magyarfutball.hu

teljes név
Olasz Sportegyesület
Szurkolók
cím
7745 Olasz
Táncsics Mihály utca 3.
Baranya megye
 
elérhetőség
e-mail hofipeter@gmail.com
alapítás
klub színei
piros - fehér
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
- régi stadionok
 1. Olaszi Sportpálya

  (? - 2018)

névváltozások
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Golyó
  2018.07.16, 22:17
  Hofschauer Péter (62) neve összeforrt a 620 fős baranyai település labdarúgásával, évtizedek óta szolgálja ilyen-olyan minőségben a helyi focicsapatot.

  Legnagyobb bánatára azonban idén megszűnt a futball Olaszban. A helyiek remélik hogy nem örökre. Május végén a bajnokságot még befejezték, aztán vége lett: a megyei IV. osztály A-csoportjában búcsúztak, elfogytak a játékosok. Évek óta kínlódtak, egyre kevesebben lettek a keretben, mostanra azonban már csak nyolcan maradtak. Újakat nem tudtak igazolni, így pedig nem érdemes folytatni.
  – Mondtam is Tóth Gabriella polgármester asszonynak, hogy nekem fáj a legjobban, de így tényleg nincs értelme a folytatásnak – említi Hofschauer Péter.
  – Mindig is szívvel-lélekkel csináltam, sok pénzt beleöltem, kár, hogy így alakult. Ígéretet kaptam az önkormányzattól, hogy a pálya nem lesz az enyészeté, hanem folyamatosan gondozzák majd. A szurkolók sajnálják, hogy befellegzett Olaszban a focinak, azonban velem együtt bíznak abban, hogy nem végleges az állapot. Még pénzzel is támogatnák a drukkerek, hogy ne lépjünk vissza a bajnokságtól, ám játékost ők sem tudnak a semmiből előhalászni. Több egykori focistánk szerepel más klubokban, a legutóbbi idény zárására csak négy olaszi maradt.

  Hofschauer (a helyi kocsmáros) annak idején egy évig futballozott az olaszi ifiben, aztán felhagyott az aktív játékkal, nem fért össze a munkájával (felszolgáló a szakmája). Később, 1989-től intézőként, majd 1998-tól edzőként segítette a csapatot, afféle mindenesként a megyei szövetséggel is ő tartotta a kapcsolatot, trénerként UEFA D-licenccel rendelkezik. Rövidebb megszakításokkal majdnem három évtizede szolgálja az együttest, sportegyesületi elnök azonban sohasem volt, az jelenleg Sakan Milan.

  – Két unokám is focizik, Kónya Kevin a bólyi U13-ban, a 11 esztendős Szlávik Noé pedig a kozármislenyi utánpótlás-gárdában – meséli. – Velük szoktam passzolgatni, részemről azonban többre már nem futja, ugyanis egy kicsit elhíztam. Ügyesek, imádnak gólt rúgni. Eljárok a meccseikre, vagyis nem maradok foci nélkül. Persze, ez nem helyettesíti azt, hogy Olaszban bedőlt a labdarúgás. Mármint a felnőtt foci, mert ificsapat már legalább húsz éve nincs. Egyelőre senki sem tudja, hogy lesz-e folytatás. Mindenesetre remélem, hogy igen. A jövőt illetően azonban nem vagyok annyira derűlátó.


  Forrás: https://www.bama.hu/sport/helyi-sport/elfogytak-a-jatekosok-megszunt-a-foci-olaszban-1410304/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.11, 15:32
  kép
  forrás:
  Dominek József