36 (45) 492 100
e-mail kalmanbela@citromail.hu
alapítás
1922
klub színei
zöld - fehér
? - ?

zöld - sárga
? -
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
névváltozások
 1. Nyírmadai Ifjúsági SE
  ? - ?
 2. Nyírmadai SE
  ? - 1949
 3. Nyírmadai Ifjúsági SE
  1949 - 1949
 4. Nyírmadai FSzSE
  1949 - 1950
 5. Nyírmadai Állami Gazdaság SE
  1950 - 1951
 6. Nyírmadai ÁGSK
  1951 - 1953
 7. Nyírmadai Traktor SK
  1953 - 1957
 8. Nyírmadai Hunyadi
  1957 - 1957
 9. Nyírmadai MEDOSZ
  1957 - ?
 10. Nyírmadai Ifjúsági SE
  ? -
dicsőséglista
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2011.02.15, 21:47
  A kék - sárga színt honnan vettük?
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: raps
  2011.02.15, 17:56
  Kollégám a Nyírmadai MEDOSz-ban futballozott 1969-től 1975-ig. Ő azt mondta nekem, hogy a MEDOSz színe akkor zöld-fehér volt.....
   
 4. avatar: pirospont
  2010.03.10, 08:58
  Nyírmada, a focifalva
  2007-04-05 00:10:21

  Nyírmada - Amikor a magyar profi foci csak döglődik, a bajnokesélyes csapatok meccseit alig pár ezren nézik, addig van Magyarországon egy falu, ahol megőrülnek a futballért. A fővárostól mintegy 300 km-re található Nyírmadán ötezren élnek. A nagyközségben három templom és tíz kocsma van, de a foci hozta össze az embereket. Minden második héten a pálya mellett szorong a fél falu, a plébánostól a kisnyugdíjasig több mint százan, a nevükkel feliratozott mezben járnak csapatuk meccseire.  Kezdődik a meccs, minden Tigris készen áll, ma is keményen rúgjuk a bőrt, a közönség győzelemre vár” - énekelte a Nyírmada SE indulóját Szirota János, alias Ciki”, a helyiek kedvenc zenésze, a pálya hangszórója pedig recsegve szórta szét a slágert a falu felé. Cikivel együtt mintegy félezer szurkoló mondta a rigmust a Sátoraljaújhely elleni NB III-as meccs előtt. Bármerre is néztünk, sárga-zöld egyenmezben támasztották a pályát övező korlátot a nézők. A drukkerek egyre feszültebben sörözgettek, mert nagy erőpróba várt a fiúkra: győzelmük után átvehették a vezetést az NB III-ban. Nagy szó ám ez, kérem, büszke is mindenki a csapatra. Ciki közben dalt váltott lemezjátszón, az Edda hergelte a szurkolókat: Győzni fogunk!

  A látvány lenyűgöző, az ember újra hinni kezd a magyar futballban.

  - Sokáig egyáltalán nem érdekelt a foci, ez a gárda azonban megszerettette velem a labdarúgást - magyarázta ragaszkodásának okát Kátai István törzsszurkoló. - Amikor néhány éve feljutottunk a megyei másodosztályból az egybe, akkora volt az öröm, hogy rögtönzött falunapot” tartottunk a sporttelepen. Disznót vágtunk, és persze volt sör és bor is, ahogy ilyenkor szokás. Szerdánként azóta is mindig főzünk valami finomat a fiúknak. De meg is érdemlik a törődést. Néhány év alatt a járási bajnokságból egészen az NB III-ig küzdötték fel magukat.

  A fociláz mindenkit elkapott, majd minden családnak van egy szurkolói névvel ellátott sárga-zöld meze.

  - Először csupán tíz-tizenöt ember szeretett volna saját mezt, de már több mint százan hordunk ilyet - mesélte büszkén Bíró Csaba, az ötletgazda”. - Kerestem egy szponzort, aki kifizette a csapat dresszét, aztán amikor elkészült, megállapodtam a gyártóval, hogy háromezer forintot adunk neki minden egyes pluszdarabért. Azóta ugyanolyan mezben szurkolunk, mint amilyenben a fiúk játszanak. A nevünket pedig azért írtuk fel a hátára, mert mi nem balhézni, hanem szurkolni járunk kedvenceink meccseire. Az idegenbeli találkozókra is legalább 150-200-an elkísérjük a srácokat. Akik nem tudnak kocsival jönni, azokat a csapat a saját buszán viszi el.

  Benkő Zoltán csapatkapitány szerint nekik van a legjobb szurkolótáboruk a világon.

  - Bárhol játszunk, mindig több nézőnk van, mint a hazai csapatnak - áradozott a Nyírmada Ultrasról Benkő. - Amikor megtudtam, hogy mezt készíttetnek, nagyon meghatódtam. Csak négyéves a kisfiam, de csináltattam neki is egyet. Azóta mindig ebben hozza a feleségem a meccseinkre. Büszke vagyok a drukkereinkre, velük együtt teljes a madai csapat.

  Vadicska az NB I-ben sem látott ilyen őrületet
  Vadicska Zsolt a madai együttes legnevesebb játékosa. A középpályás nyolc évig meghatározó tagja volt a Debrecen NB I-es labdarúgócsapatának. A nyírmadai fociőrülethez hasonlóval ő sem találkozott.
  - Levezetni jöttem ide - mesélte Vadicska -, de aztán elkapott engem is a lelkesedés. Boldog vagyok, hogy ide tartozom.

  Évi 15-20 millió forintból csinálnak csodacsapatot a madaiak
  A Nyírmada SE két év alatt két bajnokságot nyert. Előbb a megyei II-t, majd a megyei első osztályút. Az NB III Tisza csoportjában játszó gárda jelenleg az első helyen áll. Kérdés, vállalná-e az NB II-t is a fantasztikusan teljesítő kiscsapat?
  - Sokaknak csupán a foci jelenti az egyetlen szórakozást a faluban - sóhajtott Kálmán Béla, Nyírmada polgármestere, aki a klub társadalmi elnöke. - jelenleg 15-20 millió forint a költségvetésünk, és ebből hatmilliót ad az önkormányzat. Ha megnyerjük a bajnokságot, mindent megteszek azért, hogy elinduljunk az NB II-ben. Egy ilyen szép álmot meg kell valósítani.

  Kolontár Krisztián


  forrás: http://www.blikk.hu/blikk_statikus/20070405/nyirmada_a_focifalva/